Tweede voorronde turnsters derde divisie 2015

Zaterdag 12 december vond de tweede voorronde voor de turnsters in de derde divisie plaats. Vanuit Rap en Snel Groenlo waren er twee deelnemende turnsters. Karlijn Krabbenborg was helaas geblesseerd en Lisa Schukkink raakte tijdens haar eerste toestel geblesseerd, waardoor de wedstrijd niet kon worden uitgeturnd. Rieke Huirne en Meike Kok waren de overgebleven turnsters die afgelopen zaterdag in de derde divisie zijn uitgekomen.

Junior D (18 deelneemsters)
Meike Kok (9e plaats)

Meike opende haar wedstrijd met een oefening op de vloer. Meike werkt altijd sierlijk en laat veel elementen zien waarbij ze haar been- en rug lenigheid laat zien. Deze lenige elementen wisselt zij af met krachtige series zoals een arabier flickflack salto. Bij de sprong heeft Meike doorzettingsvermogen getoond. Ze heeft aan de jury tweemaal een half in, half uit laten zien. Een sprong met een moeilijkheidswaarde van 3.0 punten. Bij brug is de losom met kip halve draai voor het eerst op een wedstrijd gelukt, een mooie prestatie. Helaas verliep de balk oefening vandaag minder stabiel. Een val na de radslag en na het bruggetje. Iedere val levert 1 punt aftrek op. Meike heeft vandaag bewezen dat ze gegroeid is ten opzichte van haar eerste voorronde. Dit biedt een mooi vooruitzicht op de volgende voorronde.

Senior C (15 deelneemsters)
Rieke Huirne (14e plaats)

Rieke begon vandaag op de vloer, waar zij liet zien dat zij haar oefening op muziek steeds beter beheerst. Vooral de gymnastische serie was een stuk krachtiger dan tijdens haar vorige wedstrijd. Bij sprong een mooie half in half uit, met een stabiele landing. Bij brug was het geluk vandaag helaas minder. Rieke maakte een klein foutje, waardoor ze één element moest overslaan. Dit levert direct 4 punten aftrek op. Een hele zware aftrek. voor een verder netjes uitgevoerde oefening op brug.
Bij de balk helaas een val na de radslag, maar verder een mooie oefening met daarin onder andere een achterwaarts element. Het boogje is vandaag gelukt!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Meike Kok 11,175 10,70 8,95 11,80 42,625
Rieke Huirne 11,575 4,35 8,85 10,95 35,725

Reacties zijn gesloten.