Rap en Snel breed present

Afgelopen weekend is gymnastiekvereniging Rap en Snel in het district breed actief geweest, met een flink aantal turnsters in Doetinchem en Hellendoorn en acro-teams in Zutphen.

In Doetinchem waren niet alleen de turnsters van Rap en Snel actief, maar ook vele ouders. Deze keer was het de beurt aan Rap en Snel om een wedstrijd te organiseren voor het District.

In de categorie Instap (beginners) vertegenwoordigden Isa Kuip, Maud Jansen en Imke Bossink de vereniging. Ook voor deze dames is het wedstrijd seizoen nu begonnen en ze wisten direct mooie prestaties te leveren. Voor Imke en Maud was dit hun allereerste wedstrijd. Ondanks de zenuwen wisten ze alle oefeningen keurig uit te voeren. Beide dames lieten zien dat ze alle oefeningen goed onder de knie hadden en alle pasjes in de juiste volgorde konden uitvoeren. Maud (15de plaats) en Imke (24ste plaats) hebben beiden een keurige eerste wedstrijd gedraaid.

Met een hele sierlijke vloer oefening en een strakke brug oefening wist Isa de jury te overtuigen. Na een half jaar hard getraind te hebben, heeft ze haar oefeningen vol trots laten zien. En dit werd beloond met een mooie 3de plaats.

Als pupillen streden Sjuul Ressing, Mirthe Bomers, Esmee Rootinck, Irsa Smit en Charlene Nijland om de beschikbare medailles. Ook deze dames hebben aan de jury laten zien dat ze het afgelopen half jaar hard hebben getraind.  De dames zijn begonnen op de balk. Een onderdeel waar ze toch altijd nog best zenuwachtig voor zijn. Sjuul en Mirthe hadden de zenuwen goed onder controle en zijn er tijdens de oefening geen enkele keer van af gevallen. Sjuul werd op dit onderdeel 1ste en Mirthe behaalde op balk een mooie 4de plek. Charlene heeft laten zien dat ze een erg sierlijke turnster is en dat heeft op het onderdeel vloer zo z’n voordelen. Hier heeft ze een erg sierlijke oefening laten zien en dit werd beloond met een 4de plek op dit onderdeel.

Brug is een erg sterk onderdeel van Irsa en Esmee en beiden hebben hier een hele strakke oefening geturnd en laten zien dat ze hier hard voor hebben getraind. Irsa werd op dit onderdeel 2de en Esmee had een mooie 1ste plek op dit onderdeel. De dames hebben allen een erg sterke wedstrijd gedraaid. In totaal deden er 24 turnsters mee en de uitslag voor Rap en Snel is als volgt:

Sjuul Ressing: 1ste
Mirthe Bomers: 4de
Esmee Rootinck: 6de
Irsa Smith: 7de
Charlene Nijland: 12de

Als pupil 2 kwam alleen Eva Vogel uit voor Rap en Snel. Voor Eva zou het geen sterke wedstrijd blijken. Met een keurige sprong en brugoefening kwam Eva nog goed mee. Een niet erg stabiele balkoefening en een vrije oefening waarin Eva een aantal grotere fouten liet zien zorgen ervoor dat Eva als 17e eindigde. Ze is echter vastbesloten om het de volgende keer beter te doen!

Noor Jansen, Milou Reinders, Fem Sprenkeler en Tess Klein Tuente kwamen uit in de categorie Pupil 2. Met keurige stabiele oefeningen wist Noor op een mooie 7e plek beslag te leggen. Milou kon door een enkelblessure de wedstrijd op sprong helaas niet bij houden en eindigde daar als 32e, maar scoorde daarvoor heel hoog op balk en ze eindigde toch nog verrassend als 8e. Met een matige sprong, maar een heel goede brugoefening wist Fem met stabiele oefeningen de 14e plek in bezit te nemen.  Tess eindigde met een sterke vrije-oefening en ging naar huis met een 18e plek.  Voor deze categorie hadden zich 40 turnsters ingeschreven.

Als 13 jarigen kwamen Maud Schuurmans, Lisa van Dillen en Xenna Miggelbrink op de wedstrijdvloer. Maud miste de explosiviteit voor een goede sprong en werd op dit toestel 9e. Bij de andere 3 toestellen wist Maud de eerste plek te pakken en eindigde dan ook als 1e. Ook Lisa en Xenna turnden een goede wedstrijd op sprong en brug en lieten op balk en vloer wat punten liggen. Helaas voor Xenna moest zij i.v.m. een defecte CD haar oefening zonder muziek uitvoeren wat 1 punt extra opleverde. Lisa eindigde als 11e en Xenna als 12e.

Marjolein Nijhuis kwam in de categorie Senior 2e divisie in Hellendoorn op de wedstrijdvloer. Met deze keer een wat mindere sprong en 2 vallen van de balk en een keurige vrije-oefening (5e) heeft Marjolein zich met haar 42e plaats net niet weten te plaatsen voor de landelijke competitie.

Reacties zijn gesloten.