Lisa, Meike, Rieke en Karlijn turnen eerste voorronde derde divisie

Zaterdag 14 november hebben vier turnsters van Rap en Snel deelgenomen aan de eerste voorronde van de derde divisie. Dit is de hoogste divisie waarin Rap en Snel deelneemt. Er worden drie voorrondes geturnd, waarna de beste twee resultaten bepalen wie er zal doorstromen naar de districtsfinales.

Junior – D (18 deelneemsters)
Lisa Schukkink (12e plaats), Meike Kok (18e plaats)
Lisa en Meike startten hun wedstrijd op het toestel balk. Lisa zette een goede oefening neer met voor het eerst de ‘wisselspagaatsprong’ die haar veel extra punten bezorgde. Helaas had ze na de ‘losse rol’ een val en dat kostte haar een punt aftrek. Daarna volgde Meike met een bijna foutloze oefening. Meike is afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de vierde divisie en is ook nog eens een leeftijdscategorie ouder geworden. Daardoor is ze ten opzichte van vorig seizoen twee niveaus omhoog gegaan. Een erg knappe prestatie dus! Op de vloer hebben beide meiden een goede oefening aan de jury getoond. Helaas had Meike een ongelukkige val na haar ‘Streksalto met halve draai” en vergat Lisa haar ‘wisselspagaatsprong met halve draai’ uit te voeren. Lisa en Meike behaalden nu al een score van 10.40 punten, dus dat betekent dat er zelfs mogelijkheden zijn voor scores ruim in de 11.00 punten! Op het onderdeel sprong telt de gemiddelde score van twee sprongenbeurten. Lisa toonde tweemaal een goed uitgevoerde ‘half in – half uit’ aan de jury en scoorde daar zelfs 11.85 punten voor. Meike maakte een “0” sprong tijdens haar eerste beurt. In combinatie met een mooie ‘half in – half uit’ in de tweede sprongbeurt, bleef ze helaas steken op een 50% score. Tot slot op de brug turnde Lisa een erg mooie oefening met een ‘losom’ die al richting handstand gaat. Meike heeft op de brug een compleet nieuwe oefening aan de jury getoond. Met nieuw in haar oefening de ‘kip lage ligger, ‘kip halve draai’, ‘zolendraai’ en de ‘salto afsprong’ heeft ze laten zien dat ze op dit toestel hele grote stappen gemaakt heeft.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Lisa Schukkink 11.850 10.35 9.60 10.40 42.200
Meike Kok 5.725 9.00 10.90 10.40 36.025

Senior – C (17 deelneemsters)
Rieke Huirne (13e plaats), Karlijn Krabbenborg (17e plaats)
Ook Rieke en Karlijn komen dit jaar in een hoger niveau uit dan afgelopen jaar. Dit bracht redelijk veel veranderingen in de oefeningen met zich mee, maar deze meiden weten zich goed staande te houden in ‘supplement C’. Ze startten hun wedstrijd op de evenwichtsbalk. Karlijn liet mooie sprongen zien met 180 graden beenspreiding en de ‘spagaatsprong halve draai’. Na de ‘losse rol’ lukte het haar alleen niet om op de balk te blijven staan. Rieke toonde een oefening zonder vallen aan de jury. Het ‘bruggetje achterover’ en ook de ‘wisselspagaatsprong’ heeft ze voor het eerst op de wedstrijd laten zien. De vloer is voor beide meiden een sterk onderdeel. Karlijn liet een erg goede oefening zien, met zowel acrobatisch als gymnastisch, erg goed uitgevoerde elementen. Ook Rieke heeft een mooie (nieuwe) vloeroefening op muziek aan de jury getoond. Op het onderdeel sprong draaien Rieke en Karlijn prima mee in de middenmoot. Tweemaal een ‘half in – half uit’ werd aan de jury getoond. Tot slot op de brug liet Rieke zien dat dit haar toestel is. Met verschillende kip-bewegingen en ruime zwaaien behoorde ze tot de top van het deelnemersveld. Voor Karlijn was het op de trainingen de afgelopen maanden flink aanpoten om haar nieuwe oefening ‘af’ te krijgen. De wedstrijd kwam al erg vroeg in het seizoen, dus in eerste instantie was het plan gemaakt om deze wedstrijd nog geen brug te turnen. Dit komt echter totaal niet overeen met het doorzettingsvermogen en de motivatie van Karlijn. Dus ze heeft er keihard voor gewerkt om er toch iets van te maken, klasse Karlijn!

14-11.jpg

Tot grote verbazing van turnster en trainsters bleek na afloop van de wedstrijd dat de jury maar liefst twee onderdelen als ‘niet herkenbaar geturnd’ had beoordeeld bij de vloeroefening van Rieke. Dit levert vier hele punten aftrek op! Na tweemaal een protest ingediend te hebben, bleef de jury toch bij haar standpunt. Dit betekende voor Rieke een val in het klassement van plaats 8 naar plaats 13.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Rieke Huirne 11.825 9.70 10.30 7.45 39.275
Karlijn Krabbenborg 11.500 3.75 7.75 11.20 34.200

In de eindklassering is het misschien niet direct terug te zien, maar al met al kunnen deze turnsters tevreden terug kijken op de eerste voorronde! We gaan nu verder trainen om de puntjes op de ‘i’ te kunnen zetten in de tweede voorronde op 12 december!

Reacties zijn gesloten.