Rap en Snel opnieuw goed vertegenwoordigd in de topplaatsen

Zondag 3 februari streed een aantal turnsters van Rap en Snel hun 2e wedstrijd voor de plaatsing in de finales van de districtskampioenschappen. Deze zondag verschenen de eerste turnsters van Rap en Snel al vroeg op de wedstrijdsvloer in de nieuwe turnhal in Didam. Na de warming-up en de toestelverkenningen begonnen om 9.00 uur de eerste turnsters aan hun wedstrijd. De verwachtingen waren hoog gespannen na de goede resultaten van de eerste wedstrijd.

In de categorie Pupil 1, districtsniveau 1 verschenen Coot Porskamp en Isa Kruip op de wedstrijdvloer. Startend op balk, hebben Coot en Isa goede oefeningen laten zien. Helaas moesten ze beiden een val verwerken. Desondanks mooie scores; Coot 3e en Isa 4e. Hierna volgden twee nette vloer-oefeningen; Coot 1e en Isa 3e. Op sprong lieten ze zien dat ze springkracht hebben en werd Coot 1e en Isa 6e. Als laatste toestel was de brug aan de beurt. Opnieuw zijn er door de meiden twee prachtige oefeningen gepresenteerd; Coot 2e en Isa 5e. Uiteindelijk mochten ze beide een podiumplek opeisen. Coot met 53,4 punten op de eerste plaats en Isa met 51,225 punten op de 3e plaats.

Op de 2e wedstrijdvloer begonnen Maud Schuurmans, Celine Gebbink en Xenna Miggelbrink in hun categorie Junior 4e divisie en Anouk Wolters in de categorie Jeugd 2, 4e divisie. Allen startten op het onderdeel brug ongelijk. Maud wist dit wedstrijdonderdeel als 1e te eindigen met bijna een punt voorsprong op nummer 2. Celine en Xenna wisten goede scores neer te zetten en eindigden respectievelijk als 4e en 8e. Op het volgende onderdeel, balk, wist Maud een 3e plaats, Celine een 8e en Xenna een 4e plaats te behalen. Celine verspeelde een volledig punt met een val van het toestel, maar maakt duidelijk dat ook zij een sterke oefening op dit onderdeel weet neer te zetten. Op vloer wist Xenna als 4e te eindigen, Celine als 7e en Maud, met een val, als laatste. Op het onderdeel sprong wist Maud met een minimale voorsprong van 0,1 punten ook dit onderdeel als gedeelde 1e af te sluiten. Celine en Xenna wisten met keurige sprongen een 5e en 12e plaats binnen de slepen. Dat het een spannende strijd was op dit onderdeel bleek wel omdat alle deelneemsters tussen de 10.5 en 11.7 punten wisten te verzamelen. In de eindklassering wist Maud met 45,2 punten de gouden plak binnen te slepen en konden Celine met 43,75 en Xenna met 43,65 punten een goede 4e en 5e plaats veroveren. Anouk wist in haar categorie op brug de 10e plaats te veroveren. Ook op balk eindigde zij als 10e en verraste iedereen met een keurige vrije oefening waarop zij als 4e wist te eindigen. Op sprong eindigde zij als 9e en wist op deze plaats ook de einduitslag te behalen met 40,45 punten.

In de 2e wedstrijd liet Lily van Dijk haar oefeningen zien. Zij startte ook op brug en liet een keurige oefening zien waarmee zij als 19e wist af te sluiten. Op balk wist zij met 10,05 punten een 11e plaats te scoren. Op vloer wist zij haar dansvaardigheden goed tot uiting te brengen en eindigde keurig als 2e. Op sprong, met een al 2 jaar slepende blessure, eindigde zij als 19e en wist uiteindelijk een keurige 13e plaats in te nemen.

In de laatste wedstrijd kwam Emma Hofstra uit. Emma begon op brug, duidelijk zichtbaar was de twijfel in de oefening door een val met inturnen en werd Emma 18e op brug. Vervolgens was de balk aan de beurt. Door enkele wiebels werden onderdelen lager beoordeeld dan gebruikelijk, desondanks een nette oefening. Emma werd op balk 12e. Op vloer heeft Emma laten zien strijdvaardig te kunnen blijven. Erg netjes turnde ze zichzelf naar een 7e plaats. Als laatste was sprong aan de beurt. Ook Emma beschikt over echte springbenen en werd zelfs 1e op sprong. In totaal heeft Emma 48.45 punten bij elkaar geturnd, hetgeen goed was voor een 9e plaats in het eindklassement van deze wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.