Zilver op districtsfinale voor jeugdteam van groepsspringen

Afgelopen zaterdag 28 maart heeft de districtsfinale voor de springgroepen van Rap en Snel plaatsgevonden. Heel vroeg in de ochtend vertrokken er 15 springers met spanning, zin en hier en daar wat vermoeide oogjes richting Nunspeet. Twee teams mochten om 08.10 al laten zien waar ze de afgelopen trainingen voor hebben getraind. Dit is de laatste wedstrijd groepsspringen voor dit seizoen, volgend seizoen zullen er weer meerdere teams mee doen. Nu zal er door getraind worden voor de individuele springwedstrijden op 30 mei in Wezep. Hiervoor hebben zich 18 springers opgegeven.

Team 1, Jeugd E
Kim Koldewey, Mike Krabbenborg, Linda Rootinck, Mirthe Terbraak, Britt Tuinte, Britt Reijerink
Dit team heeft de afgelopen periode hard getraind. Vooral het ‘ophurken – stap – afzetten met 2 voeten, streksprong, halve draai’ was lastig om juist uit te voeren. Eén stap meer of minder geeft namelijk direct aftrek op dat toestel. Mede dankzij de invalster Britt Reijerink (Stach van Wees kon helaas niet deelnemen) heeft dit team een mooie tweede plek op het onderdeel ‘plankoline – kast’ opgeleverd. Daarnaast hebben alle zes de springers een hurksalto laten zien op de minitrampoline zonder daarbij te vallen. Tijdens de trainingen afgelopen donderdag was het voor sommigen nog spannend of deze wel zou gaan lukken, maar zaterdag heeft dit team haar beste beentje voorgezet!

Onderdeel Plaats Aantal deelnemers
Plankoline-kast 2 6
Minitrampoline-kast 3 5
Minitrampoline 3 3

Team 2
Britt Reijerink, Sabine Schuurmans, Milou Voshart, Linde Krabbenborg, Tessa Wiggers, Tess Gebbink
Dit team is voor één onderdeel naar Nunspeet gegaan. Alle sprongen zijn gelukt, zelfs het altijd lastige ‘overspreiden’. Ook dit team had soms moeite om met twee voeten af te zetten, wat helaas voor punten aftrek heeft gezorgd, maar toch heeft het team een mooi cijfer behaald. De meiden lieten zien alle koprollen over de lengte van de kast goed te beheersen net zoals het netjes in ‘squad’ landen. Tijdens de keuze sprong lieten veel meiden het onderdeel ‘doorhurken’ zien. Op de pegasus vinden ze dit onderdeel nog erg lastig, maar op de kast gaat dit hen prima af.

Onderdeel Plaats Aantal deelnemers
Plank-kast 4 5

Team 3
Inez Nijhof, Daphne Arink, Emma te Brake, Pien Kolkman, Suze Reukers, Fleur Toebes
Deze dames moesten het vanochtend zonder Jill Hogenkamp doen, zij kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure. Dit team was tijdens de trainingen al erg druk met op welke manier zij zich als team wilden presenteren, dit leverde een positieve glimlach bij de jury op. Als eerste mochten zij zich op de lange mat laten zien. Vorig jaar haalde een gedeelte van dit team op dit onderdeel nog een eerste plek, maar door wijziging van de oefenstof zaten er lastigere elementen in. Desondanks hebben ze toch de districtsfinale weten te halen en uiteindelijk een mooie 3e plek weten te bemachtigen. Op het onderdeel ‘minitrampoline’ lieten ze veel hoge salto’s zien met hier en daar zelfs een paar draaien. Door de sterke concurrentie hebben ze een mooie 5e plek behaald waar ze zeker erg trots op kunnen zijn met één uur training per week.

Onderdeel Plaats Aantal deelnemers
Minitrampoline 5 7
Lange mat 3 5

Reacties zijn gesloten.