Rap en Snel opnieuw met goud naar huis

Op 11 mei was de districtsfinale van de 4e divisie en D1. Na goed gescoord te hebben in de regio mochten Maud Schuurmans, Coot Porskamp en Isa Kruip in Hengelo aantreden in de districtskampioenschappen. Turnsters in alle leeftijdscategorieën uit Gelderland, Overijssel en Flevoland streden onderling om het kampioenschap 4e divisie.

De junior Maud Schuurmans startte op  balk en wist, ondanks een forse wiebel, een goede oefening neer te zetten. Dit leverde het vertrouwen in eigen kunnen op en wist Maud bijna foutloos ook de oefeningen op de drie andere toestellen keurig af te werken. Gehoopt werd om in ieder geval een podiumplaats te veroveren. Onverwacht wist Maud niet alleen een podiumplaats te veroveren, maar zelfs de gouden plak mee naar huis te nemen. Dit zelfs met 0,85 punt voorsprong op nummer twee. Komend jaar zal Maud daarom uit moeten komen in de 3e divisie en daarmee in wedstrijden op landelijk niveau.

In de leeftijdscategorie Pupil 1 mochten voor Rap en Snel Coot en Isa op dit districtskampioenschap uitkomen. Coot liet overal zien de oefeningen goed te beheersen en had slechts kleine foutjes. Met vier prachtige oefeningen werd ook Coot district kampioen. Isa startte met een erg mooie brug oefening, helaas moest Isa op balk een val voor lief nemen. Isa heeft laten zien dat ze erg goed mee kan komen in haar eerste jaar op dit niveau. Isa werd erg netjes 28e.

Is, Maud en Coot

Reacties zijn gesloten.