Romy en Tessa behalen medaille bij de toestelkampioenschappen!

Op 5 en 11 juni heeft Rap en Snel deelgenomen aan de jaarlijkse toestelkampioenschappen die georganiseerd worden door de KNGU district oost. Tijdens deze kampioenschappen kunnen de turnsters per toestel strijden om een medaille. Normaliter worden de scores van sprong, brug, balk en vloer bij elkaar opgeteld om tot een (meerkamp)uitslag te komen, maar die totaalscore telt niet mee in deze wedstrijd. De deelneemsters kunnen daarom ook zelf vooraf kiezen voor welk toestel ze zich wel of niet inschrijven. Tien meiden uit de selectiegroep hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

Sem, Celine en Elvy turnden deze wedstrijd voor het eerst mee in de ‘keuze oefenstof’ supplement F en G. Dit is de oefenstof en leeftijdscategorie waarin zij pas aankomend seizoen zullen gaan uitkomen. Er zijn dus nieuwe oefeningen gemaakt die op deze wedstrijd voor het eerst aan jury getoond werden. Sem startte met een keurige oefening op het onderdeel brug, zonder ‘stops’ of grote fouten. Bij het toestel balk sloegen de zenuwen toe en begon Sem een beetje te trillen. Gelukkig turnde ze netjes alle onderdelen en zonder vallen. Op vloer toonde ze haar nieuwe oefening op muziek. Enkele keren bewoog Sem nog een stukje sneller dan de muziek, maar haar onderdelen werden erg goed uitgevoerd. Dit leverde haar een mooie 4e plaats op. Elvy begon haar wedstrijd op het toestel sprong. Voor het eerst met de plank en over de pegasus. Voor de meeste meiden een moeilijke stap maar voor Elvy, als lange turnster, een stap vooruit. Ze heeft daarom ook een mooie, ruime overslag laten zien. Daarna mochten zowel Elvy als Celine hun oefening aan de brug laten zien. Dit deden ze beiden erg netjes. Vooral Celine wist op dit toestel uit te blinken met een hoge moeilijkheidsgraad en een goede uitvoering, goed voor een 4e plek! Elvy volgt daar kort op met een mooie 8e plek. Op balk had Celine iets meer moeite om de zenuwen te bedwingen waardoor ze helaas van de balk viel. Al met al kunnen Sem, Elvy en Celine na deze wedstrijd er vertrouwen in hebben dat ze volgend jaar prima met het niveau mee kunnen komen.

Bij de junioren turnden Marlien, Meike en Lisa hun wedstrijd. Marlien komt uit in de 4e divisie en turnde stabiele oefeningen. Ze was zelf niet helemaal tevreden over haar wedstrijd. Ze wist toch mooie scores te behalen en op alle toestellen zelfs bij de beste zeven deelneemsters te eindigen! Lisa en Meike komen uit in de 3e divisie en moesten het opnemen tegen maar liefst 38 tegenstanders! Het niveau in de wedstrijd was ontzettend hoog, dus kleine foutjes tikken heel hard door in het eindklassement. Op het onderdeel sprong heeft Lisa twee verschillende sprongen aan de jury getoond, zoals dat hoort bij een toestelkampioenschap op de sprong. De ‘overslag’ en ‘half in-half uit’ leverden haar een mooie 13e plaats op. Op de brug turnde Lisa een mooie en soepele oefening. De jury keurde de eis van een ‘horizontale opzwaai’ af, waardoor het cijfer uiteindelijk een beetje tegenviel. Op de balk liet Meike haar klasse zien. Met een mooie choreografie en ‘strak’ turnen wist ze knap een 10e plek te behalen op dit toestel! Op de vloer hebben Meike en Lisa nette oefeningen laten zien. Ook hier wist Meike zich in de top van het klassement te turnen met een 13e plek.

Isa, Rieke, Romy en Tessa hebben bij de senioren deelgenomen. Rieke komt uit in de 3e divisie en moest het ook opnemen tegen 21 andere deelneemsters. Op de vloer en sprong heeft Rieke nette oefeningen aan de jury getoond. De moeilijkheidswaarde van deze oefeningen zit rond het gemiddelde, waardoor ze in een sterk deelnemersveld, ook keurig in de middenmoot is geëindigd. De brug en balk daarentegen zijn de ‘betere’ toestellen van Rieke. Op de brug liet ze een soepele oefening zien en haar balkoefening was bijna foutloos. Een enkel ‘wiebeltje’ zorgde voor wat aftrek in de E-score, maar ze wist een goede 8e plek te behalen! Isa begon haar wedstrijd super sterk door mooie overslagen te laten zien bij het toestel sprong. Helaas net niet genoeg voor een medaille maar wel een hele mooie 4e plek. Ook de rest van de wedstrijd verliep erg netjes en beheerst zonder grote fouten. Ze wist in haar niveau ook nog uit te blinken op het toestel balk, wat haar een 6e plek opgeleverd heeft. Al met al een goede wedstrijd waarin Isa goed heeft laten zien waar ze hard voor heeft getraind afgelopen seizoen. Voor Tessa had de wedstrijd nog een bijzondere lading, het was namelijk haar laatste officiële wedstrijddeelname. Met dit in haar achterhoofd moest en zou ze met een medaille naar huis gaan. Samen met turnmaatje Romy ging ze er tegen aan. Helaas viel dit al een beetje in het water bij het eerste toestel, balk. Beide dames turnden een erg mooie oefening met een hele elegante houding, alleen wisten ze niet de hele oefening op de balk te blijven staan. Op vloer hebben ze dit goed gemaakt door oefeningen te turnen met een perfecte uitvoering, heel erg mooi. Echter schieten de dames vergeleken met een aantal concurrenten net iets te kort aan moeilijkheidsgraad. Toch wist Romy door haar mooie uitvoering en het moeilijke onderdeel de ‘salto met halve schroef’ de 3e plaats te behalen! Bij het toestel sprong heeft Tessa alles gegeven. Zelfs tijdens het inturnen heeft ze nog geprobeerd haar moeilijkheidsgraad iets omhoog te halen. Uiteindelijk toch de keuze gemaakt om voor zekerheid te gaan, en dit heeft erg goed uitgepakt. Ze mocht naar huis met bronzen medaille voor het toestel sprong! Op brug verliep de oefening iets anders dan Tessa voor ogen had, al maakte haar dit niet meer zoveel uit na 2 uitstekende oefeningen op vloer en sprong. Romy wist nog een nette oefening te turnen, goed voor een mooie 6e plek. Zo gingen deze twee senioren met een grote glimlach en een medaille op zak terug naar Groenlo.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer
Sem Brockotter - 10.80 – 12e 11.05 – 9e 11.90 – 4e
Marlien Schuurmans - 9.80 – 6e 10.40 – 7e 11.30 – 7e
Elvy Tanck 10.30 – 13e 11.15 – 8e - -
Celine Gebbink - 11.45 – 5e 9.55 – 21e -
Isa Buitenhuis 11.15 – 4e 9.15 – 21e 10.55 – 6e 11.10 – 18e
Romy Raaben - 10.65 – 6e 9.50 – 11e 11.45 – 3e
Tessa Jans 11.45 – 3e 8.00 – 16e 8.45 – 15e 10.90 – 11e
Rieke Huirne 11.90 – 19e 9.70 – 15e 10.05 – 8e 10.45 – 16e
Meike Kok - 4.55 – 34e 10.70 – 10e 11.55 – 13e
Lisa Schukkink 11.55 – 13e 9.95 – 22e - 10.95 – 29e

Reacties zijn gesloten.