Drie turnsters van Rap en Snel Groenlo geplaatst voor regiofinale

Zaterdag 19 maart vond de derde en tevens laatste voorronde voor de turnsters in de vierde divisie plaats. Vanuit Rap en Snel Groenlo wisten drie turnsters zich te plaatsen voor de regiofinale op 20 april.

Pupil 1, D2 (10 deelneemsters)
Anouk Wolters (8e plaats)

Anouk stond al vroeg klaar om richting Winterswijk te vertrekken om haar derde voorronde te turnen. Ze heeft op de sprong een mooie salto en een handstandoverslag laten zien. Anouk beschikt over een paar goede springbenen en hier heeft ze dan ook zeker gebruik van gemaakt. Op vloer liet ze zien grote stappen vooruit te hebben gemaakt, want haar oefeningen verliep vlekkeloos. Ze liet bijvoorbeeld een goede overslag zien, maar ook een mooie spagaathandstand en een bruggetje. Op de balk had ze helaas wat pech, maar al met al kan ze terug kijken op een mooie wedstrijd. Emma Hofstra kon de derde voorronde niet deelnemen aan de wedstrijd, omdat ze op hetzelfde tijdstip ook aanwezig diende te zijn voor de regiofinale van de acro. Ze kreeg al snel telefonisch het leuke bericht dat ze met turnen is doorgestroomd naar de finale.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Anouk Wolters 13.375 12.900 9.300 12.500 48,075

Pupil 2, D2 (23 deelneemsters)
Maud Schuurmans (19e plaats)

Voor Maud stonden deze zaterdag twee wedstrijden op het programma. Eerst moest ze de turnwedstrijd doorlopen in Winterswijk om daarna af te reizen naar Hellendoorn voor de acro wedstrijd. Op de vloer liet Maud een mooie oefening zien, en daar liet ze ook aan de jury zien dat ze over een mooie turnhouding beschikt. Netjes rechtop en gespannen heeft ze de oefening doorlopen. Ook op de andere onderdelen liet Maud zien gegroeid te zijn het afgelopen jaar. Helaas zat er dit jaar geen doorstroming in, maar we kunnen nu volop gaan trainen voor de nieuwe oefeningen in het nieuwe seizoen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Maud Schuurmans 12.950 13.550 10.750 11.200 48,450

Jeugd 1, D1 (20 deelneemsters)
Sem Brockotter (9e plaats)

Sem heeft ten opzichte van haar vorige plaatsingswedstrijden mooie scores weten neer te zetten. Vandaag heeft ze maar liefst drie extra (moeilijkere) elementen laten zien, waardoor haar totale beginscore al met 0,9 punt hoger is uitgekomen. Bij de balk liet Sem een nieuwe opsprong zien en drie gymnastische sprongen, die allemaal direct aan elkaar verbonden waren. Bij de vloer werkte Sem erg netjes en heeft zij alle onderdelen goed uitgevoerd. Ook de sprong ging vandaag erg goed. De vorige wedstrijd had Sem wat problemen op dit toestel, maar vandaag heeft ze zeer mooie sprongen laten zien. Ook de brugoefening ging goed, op een kleine tussenstop na wist Sem een vloeiende oefening te tonen. Vandaag behaalde Sem een 9e plaats en samengenomen met haar prestaties op de eerste voorronde, levert dat haar een finaleplek op.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Sem Brockotter 11.35 13.30 12.15 13.30 50.10

Junior E (14 deelneemsters)
Marlien Schuurmans (2e plaats)

Marlien turnde vandaag wederom een prachtige voorronde. De vorige plaatsingswedstrijd behaalde Marlien een zilveren medaille, dus de motivatie om goed te presteren was groot. Marlien opende met een mooie brugoefening waar zij direct een 3e plaats behaalde. De balkoefening verliep vlekkeloos. Met sierlijke pasjes en net uitgevoerde acrobatische onderdelen behaalde Marlien op dit toestel een tweede plek. Bij de vloer wist Marlien na de salto direct stil te staan. Wederom een mooie score. Toen moest alleen de sprong nog geturnd worden. Met twee mooie overslagen wist Marlien haar goede prestaties van de dag vast te houden tot op het laatste toestel. Marlien mocht wederom het ereschavot betreden om een zilveren plak in ontvangst te nemen. Daarnaast wist zij zich, op basis van de scores van haar beste twee voorrondes, als eerste te plaatsen voor de finalewedstrijd.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Marlien Schuurmans 11.125 10.30 11.20 11.20 43.825

Senior D (8 deelneemsters)
Tessa Jans (4e plaats), Romy Raaben (5e plaats)

Voor Romy was dit de eerste voorronde van dit seizoen. Romy kampt met een rugblessure, waardoor zij de eerste twee voorrondes niet kon deelnemen. Vandaag openden de turnsters bij de vloer, waar beiden een strakke oefening lieten zien. Romy wist met haar sierlijkheid uit te blinken en behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel. Bij de sprong liet Romy een overslag zien en Tessa een overslag half in / half uit. Deze sprong heeft een moeilijkheidswaarde van 3 punten. Beide turnsters hadden een val bij zowel brug als balk, maar door de nette uitvoeringen van deze oefening bleef de puntenaftrek beperkt. Mede dankzij haar prestaties van deze dag, wist Tessa zich te plaatsen voor de finale.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Tessa Jans 11.225 9.90 9.55 10.85 41.525
Romy Raaben 10.90 8.70 9.50 11.70 40.800

Reacties zijn gesloten.