Twee finaleplekken voor turnsters van Rap en Snel

Zaterdag 23 april vond de regiofinale 4e divisie plaats in Doetinchem. De turnsters konden zich op deze wedstrijd plaatsen voor de districtsfinale. Emma Hofstra en Marlien Schuurmans wisten een plekje in deze finale te bemachtigen!

Instap D1 (28 deelneemsters)
Emma Hofstra (5e plaats)

Met een beetje geluk wist Emma zich te plaatsen voor deze regiofinale. Om door te stromen naar de districtsfinale zou Emma daarom vandaag wel een hele goede wedstrijd moeten turnen. Ondanks de spanning wist ze dit toch waar te maken. Ze begon haar wedstrijd op balk, het zenuwslopende toestel waar veel turnsters tegenop zien. Om haar kansen te verhogen heeft Emma de moeilijkheidswaarde van haar oefening wat omhoog gehaald door de “koprol” voor het eerst te turnen. Ondanks dit extra risico wist Emma haar oefening uitstekend uit te voeren, zonder wiebels en vallen. Ze kon haar wedstrijd niet beter beginnen. Bij vloer komt Emma nog net iets tekort aan moeilijkheidswaarde waardoor haar tegenstanders op haar in konden lopen. Ze moest haar beste beentje voor zetten bij de sprong en brug om nog in aanmerking te komen voor een finale plek. Op sprong heeft Emma haar moeilijkheidswaarde flink omhoog gehaald door een “salto” in plaats van een “streksprong” te turnen. Dit leverde haar een mooi cijfer op. Ook op brug heeft Emma een prima oefening laten zien met krachtige zwaaien en een perfect uitgevoerde afsprong. Al met al bleek Emma’s prestatie goed te zijn voor een knappe 5e plek en daarmee is ze direct geplaatst voor de districtsfinale! Een verrassing voor haar zelf en haar trainster en nu al een super mooi resultaat voor dit seizoen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Emma Hofstra 13.550 13.50 14.65 11.90 53.600

Jeugd 1 D1 (23 deelneemsters)
Sem Brockotter (15e plaats)

Voor Sem was het al een prachtige prestatie dat ze de finale had bereikt. Iedere voorronde heeft Sem een extra moeilijk element weten toe te voegen en ook vandaag liet zij weer een serie zien die een extra moeilijkheidswaarde opleverde. Bij vloer maakte Sem namelijk een arabier dubbel flickflack. Bij de balk een oefening met flink wat wiebeltjes, maar gelukkig wel na ieder onderdeel netjes op de balk blijven staan. Bij de sprong liet Sem de overslag aan de jury zien. Wel mooi geturnd, maar vele tegenstanders lieten een sprong met een hogere moeilijkheidswaarde zien, waardoor Sem op dit onderdeel puntenachterstand opliep. Bij de brug toonde Sem een nette oefening. Al met al kan zij terugkijken op een geslaagd wedstrijdstrijdseizoen en een mooie finalewedstrijd.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Sem Brockotter 11.05 13.40 12.65 13.70 50.80

Junior E  (21 deelneemsters)
Marlien Schuurmans (8e plaats)

Marlien wist vooraf dat zij kans zou maken om naar de districtsfinale door te stromen. In de voorrondes behaalde zij twee maal de zilveren medaille, dus de druk was merkbaar. Bij de vloer opende Marlien met een mooie oefening en bij de sprong toonde ze de jury voor het eerst een nieuwe sprong. Een fantastische zet, want deze sprong leverde haar direct een 3e plek op bij dit toestel. Bij de brug verliep de oefening van Marlien wat minder soepel en miste zij twee samenstellingseisen. Het werd nog hard werken bij de balk, gelukkig wist Marlien te blijven staan! Wat een opluchting toen haar naam werd genoemd bij de doorstroom naar de districtsfinale. Op 28 mei zal Marlien weer schitteren bij deze wedstrijd.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Marlien Schuurmans 11.55 9.95 11.25 11.25 44.00

Senior D (32 deelneemsters)
Tessa Jans (27e plaats)

Tessa is vorig jaar gepromoveerd, dus het was al een hele mooie prestatie dat ze zich in de 4e divisie voor de finale wist te plaatsen. De opening op vloer verliep soepel. Wat een sierlijke oefening wist Tessa de jury te tonen. Bij de sprong twee mooie sprongen. Bij de brug is de altijd lastige zolendraai gelukt, maar helaas kon de oefening daarna niet soepel verder geturnd worden. Bij de balk wist Tessa na twee onderdelen niet op de balk te landen en dat betekent twee volle punten aftrek. In een finalewedstrijd liggen de scores veelal dicht bij elkaar, dus helaas heeft een fout al vergaande gevolgen voor de totaal uitslag. Helaas geen plek in de districtsfinale voor Tessa, maar wel een nieuw hoogtepunt in haar turncarriere; namelijk het turnen in een finalewedstrijd van de 4e divisie.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Tessa Jans 11.225 8.65 9.40 10.80 40.075

Reacties zijn gesloten.