Een gouden randje aan de zondag

Afgelopen zondag startte het wedstrijdseizoen voor de 4e divisie turnsters van Rap en Snel. Ondanks een relatief korte voorbereidingstijd werd er toch met het nodige vertrouwen naar de wedstrijd, gehouden in Doetinchem, uitgekeken.

De jongsten (pupil 1) betraden al vroeg de arena. Coot Porskamp en Isa Kruip hadden er zin in. Net als de laatste jaren wist Coot al snel de wedstrijd naar haar hand te zetten. Met 2 keurige sprongen finishte zij als 2e op dit onderdeel. Op brug, traditioneel een sterk toestel van Coot, werd ze 1e. Ook op Balk deed Coot het bijzonder goed, waardoor ze ook hier ruimschoots 1e werd. Op vloer liet Coot het een beetje liggen maar wist toch als 4e te eindigen zodat zij de 4-kamp met een gouden plak bekroond zag.

Isa, die voor de eerste keer in de categorie D1 aantrad turnde ook een verdienstelijke wedstrijd. Isa liet een sterke brugoefening zien , en eindigde net achter Coot als 2e . Op sprong eindige Isa 4e met 2 erg goede sprongen. Op balk eindige Isa als 8e, omdat de nieuwe oefening nog net te moeilijk was om te onthouden. Op vloer werd Isa 5e met een mooie oefening. Uiteindelijk is Isa 6e geworden wat een goed perspectief biedt als starter op dit wedstrijdniveau.

Emma Hofstra kwam uit in de categorie D1 Jeugd 1. Met een keurige sprong eindigde ze, net als op de balk, als 8e. Bij de brug wist Emma meer concurrenten achter zich te laten en scoorde ze de 6e plaats. Met een zeer nette 1e plaats voor vloer wist zij de vierkamp met een mooie zilveren plak af te ronden.

Anouk Wolters nam voor de eerste keer deel aan de categorie Jeugd 2. Met een constante reeks van cijfers en plaatsingen rond de negende plaats eindigde Anouk als 10e. Hopelijk weet Anouk de inhoud van haar oefeningen nog te verzwaren en met name de vrije oefening nog iets meer eigen te maken zodat zij een volgende wedstijdronde een stijgende lijn kan laten zien.

In de categorie Junioren 4e divisie traden voor het eerst weer een aantal Rap en Snel meiden aan. Een spannende wedstrijd, omdat met de promotie afgelopen jaar de meiden op geen enkele manier wisten hoe zij op dit niveau zouden kunnen presteren .

Maud Schuurmans kon het sterke beeld van afgelopen jaar zelfs vasthouden. Met een keurige 4e plaats op sprong, een 2e plaats op brug, een eerste op balk en een negende op vloer kon Maud de wedstrijdvloer met een gouden plak verlaten.

Celine Gebbink was dit seizoen voor zichzelf een leuke uitdaging aangegaan; zij wilde op vrijwillige basis promoveren naar deze wedstrijdcategorie. Met een nette sprong (9e) een zeer sterke brugoefening ( 1e), is ze meer dan blij. Met een 12e plaats voor balk en een 15e voor vloer eindigde Celine overall op een keurige 10e plaats.

Xenna Miggelbrink startte deze wedstrijd meteen handblessure die haar wat extra problemen bezorgde. Met een redelijkesprong eindigde ze voor dit toestel als 11e, op brug als 12e.Op balk liet Xenna de meeste punten liggen en eindigde hier als 14e.Met een sterkere vloeroefening wist ze een 7e plaats te behalen waarmeezij als 14e voor de vierkamp zich goed heeft gepresenteerd.

In de categorie senioren mocht Lily van Dijk debuteren. Met helaas al een langdurige knieblessure kon ze zich niet optimaal voorbereiden. Op sprong eindigde ze als 23e, op brug kon ze nog niet aan alle eisen voldoen en werd hier ook weer 23e. Op balk heeft Lily een hele goede oefening gedraaid waarmee ze 2e werd en op vloer liet ze ook zien dat ze de onderdelen goed beheerst. Hier werd ze 4e. Overall eindigde ze als 21e.

Reacties zijn gesloten.