Recreantengym

De recreantengym is bedoeld voor alle meisjes vanaf 4 jaar en door te gymmen ontwikkelen zij onder andere motorische en sociale vaardigheden.

De meiden hebben in een eigen leeftijdsgroep één keer per week een uur gymles. Elke gymles begint met een intro, oftewel een warming-up, hierbij wordt vaak een spelletje gespeeld. Daarna gaan de meiden echt gymmen, met behulp van verschillende toestellen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan de evenwichtsbalk, lange mat, airtrack, kleine trampoline met of zonder kast en brug. Bij de recreanten gym leren de meiden de basis van het turnen waarbij diverse oefeningen, kracht en lenigheid centraal staan.

Als het uiteindelijk lukt om op de kast te hurken, een handstand op de lange mat- of een koprol op de evenwichtsbalk te maken, zal een trots gevoel ontstaan waardoor het zelfvertrouwen groeit. De meiden zullen aan het begin veel geholpen worden door de leiding en hulpleiding. Van daaruit wordt gestimuleerd dat zij steeds meer zelfstandig te werk gaan. Tevens wordt aandacht besteed aan samenwerking en plezier in het bewegen.

Wanneer
Vanaf 4 jaar kan uw dochter terecht bij de recreantengym van Rap en Snel. Voor deze leeftijd kan al bij de peutergym worden gestart. Wanneer de gymleidster meiden signaleert die talent tonen tijdens de gymlessen, kunnen zij worden uitgenodigd voor een aantal proeflessen bij het selectie turnen.

Meer weten?
Kijk bij de lestijden wanneer en waar uw dochter kan komen gymmen bij ons. Uw dochter is altijd welkom om een keer te komen kijken en mee te doen. Uw kind mag 3 gratis lessen mee draaien in de groep om te kijken of het wat voor haar is. Na deze proeflessen dient u uw kind aan te melden bij de vereniging. Als u uw kind wilt aanmelden kan dit op deze website via het aanmeldformulier.

Reacties zijn gesloten.