Weer een 2e plek voor Emma Hofstra van Rap & Snel

Op zaterdag 4 april was het weer tijd voor de jongste selectieturnsters van Rap & Snel om de oefeningen te tonen aan de jury. Deze (oefen)wedstrijd is speciaal georganiseerd voor de allerjongste turnsters (geboortejaar 2007 en 2008) uit de regio. Daarmee is het de tweede en tevens laatste wedstrijd van het seizoen voor Lorenze, Emma, Maartje en Suze van Rap & Snel Groenlo.

Pré-pré-Instap D2 (23 deelneemsters)
Lorenze Kasteel (9e)

Als eerste was ons allerjongste selectielid aan de beurt. Lorenze begon haar wedstrijd bij het toestel sprong. Ongelofelijk hoe zo’n licht en klein meisje al zó hard in de ‘plankoline’ kan springen. Ze liet dan ook twee mooie en krachtige sprongen aan de jury zien. Bij brug heeft Lorenze wat puntjes laten liggen op de netheid, maar ze heeft weer extra punten gescoord door een moeilijker onderdeel als afsprong te turnen. Bij balk was het even de vraag of ze de zenuwen voor de ‘klemrol’ onder controle kon houden. Gelukkig heeft Lorenze dit onderdeel helemaal goed en zonder hulp uitgevoerd, erg knap! Ook op vloer heeft Lorenze een goede oefening laten zien. Hier kunnen we alleen nog wat verbeteren door wat meer ‘plusjes’ te turnen, wat de oefening moeilijker maakt en meer punten oplevert. Al met al kunnen we tevreden terug kijken op het begin van Lorenze’s turncarrière!

Pré-Instap D2 (34 deelneemsters)
Emma Hofstra (2e), Maartje Rondeel (6e), Suze Ros (22e)

Emma had vandaag 1 missie: weer een medaille mee naar huis nemen, en het liefst de gouden. Maartje en Suze gingen er voor om de foutjes van de vorige wedstrijd te verbeteren en een paar plekken hoger te eindigen. Als eerste kunnen we vermelden dat dit zo goed als gelukt is. De meiden begonnen hun wedstrijd op vloer, een fijn toestel om mee te beginnen. Emma liet direct haar concentratie en stalen zenuwen zien en was erop gebrand om de oefening perfect uit te voeren.  Maartje had een paar kleine foutjes dat een beetje aftrek opleverde, ook Suze liet een prima oefening zien.Sprong is ook een toestel waar de meiden lekker hun ding kunnen doen. Alle 3 lieten ze goede sprongen zien. Die van Emma was zelfs goed voor de 1e plek. En Maartje had maar 0,15 punten minder. Bij brug lieten de meiden zien hoe mooi ze kunnen zwaaien. Emma en Suze turnden een iets moeilijker onderdeel als afsprong wat hun wat extra punten opleverde. De wedstrijd werd afgesloten bij het minst leuke toestel, volgens veel meiden. Toch zegt Emma dan direct als een van de weinigen: ‘Maar ik vind de balk juist leuk!’. Dit is heel goed in haar oefening terug te zien, het lijkt wel alsof ze gewoon op de grond loopt in plaats van op een 10 cm dunne balk. Ze heeft op dit toestel ook de 1e plek behaald. Maartje en Suze hadden wat opstartprobleempjes bij de opsprong. Daarna verliep de oefening van Maartje erg goed. Suze had veel verbetering met de vorige wedstrijd doordat ze nu de oefening (bijna) helemaal uit haar hoofd wist. Uiteindelijk hebben alle meiden een erg goede prestatie geleverd dit seizoen. En Emma mocht zelfs weer op het podium staan om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. En alweer maar 0,05 punten verschil met de 1e plek (net als bij de vorige wedstrijd). Dit staat ongeveer gelijk aan een 1 kromme teen tijdens een van de oefeningen. Dat ze het in zich heeft staat dus vast!

Turnster Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Lorenze Kasteel 12.75 12.6 11.1 11.45 47.9
Emma Hofstra 13.65 12.9 13.3 13.3 53.15
Maartje Rondeel 13.4 12.9 12.6 12.2 51.1
Suze Ros 12.8 12.15 9.8 12.45 47.2

Reacties zijn gesloten.