Meike Kok kampioen Gelderland-Oost!

Op zaterdag 18 april was de regiofinale voor de turnsters van Rap & Snel uit de 4e divisie. Er wisten zich 4 turnsters van Rap & Snel voor deze finalewedstrijd te plaatsen. In deze finale moesten de meiden het opnemen tegen de andere turnsters uit Gelderland-Oost. Alle meiden hebben in hun eigen niveau en leeftijdscategorie alles gegeven. Meike wist zelfs een gouden medaille te behalen en zij heeft zich geplaatst voor de districstfinale op 30 mei in Lelystad.

Junior E (22 deelneemsters)
Romy Raaben (22e)

Romy begon de dag vol goede moed, maar helaas verliepen haar oefeningen niet naar wens. Bij vloer vergat Romy een stuk van haar oefening en dat levert punten aftrek op. Bij de brug lukte het Romy weer om door te turnen na de ‘kip’ op de hoge ligger, maar helaas was er een tussenzwaai nodig om de ‘omtrekken’ te kunnen uitvoeren. Bij balk turnt Romy altijd heel sierlijk en dat was ook vandaag weer te zien. Helaas geen plaatsing voor de districtsfinale, Romy gaat nu weer hard trainen voor komend seizoen, waarin zij zal uitkomen als ‘senior’ turnster.

Pupil 1 D1 (21 deelneemsters)
Maud Schuurmans (10e)

Voor Maud was het de eerste keer dat ze in een finale mocht turnen. En ze heeft laten zien dat ze de finaleplek dik verdiend had. Op de toestellen balk, brug en sprong heeft ze super mooie oefeningen laten zien. Haar brugoefening werd zelfs beloond met een 3e plaats. En haar balkoefening stond weer als een huis, ondanks erg moeilijke onderdelen als de ‘handstand’ en de ‘radslag’. Bij vloer hadden we een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant waren we een beetje teleurgesteld doordat de ‘spagaathandstand’ niet helemaal goed ging, maar daarentegen heeft Maud voor het eerst de ‘arabier fliklfak’ laten zien! Echt een mijlpaal waar we heel blij mee zijn. Al met al een mooi einde van het wedstrijdseizoen.

Pupil 2 D2 (27 deelneemsters)
Sem Brockotter (20e)

De concurrentie vandaag was onvoorstelbaar hoog. Er werd bijna niet van de balk gevallen en er kwamen regelmatig foutloze oefeningen voor bij. Toch liet Sem zich niet door de concurrenten imponeren en zette een goede wedstrijd neer. Bij brug was veel vooruitgang in de netheid te zien. Zo wist Sem de ‘ophurken’ en de ‘salto’ veel beter uit te voeren dan de vorige wedstrijd. Op de balk is ze voor het eerst dit seizoen erop blijven staan met de ‘radslag’. Ook heeft ze de rest van de oefening netjes zonder vallen uitgevoerd. Op sprong en vloer heeft Sem haar sprongkracht weer goed laten zien. Ze heeft op vloer zelfs voor het eerst de ‘loopoverslag overslag’ laten zien, wat haar weer wat extra puntjes opleverde. We gaan nu lekker bezig met het voorbereiden op volgend seizoen met veel nieuwe, moeilijke onderdelen.

Jeugd F (11 deelneemsters)
Meike Kok (1e)

Meike heeft een prachtige wedstrijd geturnd. Ieder toestel verliep vlekkeloos, op een paar kleine schoonheidsfoutjes na (zoals stapjes na de landing). Na een prachtige vloeroefening op muziek, een knallende overslag over pegasus en een zeer soepel uitgevoerde brugoefening moest Meike naar de balk. Een spannend moment, want een podiumplek zat er zeker nog in! Het is altijd lastig om op de 10cm smalle balk te blijven staan, maar dat is Meike gelukt! Daarnaast turnde zij zeer zelfverzekerd en met hoge sprongen. Bij de prijsuitreiking bleek meike de gouden medaille behaald te hebben! Meike heeft zich heeft geplaatst voor de districtsfinale op 30 mei in Lelystad en is kampioen van Gelderland-Oost! Gefeliciteerd Meike!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Meike Kok 10.600 12.150 12.000 11.500 46.250
Romy Raaben 10.625 9.550 9.250 9.450 38.875
Maud Schuurmans 13.775 14.00 13.05 10.90 51.725
Sem Brockotter 12.525 14.10 12.00 12.35 50.975

Reacties zijn gesloten.