Jongensgym

Waarom jongensgymnastiek?

Rap en Snel heeft al jaren jongensgymnastiek in het lesaanbod. Maar waarom eigenlijk aparte jongensgymnastiek? Jongens hebben een andere motoriek dan meisjes daarom is er dus binnen onze vereniging een aparte groep jongensgym. Daar leer je bijvoorbeeld hoe je in de touwen omhoog klimt, zwaaien in de ringen, springen op de tumblingbaan of trampoline.  Ook is gym een goede basis wanneer er op latere leeftijd voor een andere sport gekozen wordt.

Spelen en bewegen: Rennen, springen, klimmen, de meeste jongens doen niets liever! Ze hebben er plezier in om in een boom te klimmen, te zwaaien aan touwen, thuis op de bank of op bed te springen. De meeste ouders begrijpen dat bewegen belangrijk is en zullen hun kind daarvoor ruimte geven. Maar lang niet overal is er voldoende bewegingsruimte voor jongens. In de gymzaal wel!

Wanneer?
Vanaf 4 jaar kan uw zoon terecht bij de jongensgym. Daarvoor kan er gegymd worden bij de peutergroepen. Vanaf 6 jaar kunnen jongens doorstromen naar de jumpingsboys.

Ontwikkeling
Bij jongensgym proberen we alle basis aspecten van bewegen aan te leren. Daar komt niet alleen toestelturnen aan bod, maar er is ook tijd voor een spelletje. Gymnastiek stimuleert de jongens om op een veilige, leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in het bewegen. Het is de bedoeling dat de jongens een uurtje lekker kunnen sporten met onder andere klimmen, rennen, springen, toestelgymnastiek afgewisseld met een balspel. Hierdoor worden verschillende aspecten gestimuleerd, zoals kracht, lenigheid, evenwicht, coördinatie. Tijdens de lessen proberen we op een speelse wijze de jongens uit te dagen om zo hun grenzen te leren verleggen. Wat we naast het aanleren van nieuwe onderdelen minstens zo belangrijk vinden is plezier! De jongens moeten vooral tevreden naar huis gaan en het gevoel hebben dat ze lekker hebben gegymd. Samenspel: Het leuke van een gymnastiek-uur voor jongens is dat ze samen met andere kinderen bewegen. Ze ontmoeten daar niet alleen klasgenootjes maar ook andere kinderen uit de buurt of woonplaats. Ze leren o.a. met elkaar rekening te houden in een ontspannende sfeer. In de gymnastiekles wordt ook aandacht besteed aan het oefenen in samenspelen door bijv. teamspellen zoals trefbal, voetbal, diverse tikspellen. Meer weten? Uw zoon is altijd welkom een paar keer te komen kijken en mee te doen.