Eerste wedstrijd 3e divisie seizoen 2016-2017

Zaterdag 26 november was de eerste turnwedstrijd van het seizoen voor de turnsters van Rap en Snel Groenlo. De turnsters uit de derde divisie mochten hun oefeningen tonen aan de jury. Nadat afgelopen seizoen trainsters Femke Goosens en Corine Pleiter het stokje hebben overgedragen aan Addick Stroes, is er hard getraind door alle turnsters.

Meike Kok heeft deelgenomen in de categorie Junior niveau D. De brug is een pittig onderdeel voor Meike, ze heeft flink getraind, maar helaas is het niet gelukt om een oefening te kunnen tonen die aan alle eisen voldoet, waardoor de moeilijkheidsscore lager uitvalt. Bij de balk een val met de radslag, maar wel wist Meike een prachtig boogje achterover te turnen en een mooie pirouette. Bij vloer liet Meike een stralende oefening zien, waarin haar lenigheid zichtbaar is. De sprong blijft een spannend onderdeel voor Meike, maar toch wist ze twee sprongen aan de jury te tonen. In totaal is Meike op een 23e plaats geëindigd in een deelnemersveld van 28 turnsters.

Sprong: 11.50
Brug: 8.65
Balk:9.35
Vloer: 10.80

In de middagwedstrijd kwam Karlijn Krabbenborg uit in de categorie Senioren. Helaas wist Karlijn zich binnen het deelnemersveld niet echt te kunnen handhaven. Met name de brug ongelijk leverde grote problemen op. Op sprong behaalde Karlijn een lage totaalscore, doordat ze één extra aanloop nodig had. Dit kost een punt. Bij de balk wist Karlijn op het 10 cm smalle toestel te blijven staan. Echter miste zij wel een aantal samenstellingseisen en dat kost punten. Karlijn eindigde tenslotte als 17e en laatste in deze wedstrijd, de eerste van een drietal plaatsingswedstrijden voor het provinciale kampioenschap. Er liggen dus nog kansen in de komende wedstrijden.

Sprong: 10.40
Brug: 6.20
Balk:8.90
Vloer: 10.90

Lisa Schukkink, die zich op de dag voor de wedstrijd blesseerde kon helaas niet deelnemen.

Reacties zijn gesloten.