Twee zilveren medailles voor Rap & Snel

Zaterdag 10 december vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie en D1 plaats in Doetinchem. Acht turnsters van Rap & Snel hebben hun beste beentje voorgezet en voor het eerst dit seizoen laten zien waar ze al weken voor aan het trainen zijn.

Jeugd 2 (15 deelneemsters)
Sem (2e plaats)

In de vroege ochtend mocht Sem haar wedstrijd beginnen op het toestel sprong. Dit toestel verliep helemaal volgens plan waardoor Sem haar zenuwen een beetje kon laten zakken. Ook bij brug liet Sem een mooie oefening zien met een vaste landing bij de “salto” afsprong. Vooral om de balk oefening maakte Sem zich zorgen, maar ondanks haar trillende benen wist ze op de balk te blijven staan. Sem mocht haar wedstrijd afsluiten met de vloeroefening waarbij ze helemaal in haar element is. Met een stralende lach liep ze van de vloer af, want één ding was duidelijk; dit wedstrijdseizoen kon niet beter beginnen. Zeker nadat bleek dat haar prestaties goed waren voor de 2e plek en dus een mooie zilveren medaille!

Pupil 2 D1 (11 deelneemsters)
Anouk (9e plaats)

Anouk is vanaf de zomervakantie heel hard aan het trainen geweest om de verplichte elementen onder de knie te krijgen. Vandaag moest ze maar liefst 6 moeilijke nieuwe elementen voor het eerst in een wedstrijd turnen. Vooral op vloer wist ze door deze upgrade echt mee te turnen in de top, maar 1 concurrent wist een hogere score te halen. De balk oefening heeft er voor gezorgd dat haar eindscore wat lager uitviel. De moeilijke choreografie en elementen eisen erg veel lichaamscontrole en ijzeren zenuwen waardoor Anouk helaas van de balk viel. Al met al heeft Anouk een hele grote vooruitgang laten zien en we mogen erg tevreden zijn met dit resultaat.

Pupil 1 D1 (19 deelneemsters)
Emma (2e plaats)

Dat Emma zin had om te laten zien waar ze al weken voor traint, was vanaf begin af aan duidelijk. Meteen bij het eerste toestel, de brug, liet ze zonder veel moeite één van de beste oefeningen zien. Daarna was het de beurt aan haar favoriete toestel waarop ze voor het eerst de “radslag” ging uitvoeren. Door deze toevoeging turnt Emma op de balk de maximaal haalbare moeilijkheidswaarde. Vandaag wist ze ook nog eens de hoogste uitvoeringscore te behalen waardoor ze veruit de hoogste balkscore heeft behaald. Tel daarbij een prima vloeroefening en sprong  en dan kom je uit op de 2e plek, een fantastisch resultaat.

Senior D (33 deelneemsters)
Marlien (16e plaats), Romy (28e plaats)

Marlien en Romy mochten hun wedstrijd beginnen op brug. Marlien was als eerst aan de beurt en liet een prima oefening, zonder stops, zien aan de Jury. Bij Romy verliep het iets minder vlekkeloos; door een val viel haar score een stuk lager uit. Op balk wisten beide meiden hun mooie, sierlijke choreografie goed te tonen aan de jury. Toch moesten beide meiden de balk een keer verlaten wat een punt aftrek oplevert. Gelukkig konden Marlien en Romy daarna stralen tijdens hun altijd mooi uitgevoerde vloeroefening. Vooral Romy blonk uit met haar splinternieuwe choreografie. Al met al een prima wedstrijd met duidelijke verbeterpunten voor de volgende wedstrijd.

Jeugd 1 D1 (24 deelneemsters)
Maud (22e plaats), Xenna (23e plaats)

Dat het vandaag een moeilijke wedstrijd ging worden voor Maud en Xenna was van te voren duidelijk. Persoonlijke doelen zijn van te voren opgesteld en de meiden gingen er voor om deze te halen. Vooral Maud wist uit te blinken op vloer met een super strakke oefening. Beide meiden moeten nu hard aan de slag om hun moeilijkheidswaarde voor de vloeroefening wat omhoog te halen. Xenna liet zien dat ze op brug al goed mee kan komen en dat terwijl de meiden voor het eerst met “leertjes” turnen, wat toch wel erg wennen is. Op het toestel balk hebben Maud en Xenna al een tijdje moeite met durven van de “radslag”. Beide meiden zijn weer een stapje vooruit gekomen door een poging te doen om deze goed uit te voeren, helaas dit keer nog wel met een val. Hopelijk groeit het vertrouwen de komende tijd en kunnen de meiden dit onderdeel vol vertrouwen de volgende keer aan de jury laten zien. Het onderdeel sprong hebben Maud en Xenna goed onder de knie en ze lieten hier dus mooie sprongen aan de jury zien. Genoeg werk aan de winkel maar zeker niet onhaalbaar.

Junior E (14 deelneemsters)
Lily (5e plek)

Lily’s wedstrijd begon met het toestel balk. Ondanks dat het inturnen niet helemaal vlekkeloos verliep wist Lily een super strakke oefening, zonder vallen, te turnen. Een goed begin van de wedstrijd, wat haar vertrouwen gaf. Dit werkte door in haar hele wedstrijd want nergens heeft Lily grote steken laten vallen. Op de vloer blonk ze uit met een mooie choreografie en op de brug heeft ze zowel aan de lage als hoge legger het onderdeel de “kip” laten zien. Met een minimaal verschil met de prijswinnaars heeft Lily een mooie 5e plek behaald. Dit belooft zeker wat voor het komende seizoen en we kijken uit naar de volgende voorronde.

Reacties zijn gesloten.