Bronzen medaille voor Tessa Jans!

Zaterdag 21 november vond de eerste voorronde plaats voor de turnsters van Rap & Snel uit de 4e divisie. Er waren acht deelnemende turnsters van Rap & Snel uit Groenlo. Een deel van de turnsters mocht voor het eerst het nieuwe pakje tonen tijdens de wedstrijd.

Instap D1 (27 deelneemsters)
Emma Hofstra (15e plaats)

Emma is vorig jaar in een niveau lager 2 keer 2e geworden waardoor er besloten is dat zij dit jaar een niveau hoger gaat turnen. Emma heeft op de wedstrijd laten zien dat ze in dit niveau thuis hoort. Ze begon haar wedstrijd met een sterke brugoefening. Op een klein stapje na bij de landing was de oefening bijna foutloos. Ook balk ging erg goed. Helaas kon ze alleen na de ‘koprol tot rijzit’ niet op de balk blijven zitten. Op vloer was ze heel even de weg kwijt, maar ondanks dat heeft Emma wel alle onderdelen prima uit weten te voeren. Het was de eerste keer dat Emma een vloeroefening op muziek aan de jury mocht laten zien. Emma heeft de wedstrijd afgesloten met 2 mooie sprongen bij het onderdeel sprong. Al met al een prima eerste wedstrijd in dit hoge niveau!

Pupil 1 D1 (12 deelneemsters)
Anouk Wolters (11e plaats)

Anouk heeft vandaag echt uitgeblonken op het toestel vloer. Wat een vooruitgang vergeleken met vorig jaar, erg netjes! Ook op het toestel sprong heeft Anouk laten zien dat ze over een paar springbenen beschikt. Zo liet ze een mooie ‘salto’ en een ‘overslag’ zien. Op balk en brug leken haar zenuwen een beetje de macht over te hebben genomen. Ze viel bij beide onderdelen met een element waarvan ze op training heel vaak heeft laten zien dat ze deze wel degelijk beheerst. Daarentegen heeft ze de ‘koprol’ op de balk wel zonder val uitgevoerd! We gaan er voor dat Anouk op de volgende wedstrijd goed kan laten zien wat ze nog meer in huis heeft.

Pupil 2 D1 (26 deelneemsters)
Xenna Miggelbrink (15e plaats), Maud Schuurmans (22e plaats)

Xenna en Maud kwamen bomvol zenuwen de zaal binnen gelopen. Tijdens de warming-up kon Xenna haar zenuwen een beetje laten zakken maar Maud had toch een moeilijk begin van de wedstrijd door alle zenuwen. Ze viel daarom helaas met het ‘ophurken’ van de brug. Wel hebben zowel Maud als Xenna vandaag voor het eerst het moeilijke onderdeel ‘salto- af’ getoond aan de jury, erg knap! Xenna had haar draai te pakken en turnde een nette brugoefening. Ook bij balk kon Xenna even alles opzij zetten. Ze turnde de ‘radslag’ foutloos terwijl ze zich hier zo druk om had gemaakt. Bij Maud was ook niets van angst in haar oefening terug te zien. Toch bleken de zenuwen nog voor een aantal wiebels te zorgen wat 2 keer resulteerde in een val. Maud weet net als haar trainster dat ze deze onderdelen wel degelijk beheerst, dus dit gaan we de volgende keer zeker laten zien. Op vloer toonden beide meiden hun nieuwe vloeroefening, met een ‘loopoverslag radslag’ en Maud zelfs met een ‘arabier flikflak’. Xenna en Maud sloten hun wedstrijd af met een mooie en hoge ‘salto’ en een ‘overslag’ op het toestel sprong.

Senior D (11 deelneemsters)
Tessa Jans (3e plaats)

Vandaag was voor Tessa een spannende dag. Vorig jaar turnde zij nog in de 5e divisie. Vandaag was haar debuut in de 4e divisie, nadat zij naar aanleiding van haar mooie prestaties van vorig seizoen mocht promoveren. Tessa begon op de brug, waar ze zichzelf wist te overtreffen. Een strak uitgevoerde oefening met de zolendraai die voor het eerst is gelukt. Bij de balk wist Tessa na de radslag twee voeten op de 10cm smalle balk te plaatsen. Helaas toch een val, maar verder liet Tessa een sierlijke en gespannen oefening zien. Bij de vloer straalde Tessa tijdens haar nieuwe vloeroefening op muziek. Deze nieuwe oefening leverde haar direct een derde plek op. Bij sprong liet Tessa twee maal de ‘half in half uit’ zien. Krachtige sprongen met een klein pasje na de landing. Tijdens de prijsuitreiking werd Tessa omgeroepen dat zij het podium mocht betreden. Een hand voor de mond een grote glimlach: dit was onverwacht! Juist daarom éxtra leuk. Tessa van harte gefeliciteerd met je bronzen plak!

Junior E (16 deelneemsters)
Marlien Schuurmans (5e plaats), Lis klein Gebbinck (9e plaats)

Marlien en Lis openden hun wedstrijd op balk. Tijdens het inturnen viel Lis hard op haar rug, maar ze wist zichzelf direct te herpakken en turnde een zeer strakke oefening. Zelfs de radslag, het onderdeel dat tijdens het inturnen mis ging, wist Lis zonder een wiebel uit te voeren. Ook Marlien liet een prachtige balkoefening zien, zij werd op dit toestel zelfs derde. Bij vloer toonden beide turnsters een oefening met krachtige acrobatische series en sprongen met een beenspreiding van maar liefst 180 graden! Lis liet zelfs voor het eerst een ‘wisselspagaatsprong’ zien. Dit element zorgt voor een hogere moeilijkheidswaarde. Marlien blonk vandaag uit op de sprong. Met een krachtige inzet wist zij een zeer net uitgevoerde overslag aan de jury te tonen. Bij brug missen beide dames een eis voor de moeilijkheidswaarde, maar verder hebben zij een heel mooie oefening getoond. Lis wist zelfs nog een val te voorkomen door het turnen van een ‘zolendraai’, een lastig element die zij nog niet eerder op een wedstrijd heeft geturnd. Zo zie je maar weer dat turnen niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal hard werken is. Beide turnsters hebben een mooie prestatie neergezet en kunnen trots zijn op deze uitslag.

Jeugd 1, D1 (22 deelneemsters)
Sem Brockotter (9e plaats)

Sem opende de wedstrijd met een knallende overslag over de Pegasus. Bij de tweede sprong wist zij zelfs direct na de landing stil te staan. Bij brug behaalde Sem een prachtig cijfer, vooral doordat zij de opzwaai voor de buikdraai erg hoog wist in te zetten. Bij balk was het goed zichtbaar dat Sem gespannen was. De zenuwen zorgden voor trillende benen en dat is erg onhandig als je op zo’n smalle balk moet blijven staan! Vele wiebeltjes zorgden voor technische aftrek, maar Sem wist na ieder onderdeel op de balk te landen. Erg knap! Op vloer liet Sem zien dat zij kan turnen met heel veel power. De wedstrijd werd afgesloten met een knallende ‘arabier flikflak’ en een strak uitgevoerde ‘loopoverslag-overslag’. Sem heeft vandaag laten zien dat ze toe is aan de volgende uitdagingen. De komende wedstrijden zal Sem oefeningen met een hogere moeilijkheidswaarde laten zien.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Tessa Jans 11.675 9.45 9.85 10.95 41.925
Marlien Schuurmans 11.10 9.85 11.10 10.25 42.30
Lis klein Gebbinck 10.45 8.85 10.90 10.30 40.50
Sem Brockotter 11.40 14.10 11.50 12.90 49.90
Emma Hofstra 12.875 12.65 12.40 10.30 48.225
Anouk Wolters 12.675 11.55 9.40 12.75 46.375
Xenna Miggelbrink 13.100 13.15 11.10 11.00 48.350
Maud Schuurmans 13.200 11.30 9.25 12.00 45.750

Reacties zijn gesloten.