Over Rap en Snel

Al meer dan 90 jaar Rap en Snel

Op 28 februari 1928 werd in Groenlo de Gymnastiek Rap en Snel opgericht. De vereniging bestond toen enkel uit een jongens- en herengroep van ongeveer 35 leden in de leeftijd vanaf 7 jaar. In 1946 ging Rap en Snel een fusie aan met de meisjesgymnastiekvereniging. Hiermee steeg het leden aantal al gauw tot 200.

In deze tijd bestond het bestuur nog uit 3 leden en de contributie varieerde van 0,75 gulden tot 1,75 gulden per maand. Deze contributie werd contant in de les betaald.

De contributie varieerde van 0,75 gulden tot 1,75 gulden per maand.

Al snel werd er meegedaan aan wedstrijden en optredens in de regio en dat is ruim 90 jaar later nog steeds het geval.

Bloeiende vereniging

Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd. Zo langzamerhand kwamen er steeds meer bestuursleden en commissies bij om alles in goede banen te leiden voor Rap en Snel. Ook zalen, toestellen, oefeningen, materialen en de kennis over het turnen veranderde mee.

Er kwamen er steeds meer bestuursleden en commissies bij. 

Nog steeds staat Rap en Snel niet stil. Tijdens de lockdown van 2021 (door COVID-19) hebben we weer grote flexibiliteit gezien en is de inhoud van de lessen snel aangepast. Dit om toch gymnastiek aan te kunnen blijven bieden en met elkaar in beweging te blijven. En natuurlijk ook met het oog op het sociale aspect van sporten. 

Helpende handen

Sinds 1928 zijn er talloze vrijwilligers druk in de weer geweest om de vereniging te maken tot wat het nu is. Wij zijn hen daar erg dankbaar voor. Ook nu hebben we nog steeds vrijwilligers nodig. Denk daarbij aan het bestuur, de activiteitencommissie, de jeugdcommissie, de sponsorcommissie en juryleden. Zonder al die vrijwilligers zouden niet kunnen bestaan. Wij hopen dan ook dat vele ouders zich in willen zetten voor gymnastiekvereniging Rap en Snel.

Van klassieke naar ondernemende vereniging 

Vandaag de dag telt onze vereniging ruim 250 leden. Op dit moment veranderen we van een klassieke turnvereniging naar een meer ondernemende vereniging met een breed aanbod in bewegen voor zowel jong als oud. Het succesvol toevoegen van freerunning aan ons aanbod is daar een mooi voorbeeld van, maar ook de actieve samenwerking met bijvoorbeeld de BSO’s in Groenlo & Ravott’n.

Plezier in bewegen staat altijd voorop.

Als vereniging hebben we de missie om een breed aanbod in disciplines aan te bieden, waarbij elke sporter/turner op eigen niveau plezier kan beleven aan een sportvorm die aansluit bij zijn of haar behoefte. Om deze vernieuwing zo goed mogelijk door te kunnen voeren is sponsoring voor Rap en Snel van groot belang. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld nieuwe materialen aanschaffen en extra sport- en spelactiviteiten voor leden organiseren. Hierbij staat plezier in bewegen altijd voorop.