Milou Reinders en Tessa Jans plaatsen zich voor regiofinale 5e divisie

Zaterdag 11 april vond de derde voorronde plaats voor de turnsters van Rap en Snel die uitkomen in de vijfde divisie D2. Na drie voorrondes kunnen de beste turnsters doorstromen naar de regiofinale op basis van de twee hoogst behaalde resultaten. Milou Reinders en Tessa Jans plaatsten zich namens Rap en Snel voor deze finale op 25 april.

Instap – D2 (28 deelneemsters)
Milou Reinders (13e), Nadine Kasteel (23e)

Vandaag was het tijd voor de laatste voorronde van dit seizoen en Milou en Nadine lieten zien dat ze goed vooruit zijn gegaan sinds de eerste wedstrijd begin januari. Milou sprong vooral op de sprong boven de rest uit, want hier heeft ze een vierde plaats behaald met een hele nette ‘handstandplatval’. Ze heeft al behoorlijk wat sprongkracht in haar benen, dus dit beloofd wat voor de toekomst. Ook Nadine liet zien vooruit te zijn gegaan op de sprong, want ze had bijna een punt hoger voor haar sprong dan in de eerste wedstrijd. Helaas bleven er bij Nadine op de balk een paar puntjes liggen, doordat er één element vergeten was. De trainster heeft dit element nog wel voorgezegd, maar hier krijg je een halve punt aftrek voor. Deze halve punt heeft ze wel dubbel en dwars terugverdiend door een hele nette balkoefening te turnen en er niet af te vallen. Heel netjes gedaan dames. Na de derde voorronde gaat altijd 50 % van de deelneemsters door naar de regiofinale, en Milou mag op zaterdag 25 april nogmaals haar turnpakje aantrekken om te laten zien wat ze in haar mars heeft.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Milou Reinders 13,825 13,20 11,55 12,30 50,875
Nadine Kasteel 13,550 12,55 11,05 11,45 48,600

Pupil 1 – D2 (13 deelneemsters)
Bloem Rombout (8e), Babette Rondeel (11e)

Vol enthousiasme begonnen Bloem en Babette aan deze derde voorronde in Doetinchem. De twee voorrondes hiervoor zijn de dames een aantal keer van de balk gevallen en het doel van deze wedstrijd was dat dit niet weer zou gebeuren. Dit doel is volledig gehaald, en dit was ook goed te zien aan hun balkcijfers. Bloem had bijna 1,5 punt hoger dan de eerste wedstrijd en Babette bijna twee volledige punten. Dit hadden ze mede ook te danken aan de nette uitvoering. Op vloer hadden beide meiden een beetje pech. Wanneer je buiten de lijnen van de vloer komt, dan krijg je hier aftrek voor. Ze waren ontzettend goed op de lijnen aan het letten, maar daardoor vergaten ze belangrijke elementen in hun oefening. De voorrondes zijn nu geweest en we kunnen in de trainingen nu druk aan de slag met de elementen voor volgend seizoen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Bloem Rombout 13,825 12,60 12,65 13,45 52,525
Babette Rondeel 13,950 13,15 11,85 11,25 50,200

Pupil 2 – D2 (13 deelneemsters)
Celine Gebbink (8e)

Celine heeft een ontzettend goede derde voorronde geturnd. Op de sprong liet ze een nette ‘handstandoverslag’ zien en het lukte haar om direct netjes stil te staan na de sprong. Ze heeft maar 0,3 punten verschil met de eerste plek op de sprong. Op de brug en balk heeft ze mooie vijfde plekken weten te behalen. Op de balk moet Celine veel extra verplichte ‘danspasjes’ uitvoeren op één voet en dit heeft ze ontzettend netjes gedaan. Tot slot liet ze ook zien op vloer dat ze een hele nette ‘handstandoverslag, radslag’ kan turnen en alle elementen moeiteloos weet uit te voeren. Ook Celine kan nu aan de slag met de nieuwe elementen voor komende seizoen en voor de verenigingskampioenschappen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Celine Gebbink 13,675 12,85 12,15 13,55 52,225

Jeugd2 – G (16 deelneemsters)
Maxime Raben (10e)

Maxime startte haar wedstrijd op het onderdeel balk en liet een prima oefening zien. De pirouette ging erg goed en daarnaast liet ze zien dat haar choreografie op de balk ook steeds meer vanzelf gaat. Helaas had ze een val na de ‘losse rol’, waardoor 1.00 punt in mindering wordt gebracht op het cijfer. Op de vloer liet Maxime een super oefening aan de jury zien. Met goed uitgevoerde elementen en een Maxime die het zichtbaar leuk vond om haar oefening te laten zien, scoorde ze alweer het hoogste cijfer in de wedstrijd. Op het onderdeel sprong heeft ze tweemaal een ‘handstandoverslag’ over de pegasus aan de jury getoond. Tot slot op het toestel brug maakte ze het tijdens de inturn-tijd nog even spannend, doordat plotseling de salto afsprong niet zo goed meer ging. Gelukkig kon ze improviseren en er aan het eind van een prima uitgevoerde oefening een ‘tegenspreiden af’ van maken.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Maxime Raben 8.675 9.75 10.55 11.70 40.675

Senior – E (19 deelneemsters)
Iris Eulink (12e), Tessa Jans (19e)

Op het onderdeel brug lieten beide turnsters een prima uitgevoerde oefening zien. De vastgestelde eisen op dit niveau zijn, in verhouding tot de andere toestellen, best wel pittig. Door een lagere score voor de moeilijkheid van de oefening, valt daarom het eindcijfer ook wat lager uit. Op de balk wist Iris een foutloze oefening aan de jury te tonen, waardoor ze zelfs een 2e plek op dit toestel wist te behalen! Tessa liet ook een keurige oefening zien, maar kwam een beetje uit balans in de ‘handstand’, waardoor een val volgde. Op de vloer lieten beide turnsters een sierlijke oefening zien met hoge gymnastische sprongen en beenspreidingen van 180˚. Iris wist ook weer op dit toestel in de top drie te eindigen. Vanwege een lichte voetblessure had Tessa haar acrobatisch serie aangepast, waardoor ze zelfs nog 1.00pt moest laten liggen op het onderdeel vloer. Ook het toestel sprong moest Tessa vandaag even laten schieten. Iris heeft op de sprong tweemaal een ‘handstandoverslag’ aan de jury getoond en hiermee nog even 10.90 punten binnen gehaald. Op basis van de eerste twee wedstrijden heeft Tessa zich geplaatst voor de regiofinale Gelderland Oost op 25 april.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Iris Eulink 10.900 7.40 10.35 11.55 40.200
Tessa Jans 9.00 9.35 11.30 29.560

Reacties zijn gesloten.