Zilveren medaille voor Tessa Jans van Rap en Snel!

Op zaterdag 14 maart vond de tweede voorronde voor turnsters in de 5e divisie plaats. Voor turnvereniging Rap & Snel was dit een drukke dag, want zij was verantwoordelijk voor de wedstrijdorganisatie. De vele vrijwilligers die er voor zorgden dat de wedstrijd soepel verliep, zagen op het eind van de (lange) dag hoe Tessa Jans een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Een mooie kroon op een geslaagde wedstrijddag.

Instap, D2 (28 deelneemsters) 
Nadine Kasteel (11e), Milou Reinders (13e)
Nadine en Milou mochten beginnen op de balk, en hiermee werden direct alle zenuwen even op de proef gesteld. Beide meiden bleven, als enige van de groep waar ingedeeld waren, op de balk staan. Bij Nadine was het nog even spannend of het ‘ophurken’ ging lukken op de balk, maar nadat dit gelukt was, gebruikte ze deze positieve motivatie om haar oefening heel netjes uit te voeren. Op de vloer liet Nadine een erg nette ‘handstanddoorrol’ zien en bij Milou lukte de koprol achterover erg goed. Deze hebben we van tevoren nog even goed geoefend en tijdens de wedstrijd voerde ze deze perfect uit. Ook de andere onderdelen uit de vloeroefening hebben ze goed onder de knie. Na de sprong en de brug was het tijd voor de prijsuitreiking en hier bleken de meiden maar één honderdste puntenverschil met elkaar te hebben.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Nadine Kasteel 13.050 13.150 12.000 11.500 49.700
Milou Reinders 12.800 13.000 12.500 11.300 49.600

Pupil 1, D2 (12 deelneemsters) 
Bloem Rombout (8e), Babette Rondeel (9e)
Bloem en Babette mochten beginnen op de brug en lieten hier direct zien dat ze een mooie vooruitgang hadden geboekt ten opzichte van de vorige wedstrijd. Bij Bloem lukte dit keer de ‘borstwaartsom’ en bij Babette de ‘koprol af’. Babette is de afgelopen weken heel druk geweest met het oefenen van de ‘koprol af’, dus dit was een super begin van de wedstrijd. Helaas ging het daarna bij de balk iets minder, want Bloem en Babette vielen beide van de balk af met de ‘handstand’ en de ‘koprol tot rijzit’. Dit zorgde helaas voor veel puntenaftrek. Op de vloer en de sprong lieten de meiden zien erg netjes te kunnen werken en Bloem heeft zelfs een derde plek behaald op het onderdeel sprong. Ook Babette behaalde op dit onderdeel een mooie vijfde plaats.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Bloem Rombout 13.350 13.200 10.200 13.050 50.700
Babette Rondeel 13.250 12.400 10.100 13.350 49.100

Pupil 2, D2 (12 deelneemsters) 
Celine Gebbink (8e) 
Op de vloer heeft Celine een hele nette oefening laten zien en voerde in deze oefening ook alle ‘plusjes’ uit. Hiervoor krijg je extra punten. Helaas was Celine het element ‘kattesprong’ vergeten op de vloer, waardoor de score toch wat lager uitviel. Op de sprong krijg je altijd twee kansen en Celine heeft beide sprongen netjes geturnd. Vooral de eerste sprong ging erg goed, en op dit onderdeel heeft Celine dan ook een vijfde plaats behaald. Op de brug is het ‘ophurken’ gelukt en heeft ze de hele oefening netjes doorgeturnd. Wanneer er wordt gestopt in de oefening, kan dit voor puntenaftrek zorgen, maar dit was bij Celine niet het geval. Op de balk is ze helaas twee keer gevallen, maar ze liet zien de oefening goed te beheersen en ze heeft de pasjes heel nauwkeurig uitgevoerd.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Celine Gebbink 12.850 13.400 10.350 12.700 49.300

Jeugd 2 G (18 deelneemsters)  
Maxime Raben (9e) 
Bij Maxime was vandaag zeer goed te zien dat zij sinds de vorige voorronde zeer hard aan haar oefeningen heeft gewerkt. Op ieder toestel wist Maxime wel iets te verbeteren t.o.v. de eerste voorronde. Bij de brug behaalde Maxime een vierde plaats door haar elementen soepel achter elkaar te turnen tot een nette oefening. Bij de balk bleef Maxime na ieder uitgevoerd onderdeel op de balk, zelfs na het uitvoeren van de koprol zonder handplaatsing! Ook op vloer was de verbetering duidelijk zichtbaar. Met een net uitgevoerde Arabier flik-flak en een prachtige spagaatsprong behaalde Maxime op dit onderdeel zelfs de beste score van de wedstrijd. Maxime heeft het erg goed gedaan en eindigde op een 9e plaats.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Maxime Raben 9.550 11.400 9.250 11.600 41.850

Senior E (18 deelneemsters) 
Tessa Jans (2e) 
Bij de senioren moest Iris Eulink zich helaas afmelden wegens ziekte. Tessa opende haar wedstrijd bij sprong, waar een mooie overslag haar een derde plaats opleverde. Ook bij de brug was er een plek in de top, namelijk een 2e plaats. De uitvoering van de ‘kip’ gaat steeds beter en ook het ‘ophurken’ is vandaag gelukt. Bij balk liet Tessa zien hoe belangrijk originaliteit en sierlijkheid is binnen het turnen. Bij de uitvoering van ‘de krokodil’ (een balanshouding waarbij alleen steun op de handen plaatsvind), wist Tessa vele ogen op zich te richten. Gelukkig verliep de rest van haar oefening net zo soepel. Bij vloer komt sierlijk turnen ook zeer goed van pas. Met prachtig hoge sprongen en vloeiend uitgevoerde pasjes behaalde Tessa op dit onderdeel een eerste plaats. Vanwege de wedstrijdorganisatie waren vele vrijwilligers vanuit Groenlo meegekomen naar Doetinchem. Onder luid gejuich van alle Grolse aanwezigen mocht Tessa haar zilveren medaille in ontvangst nemen (dit keer wel op het podium!). Gefeliciteerd Tessa!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Tessa Jans 10.700 10.400 9.950 11.750 42.800

Reacties zijn gesloten.