Medailles voor Emma en Lisa van Rap en Snel bij start turnseizoen

De turncompetitie is van start gegaan. Op 2 december mocht Marjolein het spits afbijten in de 2e divisie. Zaterdag 9 december vond de eerste voorronde van de 4e divisie plaats. Daarnaast zijn de junioren uit de 5e divisie op deze wedstrijddag ingedeeld. De turnsters van de Groenlose Gymnastiekvereniging Rap & Snel hebben laten zien goed in de competitie mee te kunnen draaien en trokken huiswaarts met verdiende medailles en mooie plekken op de ranglijst.

Coot Porskamp(5e plaats), Instap D1
Coot heeft laten zien erg goed in het niveau mee te kunnen komen. Tijdens de trainingen was het zelfs de vraag of ze in dit niveau wel genoeg uitdaging zou hebben aangezien ze bijna op alle toestellen de hoogst mogelijke moeilijkheidswaarde turnt. Op de wedstrijd heeft ze inderdaad laten zien dat ze alle onderdelen beheerst. Met als uitblinkers een mooie nieuwe vloeroefening op muziek en een 2e plaats op het toestel sprong. Toch kon de jury hier en daar nog wat aftrekken van de uitvoeringsscore en helaas viel Coot 2 keer van de balk. Al met al nog steeds goed voor een mooie 5e plaats overall. We kijken uit naar de volgende wedstrijd!

Emma Hofstra (2e plaats), Pupil 2 D1, Anouk Wolters (5e plaats), Jeugd 1 D1
Emma en Anouk begonnen hun wedstrijd bij het toestel brug. Voor Emma was het een fijne wedstrijdopener, zonder veel moeite turnde ze een goede oefening. Bij Anouk bleken de zenuwen iets hoger te zitten waardoor ze weigerde om de afsprong te doen. Doordat ze de rest van haar oefening erg goed uit heeft gevoerd bleek de jury toch nog een mooi cijfer gegeven te hebben. Op het toestel balk heeft Anouk daarentegen al haar zenuwen aan de kant gezet en zonder problemen een oefening zonder vallen weten te turnen. Ook Emma blonk uit op balk met een mooie 2e plaats. Vooral Emma had zin om haar vloeroefening te turnen. Ze heeft heel hard op haar nieuwe oefening op muziek getraind en dat liet ze zien. Ook bij Anouk verliep de oefening goed met een mooie 4e plaats. Bij het laatste toestel sprong lieten beide dames een nieuwe sprong zien, en met succes. Voor Anouk was het de overslag over de pegasus en Emma deed voor het eerst een streksalto. Emma’s prestaties waren uiteindelijk genoeg voor een mooie zilveren medaille!

Lily van Dijk (16e plaats), 4e divisie Junior
Lily draaide een stabiele wedstrijd. Wegens een knieblessure kon Lily helaas niet aan het onderdeel sprong deelnemen, waardoor ze als laatste zou eindigen. Echter, slechts ruim 3.0 onder degene voor zich. Goede perspectieven voor een goede plek in het midden van de deelnemersgroep zijn daarmee haalbaar wanneer Lily niet langer geblesseerd is. Op Brug eindigde Lily als 4e. In haar oefening kon Lily nu een 2-tal kiepen tonen, een mooie vooruitgang gezien de complexiteit van deze elementen. Ook op balk scoorde Lily opnieuw een mooie 4e plaats. Voldoende van zwaarte voor dit wedstrijdonderdeel beperkte Lily de score door enkele kleinere wiebels. Op vloer, een toestel met veel sprongen, beperkte de knie de mogelijkheden van Lily. Uiteindelijk scoorde Lily keurig een 8e plek.

Lisa Schukkink (3e plaats), Marlien Schuurmans (14e plaats),  4e divisie Senior
Marlien startte op sprong en behaalde voor haar overslag (een basissprong) een nette score. Komende wedstrijd hopen we met een sprong met hogere waarde dit wedstrijdonderdeel te versterken. Op brug behaalde Marlien met een grotendeels doorgeturnde oefening een 18e plek. De balkoefening werd netjes geturnd door Marlien. Ze heeft een goed vertrekpunt gerealiseerd voor de volgende wedstrijd. Daar hopen we een onderdeel met meer waarde toe te kunnen voegen. Afsluitend turnde Marlien een vloeroefening waarbij helaas e.e.a. geïmproviseerd diende te worden omdat de nieuwe oefening nog niet helemaal aan de eisen voldeed. Marlien wist met 31 turnsters in deze wedstrijd een mooie plek in het midden te veroveren.
Lisa Schukkink had zich dit jaar goed voorbereid. Een divisie lager uitkomend hoopte zij dit jaar een uitdagender trainings- en wedstrijdjaar te hebben. Bij het toestel sprong is ze gestart met stabiele sprongen en een nette 10e plaats. Gefocust op een goede brugoefening liet Lisa een lopende oefening zien met hier en daar kleine afwerkingsfoutjes. Met daarbij haar balkoefening bleef Lisa op een kansrijke middenplek werken. Door haar moeilijkere vloeroefening en een goede eerste wedstrijduitvoering scoorde Lisa met haar nieuwe onderdelen hoog. Met een 2e plek en een keurige score van 11.95 wist Lisa een keurige bronzen plak binnen te halen.

Celine Gebbinck (4e plaats), 5e divisie Junior
Celine heeft een goede wedstrijd gestreden. Bij de sprong wist Celine met een betere 2e sprong als 7e te eindigen. Met een onverwacht goede brugoefening, die zelfs nog wat verbetering zou kunnen laten zien in de volgende wedstrijd, wist Celine een 5e plek te veroveren. Een balkoefening zonder val, met slechts een enkele forse wiebel resulteerde in een 4e plaats. Celine is op een mooie 4e plaats geëindigd. Volgende keer gaan we strijden voor die plek op het podium.

Marjolein Nijhuis (17e plaats), 2e divisie Senior
Marjolein traint sinds dit jaar voor het turnen bij Rap en Snel. Vervolgopleidingen vragen meer tijd en maakten deze overstap van VGV Varsseveld naar Rap & Snel noodzakelijk. Uitkomend in de 2e divisie ‘Senior’ op landelijk Niveau wist Marjolein op sprong, met een niet al te zware sprong, alsnog een score van 11.70 te behalen en als 20e op dit toestel te eindigen. Als tweede toestel kon Marjolein haar mogelijkheden op de brug tonen. Het ‘wappertje’, het onderdeel dat als vluchtelement verplicht is lukte deze wedstrijd op een keurige manier en hierdoor wist zij een 14e plaats te behalen en de eindscore op positieve wijze te beïnvloeden. Op balk, het toestel waarop Marjolein eigenlijk wel iedere wedstrijd een keer een val heeft, liet zij een oefening zonder val zien. Helaas zijn enkele elementen niet meegenomen in de beoordeling door onvoldoende ruimte in de uitvoering. Een hoge score in het aantal moeilijke onderdelen in de vloeroefening maakte dat Marjolein keurig als 5e op dit toestel eindigde. Marjolein eindigde op een knappe 17e plaats, gezien alle veranderingen. Hiermee is het voor het eerst geweest dat een turnster van Rap & Snel  uit is gekomen in de 2e divisie!

In Januari hebben de diverse turnster opnieuw de mogelijkheid om zich voor vervolgwedstrijden te plaatsen.

Reacties zijn gesloten.