Zilver en brons voor Wes en Teus

Zaterdag 11 mei zijn Tygo, Teus en Wes afgereisd naar Nieuwleusen. Na een zoektocht om de springhal te vinden, konden ze nog net een deel zien van de prijsuitreiking van de ochtend.

De heren hebben deelgenomen in het C- en D-niveau van de individuele springwedstrijden. Teus heeft al ruime wedstrijdervaring, maar liet veel nieuwe sprongen zien. Dit leverde hem een zilveren medaille op bij airtrack voor zijn salto-uitstap combinatie. Wes behaalde door zijn vloeiende salto zweefrol koprol combinatie een mooie 3e plek. Bij het inspringen zaten er nog wat haperingen in, tijdens de wedstrijd heeft hij zijn uiterste best gedaan om dit vloeiend aan de jury te laten zien. Tygo zit pas sinds kort op springen en heeft op het onderdeel airtrack een 10e plaats behaald. Hij haalde een vierde plaats op minitrampoline kast, met een héél klein verschil op nummer drie. Hier verbaasde hij de jury met zijn krachtige arabier over de kast. Ook Wes en Teus lieten die sprongen zien, echter dan op de pegasus in plaats van een kast. Teus behaalde op plankoline en minitrampoline beide een verdiende derde plaats. Het laatste toestel, minitrampoline, had veel concurrentie waar de salto’s hoog en ‘stick-it’ voorbij kwamen. De heren hebben hier netjes gesprongen, helaas onvoldoende om op het podium te belanden.

Voor de heren was dit de laatste wedstrijd van dit seizoen. Alle springers zijn zich aan het voorbereiden op de clubkampioenschappen op zaterdag 6 juli in Den Elshof. Zaterdag 18 mei was er nog één wedstrijd voor de junior dames, dan is voor iedereen het wedstrijd seizoen afgelopen.

Reacties zijn gesloten.