Sporten voor minima

De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) heeft een webshop voor kindregeling(en). Inwoners van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk die één of meer kinderen en een laag inkomen hebben, kunnen al jaren in aanmerking komen voor de zogenaamde kindregeling(en). Deze regelingen maken het financieel mogelijk om kinderen mee te laten doen aan activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied.

Heeft u een laag inkomen? Dan valt het niet mee om uw kinderen overal aan mee te laten doen. Toch hoeft dat misschien geen probleem te zijn. U kunt namelijk profiteren van de kindregelingen. Daardoor is het mogelijk per kind tot 18 jaar een vergoeding te krijgen voor bijvoorbeeld sportactiviteiten. Inwoners van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk die het financieel niet breed hebben, kunnen in aanmerking komen voor de kindregelingen.

Rap en Snel is een van de verenigingen die te vinden zijn in de webshop van de Meedoen-app die de gemeente hiervoor gebruikt. Maakt u al gebruik van deze app? Neem dan contact op met de penningmeester (penningmeester@rapensnel.nl) om af te spreken hoe/wanneer de code gescand kan worden voor contributie-inning. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de kindregelingen? Klik dan op onderstaande link:
https://www.socialedienstoostachterhoek.nl/uitkering/Bijzondere-bijstandminimabeleid/Meedoen-voor-inwoners/