Prijzenregen voor jeugdspringers

Zaterdag 29 oktober was, na de succesvolle wedstrijd voor de junior springers in Groenlo, het tijd voor de jongste springers. Fem Sprenkelder, Julliëtte Heinsman, Teus Porskamp, Nils Bonenkamp, Arend Jan Stoverink en Jurjen van Akkeren deden mee in het D niveau mix team. Sinds dit seizoen heeft Rap en Snel ook turnkleding voor jongens, deze jongens straalden in hun nieuwe kleding.

In de trainingen vooraf waren de zenuwen goed zichtbaar, ook tijdens de wedstrijd zelf. Het eerste onderdeel en tevens het beste onderdeel van de springers was de minitrampoline. Dit onderdeel ging heel erg goed, sommige springers hebben zelfs een hurksalto laten zien. Niemand is gevallen en het was goed zichtbaar dat de springers hard getraind hadden en een regel zoals ‘direct stil staan na de landing’ goed hadden onthouden. Na een uur pauze was duidelijk zichtbaar dat de springers wisten wat ze moesten doen en was de spanning ook minder.

‘Minitrampoline kast’ stond op het programma. Hier werd door de springers perfect een ‘koprol’ en ‘doorhurken’ laten zien. Iedereen had erg veel plezier en ze hadden zin in de laatste twee onderdelen. Op het onderdeel ‘plankoline kast’ hebben de springers het perfect gedaan. Tijdens de trainingen hebben ze namelijk alleen maar op een plank geoefend. Een plankoline veert veel beter, waardoor de sprongen nog beter uitgevoerd konden worden. Direct hierna moesten ze naar het onderdeel ‘airtrack’. Ook dit toestel heeft onze vereniging niet in eigen beheer, dus hebben ze getraind op de lange mat. Tijdens dit laatste toestel was duidelijk zichtbaar dat de spanning eraf was en dat de springers veel plezier hadden, hierdoor waren ze soms vergeten hun benen te strekken. Al met al gaven alle zes springers aan dat ze volgend jaar sowieso weer mee willen doen!

De ochtend was voorbij en de prijsuitreiking stond op het programma. Omdat alle zes springers nog nooit aan een districtswedstrijd hadden meegedaan, werd er niets verwacht. Tijdens de prijsuitreiking bleek echter dat ze het geweldig hadden gedaan, op alle vier de toestellen hebben ze een prijs gekregen! Een geweldige eerste plek op ‘minitrampoline kast’ en ook nog onverwachts op airtrack. In de uitslagen bleek later dat de andere teams niet aan de samenstellingseisen hebben voldaan. Na de twee keer goud, was er ook nog een keer zilver voor ‘plankoline kast’ en als kers op de taart ook nog brons voor het onderdeel ‘minitrampoline’.

De groepsspringwedstrijden zitten er voor dit seizoen weer op, alle springers gaan zich voorbereiden op de individuele wedstrijden in mei. Voor de senior springers is er in januari nog een wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.