Emma en Marlien turnen districtsfinale 4e divisie

Zaterdag 28 mei turnden Emma Hofstra en Marlien Schuurmans de districtsfinale van het KNGU district oost. Na drie regionale voorrondes en daarna een regiofinale wisten Emma Hofstra en Marlien Schuurmans zich te plaatsen voor deze districtsfinale. Deze finale bestaat uit een selectie van de beste turnsters uit Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Instap – D1 (40 deelneemsters)
Emma Hofstra (36e plaats)

In een bomvolle sporthal, waarbij het publiek bijna op schoot zat bij de juryleden moest Emma haar wedstrijd beginnen op balk. Op dit toestel weet Emma normaal altijd uit te blinken door alle elementen zo goed als foutloos uit te voeren. Helaas liep het vandaag iets anders, ze viel 2 keer van de balk. Naar eigen zeggen werd ze behoorlijk afgeleid door het publiek wat zo dichtbij zat en erg rumoerig was. Een erge domper als begin van de wedstrijd, maar eigenlijk waren we al heel erg blij dat ze zich überhaupt geplaatst had voor deze wedstrijd. Met deze gedachte heeft Emma haar schouders er weer onder gezet en nog mooie oefeningen laten zien. Zo heeft ze op vloer voor het eerst de ‘loopoverslag’ geturnd en heeft ze met haar ‘salto’ op sprong laten zien hoe hard ze de afgelopen weken getraind heeft. Bij brug deed ze er nog een schepje bovenop, ze liet haar beste oefening van de dag zien. Het was voor het eerst dat Emma zich geplaatst had voor zo’n ‘grote’ wedstrijd als de districtsfinale en haar trainsters zijn erg trots op haar door deze prestatie.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Emma Hofstra 13.10 13.35 10.95 10.75 48.150

emma_marlien_2016

Junior – Supplement E (38 deelneemsters)
Marlien Schuurmans (14e plaats)

Marlien startte haar wedstrijd op het onderdeel brug. Haar oefening heeft niet de hoogste moeilijkheidswaarde (D-score), maar Marlien liet zien dat je met een hoge uitvoeringscore (E-score) ook zeker een goede eindscore kunt behalen. Ze turnde haar oefening vlot en netjes door met mooie zwaaien. Vervolgens op de balk liet Marlien haar sierlijkheid zien. Vol overtuiging turnde ze haar oefening en alle elementen, waaronder de handstand en radslag, zagen er keurig uit. Een mooie score van 11.20 leverde haar dit toestel op. Op de vloer straalde Marlien met haar vloeroefening. Een mooie openingsserie van ‘arabier-flikflak-spagaatsprong’, leverde haar enkele bonuspunten op. Tot slot op de sprong maakte Marlien het nog even spannend door tijdens het inturnen niet zulke goede sprongen te laten zien. Tijdens de wedstrijd heeft ze tweemaal een mooie ‘half in – half uit’ aan de jury getoond. Marlien is in dit zeer sterke deelnemersveld op een keurige 14e plek geëindigd in het eindklassement!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Marlien Schuurmans 11.15 10.65 11.20 11.10 44.100

Reacties zijn gesloten.