Selectie turnen

Wanneer er meiden zijn die talent tonen bij de gymlessen, kunnen zij worden uitgenodigd voor een aantal proeflessen bij de selectie. Door middel van verschillende kracht-, lenigheids- en coördinatie oefeningen, bepalen de selectietrainsters of haar niveau voldoende is om door te stromen naar de selectiegroep. Daarnaast kan ook de turnster tijdens de proeflessen ervaren of ze het leuk vindt om bij de selectie te trainen.

De selectietrainingen beginnen altijd met een uitgebreide warming-up om alle spiergroepen goed op te warmen en de kans op blessures zo klein mogelijk te houden. Tijdens de warming-up komen ook veel kracht-, vormspanning- en lenigheidsoefeningen aan bod. Na de warming-up wordt getraind op de toestellen sprong, brug, balk en vloer en daarbij behorende oefensituaties.

De meiden bij de selectie trainen tweemaal per week en hebben daarnaast eenmaal per maand op zondag de mogelijkheid om extra te trainen in de turnhal in Varsseveld. De turnsters turnen volgens de richtlijnen van de KNGU, het Nationaal Turn Systeem (NTS). Dit systeem kent verschillende divisies, niveaus en leeftijdscategorieën. Rap en Snel neemt deel aan wedstrijden in de 3e, 4e en 5e divisie in de regio Gelderland. Zo heeft iedere turnster de mogelijkheid om op haar eigen niveau deel te nemen aan wedstrijden.

selectiepakjes-2015-13

Reacties zijn gesloten.