Marlien Schuurmans wint zilveren medaille!

Zaterdag 30 januari vond de tweede voorronde plaats voor de turnsters die uitkomen in de 4e divisie en D1 oefenstof. Rap en Snel nam vandaag deel met zeven turnsters aan deze wedstrijd in de Sazahal te Doetinchem. En met succes, want Marlien wist een zilveren medaille mee terug te nemen naar Groenlo!

Instap – D1 (27 deelneemsters)
Emma Hofstra (11e plaats)
Emma heeft zich vandaag goed staande weten te houden in een groot deelnemersveld. Ze begon haar wedstrijd met een ijzersterke balk oefening, er kwam geen wiebeltje aan te pas. Haar oefening is daarom ook beloond met een tweede plaats. Ook liet Emma op vloer een keurige oefening zien. Op sprong blonk Emma vooral uit met haar “handstandplatval”. Als laatste was haar favoriete toestel, brug, aan de beurt. Behalve dat ze 4 in plaats van 3 zwaaien gemaakt heeft wist Emma haar oefening nagenoeg foutloos uit te voeren. Emma heeft al met al een nette wedstrijd geturnd. Waar we nog aan kunnen werken is haar moeilijkheidsscore. Hier gaan we mee aan de slag voor de volgende wedstrijd!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Emma Hofstra 12.550 12.55 14.20 11.70 51.000

Pupil1 – D1 (12 deelneemsters)
Anouk Wolters (11e plaats)
Anouk mocht haar wedstrijd beginnen op haar beste toestel, de vloer. Ze heeft haar oefening erg strak uitgevoerd en laten zien dat ze thuis hoort in dit niveau. Op sprong had ze pech vandaag. Tijdens het inturnen verliep de salto zonder problemen, helaas kon ze tijdens de wedstrijd niet op haar benen blijven staan door iets te weinig rotatiesnelheid. Dit heeft duidelijk verschil gemaakt met de rest van de deelnemers. Op brug wist Anouk netjes haar oefening te turnen en het ‘ophurken’ is voor het eerst in de wedstrijd goed gelukt. Bij het toestel balk begonnen de zenuwen weer een beetje een rol te spelen, maar ondanks dat wist Anouk zonder val de ‘koprol’ uit te voeren. Anouk heeft met deze wedstrijd weer een stap vooruit gezet ten opzichte van de vorige wedstrijd. Komende weken gaan we weer hard aan de slag en dan zetten we deze lijn vooruit.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Anouk Wolters 11.350 11.60 11.95 12.30 47.200

Pupil2 – D1 (26 deelneemsters)
Maud Schuurmans (15e plaats), Xenna Miggelbrink (23e plaats)
Twee zenuwachtige dames kwamen de turnhal in Doetinchem binnenlopen. En toen moesten zij ook nog eens beginnen met het toestel balk. Tijdens het inturnen konden Xenna en Maud hun zenuwen een beetje laten zakken. Helaas werden er tijdens de wedstrijd wel een paar foutjes gemaakt wat flink wat aftrek opleverde. Al hebben beide dames de choreografie verder erg netjes uitgevoerd, ze stonden als echte turnsters op de balk. Op vloer is Maud helemaal in haar element. Met een mooie ‘arabier flikflak’ en een stralend gezicht voerde ze de oefening uit. Ook Xenna liet goede vooruitgang zien op de vloer, vooral met haar ‘loopoverslag radslag’. Xenna had bij sprong een uitblinker, ze voerde de ‘handstandoverslag’ zo goed als foutloos uit. Voor het toestel brug maakten beide dames zich niet zo druk. En dit was terecht, vol vertrouwen lieten beide meiden een mooie oefening zien. Alleen was Xenna even de tel kwijt bij het aantal zwaaien, ze bleef iets te lang aan de brug hangen. Al met al een prima wedstrijd voor beide dames, met was schoonheidsfoutjes. We gaan er nu voor zorgen dat deze foutjes de volgende wedstrijd niet meer voorkomen!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Maud Schuurmans 12.900 13.35 11.70 11.95 49.900
Xenna Miggelbrink 13.025 12.40 11.40 10.75 47.575

Jeug1 – D1 (21 deelneemsters)
Sem Brockotter (19e plaats)
Sem startte op de brug met een soepele oefening zonder grote fouten. De jury deelde wat voorzichtige cijfers uit aan het begin van de wedstrijd, waardoor Sem misschien niet helemaal die punten kreeg die ze voor haar oefening verdiende. Vervolgens op de balk kwamen de zenuwen om de hoek kijken. Sem stond te trillen op de balk maar wist toch een super oefening aan de jury te laten zien, de achtste score van de wedstrijd. Op de vloer heeft Sem een mooi uitgevoerde oefening op muziek laten zien. Voor de volgende wedstrijd gaan we bekijken of ze nog wat ‘plusjes’ aan haar oefening kan toevoegen, zodat haar D-score nog iets omhoog gaat. Tot slot op het onderdeel sprong telt het gemiddelde cijfer van twee sprongen. Sem startte met een goede ‘handstandoverslag’, maar kwam helaas voor de tweede sprong niet goed uit en maakte een slordige overslag. Hierdoor heeft ze een aantal puntjes moeten laten liggen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Sem Brockotter 10.425 12.70 12.80 10.95 46.875

Jeugd2 – Supplement F (11 deelneemsters)
Lily van Dijk (7e plaats)
Voor Lily was het vandaag de eerste voorronde van het seizoen. Ze startte op brug met een soepele oefening. Vervolgens liet Lily op de balk haar mooie choreografie en soepele turnen zien. Helaas liet ze ook iedereen even goed schrikken door met de ‘radslag’ hard langs de balk te schaven. Ondanks deze harde val sprong Lily direct overeind om haar oefening af te maken. Vervolgens op haar lievelingstoestel, de vloer, mocht Lily haar oefening op muziek laten zien. Met een mooie choreografie, hoge gymnastische sprongen en goede acrobatiek, scoorde ze maar liefst 11.25 punten. Op sprong heeft Lily haar wedstrijd goed afgesloten met tweemaal een mooie ‘handstandoverslag’.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Lily van Dijk 9.60 10.00 9.65 11.25 40.50

Junior – Supplement E (13 deelneemsters)
Marlien Schuurmans (2e plaats)
Voor Marlien was het een bijzondere wedstrijd vandaag. Ze moest haar wedstrijd versneld turnen, omdat ze eerst nog een acrogym wedstrijd had. Dit betekent toch net even wat minder voorbereidingstijd, voordat je de oefeningen aan de jury moet laat zien. Marlien had haar concentratie goed te pakken en ging als een speer door deze wedstrijd. Het onderdeel sprong en brug verliepen meer dan prima, terwijl dit niet haar beste toestellen zijn. Vervolgens turnde ze op de balk een goede oefening met daarin o.a. een radslag en een handstand van twee seconden! De jury beloonde deze oefening zelfs met de hoogste score van de wedstrijd. Net voordat Marlien aan de beurt was om haar vloeroefening te laten zien, kreeg ze het bericht te horen dat ze een gouden medaille had behaald bij de acrogym. Even leek de concentratie helemaal weg, vervolgens deed haar muziek cd het in eerste instantie ook niet, maar toch wist Marlien uiteindelijk onverstoorbaar een super goede vloeroefening te laten zien. Een derde plek op dat toestel zelfs. Bij de prijsuitreiking werd Marlien op het podium geroepen om een zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Marlien Schuurmans 10.70 10.15 11.25 11.55 43.65

Reacties zijn gesloten.