Weer een zilveren medaille voor Sem!

Zaterdag 18 maart vond de 3e voorronde van de 4e divisie plaats. Na deze wedstrijd wordt bepaald wie er doorstromen naar de regiofinale op 15 april. Vier turnsters van Rap & Snel wisten goed genoeg te presteren voor een plek in de regiofinale. Sem heeft bij elke voorronde zelfs een zilveren medaille weten te behalen.

Jeugd 2 (11 deelnemers)
Sem (2e)

Sem mocht de wedstrijd beginnen met de balk. Hoewel ze tijdens trainingen zeer stabiel is, laat ook zij zien dat wedstrijden hier extra druk op leggen. Zo ook vandaag, diverse wiebeltjes en ritmeverstoringen maakten dat de jury enkele punten af wist te trekken. Desondanks eindigde Sam als 3e op de balk. Op de vloeroefening viel eigenlijk niets aan te merken. Ze eindigde als 2e omdat de moeilijkheidswaarde van de oefening van de turnster op de 1e plek hoger lag. We weten dus waar we op te trainen hebben. De sprong bleef met een voor haar 4e plaats het zwakste toestel. In de loop van het seizoen is echter duidelijk de vooruitgang te zien, waardoor we hogere verwachtingen hebben voor de wedtrijden van het komend seizoen. Op de brug behaalde ze een derde plaats omdat ze nu voor het eerst haar oefening zonder stops wist te turnen. Sem blijkt een stabiele turnster. Drie wedstrijden sloot zij af met een 2e plek en op 15 april zullen we bij de finale weten hoe Sem er voor staat als ze voor het eerst alle turnsters uit Gelderland en de polders tegen gaat komen.

Pupil 1 D1 (20 deelnemers)
Emma (4e)

Emma weet het hele seizoen al met de top mee te draaien. In deze wedstrijd heeft ze haar kansen nog proberen te verhogen door een hogere moeilijkheidswaarde op de vloer te turnen. Zo liet ze voor het eerst de “arabier flikflak” zien. Dit element heeft ze net als de rest van de vloeroefening erg goed uitgevoerd, terwijl vloer niet haar beste onderdeel is. Emma blinkt namelijk altijd uit op de brug en de balk. Er zijn weinig turnsters die zich zo eenvoudig door de moeilijke voorgeschreven balkoefening heen werken. Helaas kwam ze met de “radslag” niet goed uit waardoor ze een punt aftrek kreeg voor een val. Al met al heeft dit haar de 4e plek opgeleverd, waardoor er geen twijfel meer mogelijk was of ze door zou stromen naar de regiofinale. In de regiofinale gaan we hopelijk de puntjes op de i zetten.

Pupil 2 D1 (10 deelnemers)
Anouk (6e)

Anouk laat elke training weer aan haar trainsters zien hoe gemotiveerd ze is en welke grote stappen vooruit ze maakt. Tijdens wedstrijden komen er natuurlijk zenuwen bij kijken waardoor Anouk soms moeite heeft om echt te laten zien wat ze kan. Gelukkig gaat dit elke wedstrijd wat beter, zo ook bij deze laatste plaatsingswedstrijd. Qua moeilijkheidswaarde weet Anouk al mee te komen in de top. Bij vloer turnt ze zelfs de hoogste moeilijkheidswaarde, wat goed aangeeft wat ze in haar mars heeft. Ze wist deze wedstrijd daarmee ook een mooie 4e plek te behalen voor de vloeroefening. Bij sprong heeft ze helaas wat punten laten liggen, maar de brugoefening ging daarentegen weer veel beter dan de vorige wedstrijd. Uiteindelijk kunnen we stellen dat het Anouk steeds beter lukt om haar zenuwen te bedwingen en op de wedstrijden net zo goed te turnen als in de trainingen.

Senior D (28 deelnemers)
Marlien (20e)

Marlien mocht beginnen met haar vloeroefening. Het goede turnmateriaal maakte dat Marlien tijdens deze wedstrijd voor het eerst de salto met halve draai uit kon voeren. Op de sprong liet Marlien nogal wat punten liggen, ze kon helaas niet de geplande sprong met lengte-as draai uitvoeren waardoor de moeilijkheidswaarde lager uitviel. Ook de brug viel deze wedstrijd tegen. Helaas moest zij 2x haar oefening onderbreken om de balans te hervinden. Onzekerheid maakte dat de oefening voorzichtig en dicht bij de ligger uitgevoerd werd. Tijdens de balkoefening kon Marlien zich enigszins herpakken. Hoewel de oefening niet stabiel uitgevoerd kon worden bleef Marlien de hele oefening op de balk staan waardoor zij nog als 10e wist te eindigen op dit onderdeel. Haar prestaties van het hele seizoen bleken genoeg te zijn voor een finaleplek, wat aangeeft dat ze goed met dit niveau mee kan komen.

Jeugd D1 (24 deelnemers)
Maud (16e), Xenna (22e)

Maud startte op de brug ongelijk en liet daarbij direct zien de afgelopen periode flink geoefend te hebben. De hele oefening werd aaneengesloten geturnd. Om de volgende keer een hogere plek te kunnen behalen zal Maud moeilijkere onderdelen uit moeten voeren. Ook de balkoefening was aanzienlijk vooruit gegaan. Alleen bij de radslag waren wat wiebels te zien. De rest van de oefening zag er stabiel uit. De vrije oefening die hierna volgde liet zien dat ondanks twee eerdere goede toestellen de zenuwen alsnog toe kunnen slaan. In staat om een strakke oefening neer te zetten was de acrobatiek in deze oefening helaas niet wat we verwachtten. Gelukkig wist Maud de wedstrijd met een paar goede sprongen af te sluiten.
Xenna zat in dezelfde wedstrijdronde als Maud. Prettig om samen de wedstrijd te kunnen turnen en aanspraak aan elkaar te hebben. Op brug liet Xenna een oefening zien die met 13.750 keurig was maar ook nog eens exact hetzelfde als Maud. Op de balk had Xenna zich wat minder in bedwang.  Een val bij de radslag, een handstand die helaas te voorzichtig geturnd werd en enkele stapjes bij de afsprong leverden flink wat aftrek op. Ook Xenna bleek met de acrobatiek van de vrije oefening moeite te hebben. Wiebeltjes en enkele onderdelen uitgevoerd met kromme armen en benen maakte dat de score wat tegenviel. Gelukkig wist Xenna op sprong de schade beperkt te houden met twee redelijke sprongen waardoor zij uiteindelijk als 22e wist te eindigen.

Junior E (12 deelnemers)
Lily van Dijk (7e)

Lily is tijdens de plaatsingswedstrijden een van de meest constante turnsters geweest. Zo heeft ze deze wedstrijd net als in de andere wedstrijden nette en prima uitgevoerde oefeningen laten zien. Dit is vooral terug te zien in de uitvoeringscijfers van de balk en vloer. Op deze onderdelen komt ze met de top mee door haar sierlijke houding en mooi uitgevoerde choreografie. De brugoefening kon ze helaas niet helemaal zonder stops doorturnen waardoor ze wat puntjes heeft laten liggen. Lily heeft goed genoeg gepresteerd om zich als 5e te plaatsen voor de regiofinale. We gaan hard trainen om de moeilijkeidswaarde misschien wat omhoog te krijgen en verder hopelijk deze constante lijn van goede wedstrijden turnen door te zetten.

Reacties zijn gesloten.