Succesvolle dag voor jongste turnsters van Rap en Snel

Zaterdag 26 maart vond in Aalten de eerste pré instap wedstrijd van het jaar plaats. Deze wedstrijd is bedoeld voor de allerjongsten, turnsters geboren in 2008 en 2009. Voor veel deelnemers was het de allereerste turnwedstrijd ooit, zo ook voor de Sjuul Ressing en Coot Porskamp van Rap en Snel. Na maanden oefenen mochten ze dan eindelijk hun oefeningen aan de juryleden tonen. Dat Sjuul en Coot er helemaal klaar voor waren werd meer dan duidelijk op deze wedstrijd.

Pré instap D2 2008 (30 deelneemsters)
Sjuul Ressing (3e plaats)

Vol vlinders in haar buik kwam Sjuul de gymzaal binnen lopen. Toch had ze daarnaast erg veel zelfvertrouwen dat het wel goed moest komen. Zo zei ze bij het altijd zeer zenuwslopende toestel balk: “Ik weet eigenlijk wel dat ik er toch niet af ga vallen”, terwijl ze op dit toestel de wedstrijd moest beginnen. Haar verwachting bleek juist, als een van de weinigen bleef Sjuul keurig netjes op de balk staan. Haar oefening werd zelfs beloond met de 1e plek. Ook wist ze bij vloer de jury te overtuigen door erg mooie elementen te laten zien, goed voor een 2e plek. Nadat ze bij het toestel sprong twee keurige sprongen heeft laten zien was het tijd voor het toestel waar Sjuul het meest tegenop zag, de brug. Van tevoren had ze van gymjuf Karlijn gehoord dat je met de wedstrijd opeens alles iets beter kan en ze had een geluksteen in haar tas, dit gaf haar wel iets meer vertrouwen. Natuurlijk hebben deze rituelen haar erg goed geholpen, waardoor ze ook bij de brug een goede oefening heeft laten zien waarbij alle onderdelen zijn gelukt. Met vier goede oefeningen op zak mocht Sjuul tijdens de prijsuitreiking de bronzen medaille in ontvangst nemen, dik verdiend. Met een brede glimlach en de conclusie “De wedstrijd is eigenlijk hetzelfde als de training, alleen nu ben je met andere meisjes” kon Sjuul weer op naar Groenlo.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Sjuul Ressing 13.05 12.10 12.45 13.10 50.70

Pré instap D2 2009 (26 deelneemsters)
Coot Porskamp (1e plaats)

Net als Sjuul moest Coot het tegen erg veel turnsters uit de omgeving opnemen. Allemaal  waren ze vol verwachting over wat er komen ging, want een wedstrijd turnen hadden ze nog nooit gedaan. Toch liet Coot direct vanaf het begin een bepaalde focus en concentratie zien. Ze was er helemaal klaar voor en kon niet wachten om te laten zien wat ze in huis had. Ze opende haar wedstrijd dan ook direct met het hoogste cijfer op de balk. Coot was een van de weinigen die de hele volgorde van de oefening uit haar hoofd wist en alle pasjes zeer nauwkeurig uitgevoerd heeft. Ook op vloer wist geen enkele deelneemster haar oefening te evenaren. Inmiddels kreeg haar trainster in de gaten dat Coot er toch wel erg bovenuit sprong en het kon haast niet meer mis gaan in de race naar een medaille. Toch werd het bij sprong even spannend, Coot gleed iets met haar hand uit waar ze erg van schrok. Maar dit kleine ‘glippertje’ heeft ze bij het toestel brug weer helemaal goed gemaakt, op dit toestel wist ze zelfs de hoogste score van de dag te halen! Voor de trainster kwam het niet meer als verassing; Coot mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Coot zelf had niets in de gaten en was totaal verrast toen haar naam werd genoemd. Als kleinste deelneemster mocht deze turnster het hoogste podium betreden, wat een fantastisch begin van haar turncarrière!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Coot Porskamp 13.475 13.55 12.25 13.15 52.425

IMG_20160327_113543

Reacties zijn gesloten.