Twee maal goud voor de allerjongste turnsters!

Zaterdag 16 maart was de tweede wedstrijd voor de pré en pre-pré instappers. We hadden twee turnsters klaar staan om aan de jury te laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben.

Pré instap (32 deelneemsters)
Sjuul Ressing (1e plaats)
Om 9.00 stipt stonden 32 turnsters van 7 en 8 jaar oud klaar om de jury te tonen wat zij het afgelopen jaar geoefend hebben. Sjuul mocht beginnen op de vloer, één van haar sterkste onderdelen. Dit heeft ze dan ook bewezen, want op dit onderdeel heeft ze een eerste plaats behaald. Zij liet zelfs degene met de tweede score meer dan een punt achter zich! Op de sprong en brug wist Sjuul prima scores te behalen. Het onderdeel waar de spanning het grootst is, was de balk. De afgelopen weken is Sjuul op de trainingen bezig geweest met het oefenen van de handstand op de balk. Op haar leeftijd zijn er niet veel meiden die dit moeilijke onderdeel op de balk laten zien. Sjuul liet een hele mooie handstand in haar oefening zien en heeft ook op de balk, mede door de handstand, een eerste plaats behaald. Bij de prijsuitreiking bleek dat ze met deze vier oefeningen 31 turnsters achter zich heeft gelaten en de gouden medaille mee naar huis mocht nemen!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Sjuul Ressing 12.000 13.250 13.400 14.050 52.700

Pré-pré instap (24 deelneemsters)
Coot Porskamp (1e plaats)
Nadat we een blije Sjuul hadden uitgezwaaid, mocht Coot beginnen met haar wedstrijd. In haar wedstrijd waren er 24 meiden, van 6 en 7 jaar oud, allemaal klaar om hun oefeningen aan de jury te tonen. Coot mocht op vloer beginnen, en ook zij liet de tweede plaats met ruim een punt achter zich. Vooral haar ‘arabier’ en ‘loopsprongen’ zijn heel netjes. Na de vloer, mochten we verder naar de sprong. Zij liet hier twee keer ‘handstandplatval’ zien. In haar leeftijdscategorie zijn er maar weinig meiden die deze sprong al laten zien. Ze heeft voor deze sprongen een mooi cijfer gekregen. Een van de favoriete onderdelen van Coot is de brug en dat kun je ook direct zien wanneer ze haar oefening toont. Ze trekt zich moeiteloos om de ligger heen en waar bij de koprol af de benen 3 seconden omhoog gehouden moeten worden, kan zij tijdens de training deze moeiteloos een halve minuut omhoog houden. Op het laatste onderdeel, de balk, heeft Coot ook een mooie éérste plek weten te behalen, nadat ze rustig en beheerst haar oefening liet zien. Na vier onderdelen bleek dat Coot het hoogste podium mocht beklimmen (deze was zelfs bijna hoger dan haar eigen lengte, maar ze klom er moeiteloos op)!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Coot Porskamp 12.925 13.600 13.050 13.700 53.275

Reacties zijn gesloten.