Rap en Snel Groenlo start goed aan het Acrogym seizoen

Op 9 en 16 januari werden er in Gelderland de eerste en tweede plaatsingswedstrijd Acrobatische Gymnastiek georganiseerd. Op de eerste wedstrijd (9 januari in Groenlo) kwamen er negen teams aan de beurt en op 16 januari stonden er vier teams op de wedstrijdvloer in Aalten. Het werden spannende wedstrijden, maar Rap en Snel kan terug kijken op een goede start van het seizoen.

9 januari 2016

Dat de meeste teams in december van vorig jaar al aan een ‘test’ wedstrijd hadden deelgenomen, kon je zien, want de oefening was al een keer onder wedstrijdspanning gedraaid en dat zorgde toch voor een beetje rust. Op zaterdag 9 januari was het in Sporthal Den Elshof te Groenlo tijd voor de eerste plaatsingswedstrijd. De wedstrijd begon met het E-Junior en E-Instap niveau en hieraan deden drie teams uit Groenlo mee. Kyra Lansink & Coot Porskamp mochten helaas (i.v.m. een te groot leeftijdsverschil) niet meedingen naar de prijzen, desondanks behaalden ze een mega score in het E-Instap niveau en werden hier (als ze wel meededen voor de prijzen) verdiend eerste. Het andere team op dit niveau bestond uit Steffi te Koppele en Esmee Rootinck, zij behaalden met hun oefening een mooie derde plaats.

In het E-Junior niveau deed een damesgroep mee. Sem Brockotter, Lieke Hoffman en Noor Voshart mochten zich meten aan zes andere, zeer strakke concurrenten. Helaas ging de oefening niet helemaal goed en eindigden ze onderaan. De dames kunnen zich nog plaatsen voor de volgende rondes, als ze op 30 januari een strakke oefening neerzetten.

Ook in het E-Senior niveau is Rap en Snel goed vertegenwoordigd. Bij de damesparen besloten Lotte te Veluwe en Sanne Beugel op vrijdag avond nog dat ze mee wilden doen aan de wedstrijd. Helaas mochten ze niet mee doen voor de prijzen, maar de dames hebben wel wedstrijdervaring opgedaan. Bij de damesgroepen stonden vier teams van Rap en Snel op de vloer. Daphne Arink, Emma te Brake en Roos Lammers mochten voor Groenlo het spits afbijten en draaiden een goede oefening, echter ging er bij een element iets mis waardoor ze eindigden op een veertiende plaats. Karlijn Krabbenborg, Marlien Schuurmans en Robin Tilley behaalde een mooie zesde plaats, echter zijn er bij hen door wat kleine foutjes, veel punten verloren gegaan, dus hier zit zeker progressie in voor de volgende wedstrijd. Eline Nijenhuis, Iris Eulink en Celine Gebbink draaiden ook een mooie wedstrijd, helaas was er een tijdsfout gezien door de jury en eindigden ze op een zevende plaats. Voor Maxime Raben, Anouk Kok en Milou Reinders werd het helemaal spannend, na een goede wedstrijd stonden ze op een gedeeld derde plaats. Binnen de Acrogym bestaan er dan gelijke standen regels. Helaas viel het in dit geval niet gunstig uit en behaalden de meiden de vierde plaats.

16 januari 2016

Op 16 januari mochten er vier teams vertrekken richting Aalten. Ook hier was Rap en Snel goed vertegenwoordigd in het E-Senior niveau. Ilja Nijenhuis, Merlijn Reijrink & Indy Wolberink mochten voor Groenlo beginnen en draaiden een goede oefening, helaas was er een tijdsfout en eindigden de meiden netjes in het midden. Op deze wedstrijddag deden er ook twee damesparen mee, Lisa Schukkink & Xenna Miggelbrink en Marjolein Nijhuis & Emma Hofstra. Omdat de groep Damesparen E-Senior zo groot is, is deze groep in tweeën gedeeld. Lisa & Xenna deden mee in de eerste wedstrijd. De dames waren erg zenuwachtig, maar de wedstrijd verliep erg goed en ze behaalden een mooie zilveren medaille. Ook in wedstrijd twee deden Marjolein & Emma goede zaken, want ook hier mocht Rap en Snel de zilveren medaille mee naar huis nemen.

De laatste categorie van deze dag was de damesparen D-Senior. Voor Rap en Snel kwamen hier Noëlle en Maud Schuurmans op de wedstrijdvloer. De dames draaiden een goede wedstrijd, maar het niveau van de damesparen D-Senior is erg hoog deze wedstrijd. Met helaas één tijdsfout eindigden ze wel op een mooie zesde plaats.

De D/E-Niveau teams hebben nu een weekje rust, maar op 23 januari is het de beurt aan het C-Niveau team van Rap en Snel Groenlo voor hun aller eerste plaatsingswedstrijd.

2016-01-16_Acrogym_PW1_2

Reacties zijn gesloten.