Jeugd springers in actie in Steenwijk

Nadat afgelopen week de junioren van Rap en Snel hun sprongen mochten tonen aan de jury, was het afgelopen zaterdag 27 oktober tijd voor de jeugdspringers. Jongens en meiden geboren in 2006 (excl. uitzonderingen) of later mochten deelnemen. Rap en Snel heeft een team gevormd uit de twee jeugdgroepen. Uitkomende in het D hebben ze hun beste beentje voorgezet. Het team heeft door de twee verschillende lesgroepen helaas nooit in zijn geheel samen kunnen trainen. Echter hebben ze zich in een (te) sterk deelnemersveld van 18 andere teams goed staande gehouden.

De springers deden op vier onderdelen mee. Het onderdeel minitrampoline kast ging uitslag-technisch het beste. Doordat de springers deels verplichte oefenstof hadden, worden er punten afgetrokken voor de sprongen die ze niet volgens het boekje hebben gedaan. Een lastig onderdeel  op dit toestel was het ‘overspreiden over de lengte van de kast’. Het is vele malen geoefend en geprobeerd, iedereen heeft vorderingen op dit onderdeel gemaakt. Sake heeft na de individuele wedstrijden van afgelopen seizoen een revanche genomen op het onderdeel ‘wenden’, bij minitrampoline heeft hij deze ‘stick-it’ uitgevoerd! Op minitrampoline kast heeft dit team een 9e plaats behaald. Op plankoline kast is er hard geoefend op het overspreiden. Na dit onderdeel waren er veel trotse gezichten zichtbaar! Silver en Lot straalden van oor tot oor. Helaas zijn er meerdere fouten in de verplichte oefenstof gemaakt waardoor ze op een 13e in plaats van 6e plaats zijn geëindigd.

Het derde onderdeel, minitrampoline, ging goed, veel hurksalto’s vlogen voorbij. Jill en Keala twijfelden tijdens de trainingen of ze het moesten doen. Gelukkig hebben ze het gedaan en is het gelukt. Het leerpuntje op dit toestel is voor sommige springers het verschil tussen ‘spreidsprong’ en ‘spreidhoeksprong’ uit te voeren. Hierdoor zijn ze op een 17e plek geëindigd, anders waren ze 9e geworden. Als laatste zijn er mooie sprongen op airtrack laten zien. Knap van dit team is dat er weinig samenstellingsfouten gemaakt zijn! Het niveau lag erg hoog, waardoor het team genoegen moest nemen met een 16e plaats. Teus heeft een mooie hoge en kleine hurksalto laten zien en Esmee een goede arabier flikflak! Het belangrijkste is dat de springers het erg naar hun zin hadden en ze vroegen wanneer de volgende wedstrijd zal zijn. Dit is in micro team vorm (3-5 springers) op zaterdag 26 Januari.

Reacties zijn gesloten.