Twee C/D-Niveau Acroteams RAP&SNEL Groenlo plaatsen zich voor ONK!

[Foto: Pettrik Kafoe]

In de afgelopen periode stonden er zes teams van RAP&SNEL Groenlo op de wedstrijdvloer tijdens de plaatsingswedstrijden C/D-Niveau. Op 20 januari en 17 februari was het de beurt aan het C-Niveau, één Damespaar & twee Damesgroepen en op 28 januari en 3 maart stonden de D-teams op de wedstrijdvloer.

Karlijn & Milou (Damespaar C-Senior) draaiden voor het eerst mee op het C-Niveau en de dames wilden dit seizoen vooral deelnemen aan dit niveau om ervaring op te doen. Van één oefening in het D-Niveau moeten ze nu opeens twee oefeningen doen (Balans & Tempo oefening) dus dat is al een hele andere ervaring. Tijdens de eerste wedstrijd lieten ze twee mooie oefeningen zien en eindigden ze op een mooie vijfde plaats. Tijdens de tweede wedstrijd ging het helaas iets minder goed, enkele elementen lukten niet zoals ze tijdens de training wel lukken. Deze wedstrijd zijn ze uiteindelijk ook vijfde geworden.

Als Damesgroep C-Senior doen Marjolein, Marlien & Maud voor het eerst mee op het C-Niveau, nadat ze vorig jaar als D-Senior team aan de wedstrijden hebben deelgenomen. Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd had Marjolein ook een turnwedstrijd en heeft het op 15 minuten na, helaas net niet kunnen redden om de balans oefening te laten zien. Wel hebben ze die dag hun tempo oefening nog kunnen laten zien en hier bleek dat ze de hoogste score hadden voor deze oefening op deze plaatsingswedstrijd. Op 17 februari, tijdens de derde plaatsingswedstrijd, ging het redelijk. Er was een klein probleempje in de voorbereiding van deze wedstrijd want een element lukte niet helemaal meer, maar gelukkig was dit opgelost voor de wedstrijd. De meiden zijn deze wedstrijd dertiende geworden en staan derde reserve voor het ONK.

Het derde team van RAP&SNEL, Vera, Tessa & Lily (Damesgroep C-Senior) liet op de wedstrijd in januari twee mooie oefeningen zien, echter was de jury erg streng en keurde een element af wat de dames een mooie plaats in de ranking kostte. Tijdens de wedstrijd op 17 februari waren de dames er gebrand op om revanche te nemen en dat is gelukt. In een zeer sterk deelnemersveld lukte het de dames om een geweldige vijfde plaats te bemachtigen. Met deze vijfde plaats hebben Vera, Tessa & Lily zich rechtstreeks weten te plaatsen voor het ONK.

Voor Roos & Emma (Damespaar D-Junior) was het hun tweede seizoen samen in dit niveau en de dames hebben laten zien dat ze hier zeker wel thuis horen. Tijdens de eerste wedstrijd verliep de oefening niet helemaal goed, maar de dames lieten wel een erg mooie Catch-salto zien. De oefening werd iets aangepast voor de volgende wedstrijd om zo ervoor te zorgen dat alle elementen goed zouden gaan. Door deze aanpassing verliep de wedstrijd stukken beter en eindigden de dames op een zeer verdiende tweede plaats. In eerste instantie was dit net niet goed genoeg voor directe plaatsing op het ONK, maar gelukkig zijn er nog enkele plekken vrij gekomen en mogen Roos & Emma deelnemen aan het ONK op 17 maart.

Het volgend team was een Damesgroep D-Junior en bestond uit Maxime, Lotte & Eva. Deze dames hebben ook de grote sprong gewaagd om deel te nemen in het D-Niveau en er was zeker een goed verschil te merken tussen de eerste- en de tweede wedstrijd. Tijdens de eerste wedstrijd was het toch nog even wennen aan het niveau en de sfeer op de wedstrijd, maar de tweede wedstrijd hebben ze zich goed verbeterd en zijn ze netjes vierde geworden. In totaal staan de dames eerste reserve voor het ONK, dus het blijft nog even spannend of ze kunnen deelnemen.

Het laatste team van RAP&SNEL dat in actie kwam op het C/D-Niveau bestond uit Lisa & Robin. Dit Damespaar D-Senior deed mee in een sterke categorie. Desondanks lieten de dames wel twee mooie oefeningen zien. Helaas ging er bij de laatste wedstrijd iets mis en ving Lisa Robin op maar blesseerde zichzelf daarbij en dit was te zien in de oefening. Desondanks waren alle nieuwe elementen tijdens deze wedstrijd wel gelukt. Lisa & Robin kunnen terug kijken op een mooie wedstrijd en de dames zijn een ervaring rijker in het D-niveau.

Voor RAP&SNEL zijn Vera, Tessa & Lily dus rechtstreeks geplaatst voor het ONK op 7 april in  Hellendoorn en Roos & Emma mogen deelnemen aan hun ONK op 17 maart in Wapenveld.

 

Reacties zijn gesloten.