Zilveren medaille en 7 finaleplekken voor turnsters Rap & Snel

Op zaterdag 17 maart vond de 3e voorronde van de 4e divisie en junior 5e divisie plaats in Doetinchem. Rap & Snel nam deel met 7 turnsters en alle turnsters wisten zich te verzekeren van een plek in de finale.

In de 4e divisie komen Coot, Emma, Anouk, Lily, Lisa en Marlien uit. Coot begon de wedstrijddag met goede oefeningen, vooral op het toestel balk. Hiermee mocht zij de zilveren medaille in ontvangst nemen en ze plaatste zich als eerste voor de regiofinale. Lily wist vandaag een mooie 4e plek te behalen op zowel balk en vloer. Er zijn weinig meiden die zo vaak een stabiele balk oefening laten zien als Lily, wat toch wel bijzonder is voor dit toestel. Voor Emma verliep de wedstrijd iets minder goed dan dat we gewend zijn maar door haar eerdere mooie prestaties had ze al genoeg punten gescoord om door te mogen stromen naar de regiofinale. Hier gaan we weer even de puntjes op de i zetten. Anouk presteert het hele seizoen al zeer constant en laat een goede verbetering zien ten opzichte van vorig seizoen. Hierdoor heeft zij zich dik verdiend als 4e geplaatst voor de regiofinale.

Emma, Noelle, Coot en Anouk

Daarna was het de beurt aan senioren Lisa en Marlien. Lisa wist op de balk te blijven staan wat haar enorm veel motivatie gaf om de wedstrijd zo goed mogelijk te doen. Helaas was er daarna een flinke correctie nodig bij haar ‘halve schroef’ op vloer. Al met al toch een mooie 6e plaats en een finaleplek. Marlien ging er vanuit dat dit haar allerlaatste turnwedstrijd zou zijn nadat ze de keuze heeft gemaakt om na dit seizoen te stoppen. Ze wou nog één keer een goede balk oefening laten zien, maar helaas kon ze deze niet naar tevredenheid uitvoeren. Wat een verassing bleek het achteraf dat ze zich toch heeft geplaatst voor de regiofinale. Hopelijk lukt het hier wel om nog één keer die goede oefening te laten zien. Als laatste was het de beurt aan Celine, uitkomend in de 5e divisie. Celine liet goede oefeningen zien en ook de uitslag geeft een duidelijke verbetering met de vorige wedstrijd aan, namelijk een mooie 8e plek. Hiermee wist zij zich als 6e te plaatsen voor de finale!

Conclusie, een erg goede dag voor Rap & Snel en een mooie vertegenwoordiging straks in de regiofinales!

Reacties zijn gesloten.