Drie bekers voor junior springers in Groenlo

Afgelopen zaterdag 15 oktober organiseerde Rap en Snel Groenlo voor het eerst in haar geschiedenis een groepsspringwedstrijd. Deze wedstrijd was toegankelijk voor iedereen uit Gelderland en Overijssel.

Rap en Snel nam deel met twee teams, een dames team en een mix team. Het damesteam nam op twee van de vier toestellen deel aan het C-niveau. Een niveau waar er veel concurrentie is en er geheel andere eisen gelden dan het voorgeschreven niveau. Sabine Schuurmans, Britt Reijerink, Suze Reukers, Pien Kolkman, Linde Krabbenborg, Fleur Toebes en Tess Gebbink vormden samen dit team. Tess was ziek, maar kwam de ochtend nog wel supporten, Inez Nijhof heeft perfect haar plaats ingenomen.

Tijdens de trainingen vooraf waren er veel zenuwen, echter ging het tijdens de wedstrijd redelijk. Het was goed zichtbaar dat het niveau in de ochtendwedstrijd hoog lag. Alle sprongen werden gemaakt en er waren weinig afwijkingen, goed gedaan dus van de dames. Het doel van de ochtend was ook niet om met een medaille naar huis te gaan, maar om alle sprongen naar behoren uit te voeren en niet laatste te worden. In de middag heeft het damesteam de eerste plaats voor plank kast behaald en een prima derde plek op de airtrack. Dit laatste toestel heeft de vereniging zelf niet, dus dit hebben we op de lange mat geoefend.

Het mix team bestond uit Linda Rootink, Kim Koldeweij, Marijn Kok, Britt Tuinte, Indy Wolberink, Lieke Hoffman, Mirthe Terbraak en Mike Krabbenborg. Deze springers komen voor het eerst uit in de leeftijdscategorie junioren. Nieuwe regels en een pegasus in plaats van de kast, dat gaf de nodige spanning. Deze wedstrijd was een mooi leermoment voor de springers en als kers op de taart behaalden ze een mooie derde plek op het onderdeel minitrampoline. Op de onderdelen airtrack en minitrampoline pegasus behaalden ze ondanks de angst nog een mooie vierde plaats.

Het was een mooie wedstrijd in Groenlo met mooie resultaten en leermomenten. Als trainster kan ik tevreden terugkijken en hebben wij als Groenlose springers weer een mooi visitekaartje achter gelaten. Tevens is de wedstrijdorganisatie ook erg goed verlopen met behulp van alle ouders, springers en andere vrijwilligers. Nogmaals hartelijk dank hiervoor.

De komende trainingen zal er weer hard getraind worden, zodat iedereen tijdens de individuele wedstrijden weer mooie elementen kan laten zien.

Reacties zijn gesloten.