Peutervoetbal

Voor jongens en meisjes van 2,5 tot 5/6 jaar heeft de s.v. Grol een samenwerking opgezet met turn- en gymvereniging Rap en Snel.

Onder leiding van Rap en Snel trainers zullen de kinderen op zaterdagochtend in de gymzaal oefeningen doen die hen spelenderwijs voorbereiden op het voetbalspel. Verder is het plan om minimaal 2x per jaar een voetbalactiviteit buiten te organiseren op de woensdagmiddag/avond. Deze voetbalactiviteiten staan onder leiding van trainers van de s.v. Grol.

Gym biedt een goede aanvulling aan de motorische en mentale ontwikkeling van het kind. In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats.

Hoe goed is het dan om de gehele motoriek te ontwikkelen en dat kan bij de gym. Spelenderwijs leren duikelen, rollen, klimmen, springen, zwaaien, zodat de motoriek op alle facetten ontwikkeld wordt.

Het peutergym/voetbal is bestemd voor kinderen van 2,5 tot 5/6 jaar. Men is dan lid van Rap en Snel. Van 2,5 tot 4 jaar zit men in de peutergroep. Van 4 tot 5/6 jaar is er een aparte meiden en jongensgroep om de oefeningen nog meer te kunnen afstemmen op de interesses van de kinderen. Vanaf 5/6 jarige leeftijd kunnen de kinderen doorstromen naar de s.v. Grol F-pups die trainen op zaterdagochtend. Men wordt dan lid van s.v. Grol.

De samenwerking met Rap en Snel wordt bij de F-pupillen voortgezet. Elk F-team zal 1x per seizoen een periode van 4 weken lang, naast de reguliere voetbaltraining, als 3e training een turn/gym les ontvangen bij Rap en Snel.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Caron Porskamp (caronporskamp@gmail.com) van Rap en Snel (www.rapensnel.nl) of Mirjam Pos (fam.pos@telfortglasvezel.nl) van de S.v. Grol (www.svgrol.nl).

Peutervoetbal

Peutervoetbal

Reacties zijn gesloten.