Juniorteam Rap & Snel 2e op groepsspringwedstrijd Oost Nederland!

Op zaterdag 24 oktober 2015 was het de beurt aan het junioren springteam van Rap & Snel om zich te laten zien op de tweede groepsspringwedstrijd te Nieuwleusen. Het team, bestaande uit Daphne Arink, Sabine Schuurmans, Inez Nijhof, Tess Gebbink, Emma te Brake, Britt Reijerink, Linde Krabbenborg, Fleur Toebes en Suze Reukers, deed mee op drie onderdelen.

De dames begonnen op het onderdeel airtumbling. Het was te merken dat de dames weer even in de wedstrijdstemming moesten komen. Hier en daar waren er wat schoonheidsfoutjes, maar over het algemeen werd er netjes gesprongen. Dit resulteerde in een nette 5e plaats. Bij het tweede onderdeel, plank-kast, zaten de dames er helemaal in. De ene na de andere nette sprong kwam voorbij en het plezier straalde er vanaf. Dit was terug te zien in de uitslag. De dames mochten het ere podium betreden en kregen de zilveren medaille omgehangen!

Op het laatste onderdeel: minitramp, zijn de dames dit seizoen gepromoveerd naar de C klasse. Een pittige uitdaging met een andere manier van werken en een aantal eisen waaraan voldaan moet worden. Een onderdeel bestaat uit 8 sprongen. Per sprongserie mag er maar met 6 deelnemers worden gesprongen. Dit kan dus steeds een andere samenstelling zijn binnen het team. Daarnaast is er geen verplichte oefenstof, maar mag elke sprong uitgevoerd worden en telt de moeilijkheid daarvan mee in het eindcijfer. De dames hebben erg netjes gesprongen en lieten hiermee zien dat ze thuishoren op dit niveau. Het resultaat was een nette 12e plaats in een deelnemersveld van 24 teams. Een erg goede prestatie dus!

De dames en trainster kunnen terugkijken op een succesvolle wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.