Rap en Snel Groenlo terug in het C-Niveau

Op 23 januari en op 13 februari heeft Rap en Snel Groenlo Acrogym deelgenomen in het C-Niveau. Het team, bestaande uit Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk, namen voor het eerst deel in het C-Niveau en mochten op 23 januari hun wedstrijd in Dinxperlo draaien en op 13 februari was de wedstrijd in Hattem.

Om een plekje af te dwingen voor de Landelijke halve finales voor het C-Niveau moeten ze bij de beste teams van de 35 tegenstanders horen en tevens de limiet van 48 punten halen. Het doel voor Vera, Tessa en Lily voor dit seizoen is voornamelijk twee goede oefeningen draaien, waar ze vorig jaar (in het D-Niveau) er nog maar één hoefden te laten zien aan de jury.

Op 23 januari was de eerste wedstrijd, maar helaas gooide een blessure roet in het eten. De dames begonnen met hun balans oefening en de oefening begon als een speer, helaas heeft de jury twee tijdsfouten weten te vinden waardoor ze 0,60 aftrek kregen. Maar met een score van 22,700 waren de dames redelijk tevreden. Na deze balans oefening begonnen de blessures op te spelen, maar de dames zetten alles op alles bij hun tempo oefening. Jammer genoeg keurde de jury hier een salto af en eindigden ze in de daguitslag onderaan in de ranking.

2016-02-13

Afgelopen zaterdag was het wedstrijd twee voor deze dames en ze begonnen weer met een sterke oefening, ditmaal was dit de tempo oefening. De salto (die vorige keer afgekeurd werd) ging nu wel goed en het andere element dat de vorige keer niet goed ging is gewijzigd en hierdoor behaalden ze een mooie score (23,500). Weer waren de dames tevreden met hun eerste oefening. Maar ook zaterdag konden ze tijdens de tweede oefening hun vorm niet vasthouden. Door een val kregen de dames minstens 4,00 punten aftrek waardoor de limiet en een hogere plek dan de vorige keer niet meer haalbaar waren.

Beide wedstrijden zijn de dames 28ste geworden. Er is nu een maand de tijd om de puntjes op de i te zetten voor de derde en laatste plaatsingswedstrijd in het C-niveau. Deze wordt op 20 maart gehouden in Hellendoorn.

Reacties zijn gesloten.