Individuele springkampioenschappen bij Rap en Snel een groot succes

Na het aflassen van de clubkampioenschappen is er besloten om tijdens de lessen van springen toch een wedstrijd te doen. Doordat het geen clubkampioenschappen meer waren, is besloten om geen clubkampioen te huldigen. Er werd deelgenomen in drie verschillende categorieën, Jeugd (geboren tussen 2003-2006), Junior (geboren tussen 2000-2002) en Senioren (geboren voor 2000).

In totaal deden er 34 springers mee. Alle springers sprongen op drie toestellen. Het voordeel van deze individuele wedstrijden is dat iedereen zelf mag bepalen aan welke onderdelen ze meedoen, op zijn of haar niveau.

Airtumbling
Op dit onderdeel worden er series gesprongen en laat iedereen twee series zien. Veel springers hebben de combinatie ‘arabier-salto’ gesprongen. Dit was een hurk-, hoek- of streksalto. Dit onderdeel hebben veel springers het afgelopen seizoen onder de knie gekregen.

Minitrampoline
Op dit onderdeel liet bijna iedereen één of meerdere salto’s zien. Hurk-, hoek-, strek- en spreidhoeksalto’s een enkeling liet hier ook nog een halve draai in zien.

Minitrampoline kast
Dit was het laatste onderdeel voor de Jeugd springers. Voor de Junioren en Senioren is dit normaliter het onderdeel ‘Minitrampoline pegasus’, maar doordat er in het Marianum geen pegasus is, werd er over de lengte van de kast gesprongen. Hier werd er door de springers ook een grote variatie aan sprongen getoond aan het aanwezige publiek. Van het onderdeel ‘ophurken-streksprong af’ tot een ‘overslag met halve draai’.

Na vijf rondes was het na enkele bedankjes tijd voor de prijsuitreiking. Per onderdeel kon er een medaille gewonnen worden. Alle leden kregen een vaantje voor de deelname. Na de zomervakantie zullen er diploma’s worden uitgedeeld aan de deelnemers. De lessen van Rap en Snel zullen weer beginnen vanaf maandag 24 augustus. Voor de indeling kijkt u half augustus op onze website.

Minitrampoline Minitrampoline-springtoestel Airtumbling
Jeugd 1. Lily van Dijk 1. Lieke Hoffman 1. Lily van Dijk
2. Mike Krabbenborg 2. Mike Krabbenborg 2. Britt Tuinte
3. Indy Wolberink 3. Kim Koldeweij 3. Lieke Hoffman
Junior 1. Emma te Brake 1. Emma te Brake 1. Linde Krabbenborg
2. Linde Krabbenborg 2. Inez Nijhof 2. Inez Nijhof
3. Fleur Toebes 3. Daphne Arink 3. Daphne Arink
Senior 1. Twan Koopmans 1. Twan Koopmans 1. Merlijn Reijerink
2. Eline Nijenhuis 2. Merlijn Reijerink 2. Ilja Nijenhuis

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/116715865209474195726/albumid/6171482834332280257?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Reacties zijn gesloten.