Liz, Marlien, Indy, Maud & Noëlle: Clubkampioenen 2016!

Op zondag 12 juni 2016 vonden de jaarlijkse Clubkampioenschappen van gymnastiekvereniging Rap en Snel Groenlo plaats. Vorig jaar waren deze helaas afgelast vanwege de weersomstandigheden, waardoor de turnsters extra gedreven waren om dit jaar een medaille en de titel ‘Clubkampioen’ binnen te slepen.

In de vroege ochtend stroomde sporthal Den Elshof vol met leiding, hulpleiding, bestuursleden, leden van de activiteitencommissie, hulpouders, juryleden en een mooie opkomst aan publiek. De clubkampioenschappen gingen van start met een wedstrijd voor de recreanten en de jongste springers. Een spannende maar leuke ervaring voor de recreanten, zij konden eindelijk laten zien wat zij het afgelopen seizoen hebben geleerd. Het was voor een aantal soms lastig om de hele oefenstof te onthouden, maar aan het eind van een oefening was er veelal een glimlach op de gezichten te zien en zaten ouders met trost vanaf de tribune te kijken. De recreanten waren opgedeeld in drie leeftijdscategorieën. Bij de pre-instap gingen de meeste punten naar Maud Wolters, bij de instap naar Irsa Smit en bij de pupillen naar Liz Rumathé. Van deze drie meisjes kon er maar één clubkampioen 2016 worden en deze titel ging naar Liz Rumathé.

_U8A0057

Liz Rumathé [Foto: Eduard van de Wiel]

Bij de jongste leden van de springgroep was er eveneens enige spanning te merken. Voor sommigen was dit hun eerste wedstrijd. Er werden snelle sprongen en strakke landingen uitgevoerd en uiteindelijk mocht Indy Wolberink het hoogste podium betreden. Omdat de jeugdleden het ook moeten opnemen tegen andere leeftijdscategorieën, moest Indy vol spanning wachten tot de junior springers hun oefeningen lieten zien in wedstrijd twee. Alle junior springers lieten verschillende soorten salto’s aan de jury zien. Daphne Arink werd de clubkampioen bij de junioren. Daphne en Indy waren in volle spanning wie de beker mee naar huist mocht nemen. De score van Indy lag nét iets hoger, waardoor Indy nogmaals het ereschavot mocht betreden.

_U8A0251

Indy Wolberink [Foto: Eduard van de Wiel]

In wedstrijd twee was het ook de beurt aan de selectie turnsters van de voorgeschreven oefenstof. In hun knallende roze pakjes werden er mooie oefeningen getoond. Nadat alle medailles waren verdeeld, mocht Maartje Rondeel zich clubkampioen van de voorgeschreven oefenstof noemen. Zij moest wachten tot wedstrijd drie, waarin de oudere turnsters van de selectie nog moesten presteren. In wedstrijd drie waren alle selectie turnsters met de keuze oefenstof aan de beurt. Allen straalden met een mooie vloeroefening. Na een spannende wedstrijd en medailleregen, mocht Marlien Schuurmans zich clubkampioen noemen. Marlien had al een sterk seizoen geturnd en na de eindberekening werd duidelijk dat Marlien Schuurmans clubkampioen 2016 is!

RAW18502

Marlien Schuurmans [Foto: Eduard van de Wiel]

Ook de Acrogymnasten mochten hun oefening tonen in wedstrijd 3. De tien teams streden in drie verschillende categorieën om de medailles. De strijd om het clubkampioenschap binnen de Acrogym was erg groot, de hoogste scores van de drie categorieën lagen binnen 0,5 van elkaar, maar uiteindelijk mogen Maud Schuurmans & Noëlle zich een jaar lang clubkampioen Acrogym noemen. Voor Noëlle was afgelopen zondag haar allerlaatste acrowedstrijd. Als clubkampioen Acrogym 2016 kan ze daarmee terugkijken op een mooie acro-carrière waarbij de bronzen medaille op het NK 2010 (samen met Nina IJzerreef & Kim Nijhof) één van de vele hoogtepunten was.

RAW18461

Maud Schuurmans & Noëlle [Foto: Eduard van de Wiel]

Het was een geslaagde dag, vele turnsters zijn er met mooie glimmende medailles vandoor gegaan. Er zullen nog enkele lessen plaatsvinden voordat alle meiden mogen genieten van hun welverdiende zomervakantie. Corine Pleiter en Femke Goosens, de leiding van de oudere selectie, hebben besloten een stapje terug te doen (zie Nieuwe leiding oudere selectie). Ook zij werden vandaag in het zonnetje gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet.

RAW18448

Corine Pleiter en Femke Goosens [Foto: Eduard van de Wiel]

Reacties zijn gesloten.