Microteam springers behalen podiumplekken

Zaterdag 27 januari 2019 hebben 24 van de in totaal 45 groepsspringers deelgenomen aan de regionale microteam wedstrijden. In een klein team van 3-5 springers worden er zes sprongseries getoond aan de jury. Drie op de airtrack en drie op de minitrampoline vrij en/of minitrampoline pegasus op muziek. Senioren, junioren en jeugd springers kwamen allen op dezelfde dag in actie.

Vanuit Rap en Snel was er één senioren team dat deelnam in het D-niveau. Waar tijdens de laatste training nog niet alles volgens wens ging, sprongen de dames zeer goed! Zo had Daphne op pegasus een zogenaamd ‘stick-it’ overslag half in – half uit, stond Pien tot haar eigen verbazing met een schroef (streksalto hele draai), liet Suze op airtrack een mooie hoge arabier hurksalto zien en lukte het Inez weer om haar hurksalto uitstap arabier hurksalto te springen. De dames hebben zeer verdiend een eerste plek weten te behalen, trots is hier zeker op zijn plaats.

In wedstrijd 2 waren er drie junioren teams, één C-team en twee D-teams. Het C-team mocht het spits afbijten in een zeer sterk deelnemersveld. Ze sprongen tegen teams die ook op landelijk niveau springen, en zelf dachten ze dat ze niet zo goed genoeg waren. Toen de uitslag bekeken werd, was duidelijk dat ze wél goed genoeg waren. Op het onderdeel airtrack zijn ze op de 1e plek beland, op het onderdeel mini/pegasus hebben ze top gesprongen, maar door samenstellingsfouten aftrek gekregen. Geen podium plek voor dit team, voor een volgende keer biedt het echter veel potentie. Liz en Kim lieten de grappige combinatie hurksalto-hurksalto zien op airtrack. Lieke sprong een arabier flikflak en Celine volgde met een ‘stick it’ arabier flikflak!

Het heren team in het D-niveau mocht net zoals de senioren ook het hoogste podium betreden met 1,5 punt voorsprong op plek twee. Voor Wes en Liam was het hun 1e wedstrijd, spanning alom. Liam liet zien dat hij hard kon springen en toonde een overslag, Sake lukte het om zijn angst te overwinnen en een mooie kleine hurksalto te tonen. Wes liet op airtrack een hoge hurksalto-koprol-zweefrol combinatie zien. Met de heren deed ook een dames team in het D-niveau mee, zij werden 2e. Marijn liet een soepele hurksalto zweefrol combinatie zien. Mascha stond bij de hurksalto en Kristel liet een hoge streksalto zien. Koenti had haar angst opzij gezet en sprong een mooie en gestrekte arabier over de pegasus!

Na het succes van de ochtend was het de beurt aan 9 zenuwachtige jeugd-springers, voor iedereen de 1e microteam wedstrijd, voor sommigen zelfs hun 1e wedstrijd. Ook nu was er één C-team en twee D-teams. Kim, Keala en Esmee namen deel in het C-niveau. Ze lieten op de pegasus mooie gespannen overslagen zien en Esmee toonde een arabier dubbel flikflak op airtrack. Door enkele fouten in de samenstelling zijn ze op een 8e plaats geëindigd, maar ze kunnen wel zeggen dat ze in het C-niveau hebben deelgenomen. Een eerste plek was er tot hun eigen totale verbazing voor het D-team van Liz, Jill en Silver. Silver lukte het om loopoverslag-overslag vloeiend te laten zien op airtrack, Jill lukte het om haar hurksalto halve draai goed door te draaien en Liz sprong over de pegasus een mooie arabier. Het andere D-team heeft zich zeer goed staande weten te houden en is op een verdiende 4e plaats geëindigd. Jasmijn was terecht trots op haar koprol-radslag-koprol serie, Mayra stond tijdens het inspringen bij haar hurksalto, haar reactie: “Dat was echt cool!” en Noa liet een mooie ruime overslag zien op de pegasus.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat het een zeer succesvolle wedstrijd dag was. Er zijn persoonlijke doelen behaald en sommige springers hebben zichzelf zeer verrast! De trainster is trots, zeker met de kennis dat sommige verenigingen langer trainen dan de 1 of 1,5 uur per week die Rap en Snel traint! De team wedstrijden zijn voor dit seizoen klaar, in april/mei zijn er nog individuele wedstrijden en aan het eind van het seizoen de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Reacties zijn gesloten.