Acrogym

Houdt jij van turnen, dansen, acrobatiek en van samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou!

Acrobatische gymnastiek (of kortweg: Acrogym) is namelijk een combinatie van gymnastiek, dans en acrobatiek. Het is belangrijk om de verschillende oefeningen op een mooie soepele manier aan elkaar te verbinden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto’s en sta je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen!

In de training zie je allemaal verschillende leeftijden. Het leuke van Acrogym is namelijk de mix tussen jong en oud in een team. De onderparters (die vaak ouder zijn) liften als het ware de jongere en veel lichtere bovenpartners. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door één of meerdere partners.

De oefeningen en elementen die je leert tijdens de training, moet je natuurlijk alleen in een sporthal uitvoeren. Bij de oefeningen kun je werken aan rustige balans- of juist snelle tempo-oefeningen. Het allerleukste van Acrogym is vooral dat je tijdens je oefeningen met anderen bezig bent en je iets moois kunt neerzetten. Als de oefeningen goed worden uitgevoerd, is het vanaf de kant namelijk een fantastisch schouwspel om naar te kijken, bijvoorbeeld als de bovenparters hoog worden gegooid in een streksprong of misschien wel een salto.

IMG_5651

Reacties zijn gesloten.