Zilver voor Emma Hofstra

Zaterdag 7 maart was er voor vier dames van Rap en Snel hun allereerste officiële wedstrijd. De afgelopen maanden hebben Lorenze Kasteel, Suze Ros, Maartje Rondeel en Emma Hofstra hard getraind om alle voorgeschreven oefeningen uit het hoofd te leren en deze dag mochten ze laten zien of dit gelukt was. Er was enige gezonde spanning te voelen bij de meiden, maar ze hadden er vooral heel veel zin in.

Pré-pré Instap (19 deelneemsters)
Lorenze Kasteel (11e)
Lorenze heeft deelgenomen aan de wedstrijd in de categorie Pré-Pré Instap. Deze categorie is voor meiden geboren in het jaar 2008. Vanuit de KNGU krijgen we de voorgeschreven oefenstof en er wordt dan van de meiden verwacht dat ze deze precies uitvoeren zoals beschreven staat. Dit zorgt soms nog wel voor enige spanning, want wanneer elementen worden vergeten of worden omgedraaid, volgt er puntenaftrek. Lorenze heeft op alle vier onderdelen de elementen en pasjes in de goede volgorde uitgevoerd en is niks vergeten. Hier was ze extra zenuwachtig voor, maar ze heeft het super goed gedaan. Op de sprong heeft ze zelfs een derde plek behaald, door aan de jury te laten zien hoe hard ze kan springen gevolgd door een nette ‘handstandplatval’. Op vier april mag ze de oefeningen opnieuw laten zien aan de jury!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
LorenzeKasteel 13.550 11.150 9.450 10.900 45.050

Pré Instap (34 deelneemsters)
Emma Hofstra (2e), Maartje Rondeel (7e ), Suze Ros (18e)
Emma, Maartje en Suze hebben deelgenomen in de categorie Pré Instap. Deze categorie is voor meiden geboren in het jaar 2007. Ook voor deze meiden geldt dat zij de elementen en bijbehorende pasjes in de juiste volgorde moeten uitvoeren. Emma heeft de oefeningen zelfs zo goed uitgevoerd, dat ze met een zilveren medaille terug naar huis mocht. Op de sprong en balk was zij deze wedstrijd zelfs de allerbeste. Zij mocht als eerste van alle meiden in de wedstrijd op de balk gaan staan, maar het leek alsof alle zenuwen direct weg waren en ze heeft de oefening heel goed en strak uitgevoerd. Een mooi begin van de wedstrijd. Maartje heeft twee mooie derde plekken op de sprong en brug behaald en heeft laten zien alle oefening goed te beheersen. Suze traint een jaartje korter bij de selectie dan de andere meiden, maar ze heeft laten zien de zenuwen goed in bedwang te kunnen houden en het grootste gedeelte van de oefeningen goed uit haar hoofd te kennen. Een paar onderdelen die de week ervoor nog lastig waren, heeft ze ontzettend goed uitgevoerd tijdens de wedstrijd. Ze was erg zenuwachtig voor de ‘klemrol’ op de balk en de ‘handstandplatval’ bij de sprong, maar het bleek dat ze zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Alle vier de meiden hebben het ontzettend goed gedaan en op naar vier april!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
EmmaHofstra 14.025 13.650 12.650 12.800 53.125
Maartje Rondeel 13.925 14.100 11.450 12.000 51.475
Suze Ros 13.400 13.150 9.700 12.300 48.550

Reacties zijn gesloten.