Acrogym

Mooi om naar te kijken en fantastisch om te doen!

Houd jij van turnen, dansen, acrobatiek en van samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou!
Acrobatische gymnastiek (of kortweg: Acrogym) is namelijk een combinatie van gymnastiek, dans en acrobatiek. Het is de bedoeling dat de verschillende elementen op de muziek op een mooie en sierlijke manier aan elkaar worden verbonden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen menselijke piramides op de meest bijzondere manieren, maak je salto’s en sta je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen!

In de training tref je kinderen van verschillende leeftijden. Een van de leuke eigenschappen van acrogym is namelijk de mix tussen jong en oud in een team. De onderpartners (die vaak ouder zijn) liften als het ware de jongere en veel lichtere bovenpartners. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door een of meerdere partners. De oefeningen en elementen die je leert tijdens de training, moet je natuurlijk alleen in een sporthal uitvoeren. Bij de oefeningen kun je werken aan rustige balans- of juist snelle tempo-oefeningen.

Het allerleukste van acrogym is vooral dat je tijdens je oefeningen met anderen bezig bent en je iets moois kunt neerzetten. Als de oefeningen goed worden uitgevoerd, is het vanaf de kant namelijk een fantastisch schouwspel om naar te kijken, bijvoorbeeld als de bovenpartner hoog in de lucht wordt gegooid in een streksprong of misschien wel een salto.

De lessen worden gegeven door Daisy Beernink, in de gymzaal van Basisschool De Nije Veste aan de Buitenschans. 

Wil je meedoen? Meld je aan voor een proefles! 
(Let op: de wedstrijdteams zijn bekend en aan het trainen, waardoor instappen dit seizoen niet meer mogelijk is. Een keertje kijken kan natuurlijk wel!)