Brons, zilver en twee keer goud voor Rap & Snel Groenlo!

Tijdens de toestelkampioenschappen op zaterdag 16 mei, probeerden acht turnsters van Rap & Snel de jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Tijdens een toestelfinale kunnen turnsters op ieder toestel proberen een medaille te behalen. Normaliter is er alleen een medaille beschikbaar voor turnsters die op de meerkamp (vier verschillende toestellen) goed presteren. Vandaag wisten zowel Meike Kok als Noëlle met twee medailles naar huis te gaan!

In categorie Jeugd2 niveau F begon Lis klein Gebbinck op de balk met een stabiele oefening, helaas één val. Bij de toestelkampioenschappen is de concurrentie altijd erg groot, dus bij een val wordt daar direct van geprofiteerd door de tegenstanders. Bij vloer wist Lis aan de jury te tonen dat ze steeds sierlijker er strakker kan werken. Bij de vloer zijn al haar eisen geteld! Bij de brug wist Lis, zelfs met geleende turnleertjes een goede oefening te turnen, zonder enige tussenstops.

Meike Kok opende haar wedstrijd met vele zenuwen. Door de trillingen in haar lijf kon ze na twee onderdelen niet op de balk blijven staan. Gelukkig herpakte ze zichzelf bij vloer, waar ze met haar vrije oefening op muziek een gouden medaille behaalde. De zenuwen sloegen wel weer toe bij de sprong, na wat problemen tijdens het inturnen kon ze gelukkig wel twee mooie overslagen aan de jury tonen. Bij de brug verliep de oefening van Meike soepel. Vooral de hoge opzwaai was erg mooi. Meike mocht een zilveren medaille ophalen op het ereschavot!

In categorie Junior E wisten Romy Raaben en Marlien Schuurmans allebei stabiel te turnen. Bij balk liet Marlien zien dat ze haar onderdelen onder controle heeft. Dit gehele wedstrijdseizoen is ze niet één keer van de balk gevallen. Nu nog even werken aan de ‘wiebeltjes’ en dan zit er volgend jaar zeker een medaille op balk in! Romy had helaas een val met de koprol zonder handen. Marlien had een mooie brug, waarbij ze netjes wist door te turnen zonder tussenstops. Hierdoor wist zij een 6e plek te behalen op dit toestel. Romy blonk vandaag uit op de sprong. Dit onderdeel is normaal geen favoriet, maar vandaag vloog Romy met een grote hoogte van de plank om de jury een half in half uit te tonen. Dit was voor het eerst dat Romy dit onderdeel op een wedstrijd liet zien en op haar vijfde plek bij dit onderdeel mag ze dan ook zeker trots zijn!

Lisa Schukkink turnde in Junior 1 niveau D een hele goede wedstrijd. Helaas greep zij op brug en vloer nét naast de medailles, doordat zij hele sterke tegenstandsters had. Een 4e plek op de vloer, waar ze vandaag echt héél netjes haar oefening wist uit te voeren. Bij de brug ook een 4e plek. Eigenlijk was deze oefening ook een medaille waard, want na een val met de ‘salto’ afsprong van brug zat de angst er flink in, maar deze angst heeft Lisa vandaag overwonnen.

Noëlle is zes jaar geleden gestopt met turnen bij Rap & Snel, maar maakte vandaag een comeback tijdens de toestelwedstrijd. Noëlle opende haar wedstrijd op vloer met een eigen gemaakte choreografie (en een grote glimlach!) en wist direct het beste cijfer van de dag neer te zetten. Een gouden medaille kon dan ook niet uitblijven bij dit toestel. Bij sprong liet Noëlle een prima overslag en een half in / half uit zien, maar de concurrenten lieten veelal moeilijkere sprongen, met een hogere waarde, zien. Ook bij Noëlle waren er zenuwen voor de afsprong van de brug, maar toch wist zij een mooie salto aan de jury te tonen. Noëlle mocht een bronzen medaille ophalen voor dit toestel! Iets minder geluk bij balk met twee vallen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een lange tijd weer uitkomen in blauw/wit en dan met maar liefst twee medailles thuis komen is natuurlijk een prachtige prestatie.

In niveau junior 2, niveau D hebben Karlijn Krabbenborg en Rieke Huirne de wedstrijd geopend op de sprong. Allebei hebben ze een overslag én een half in/half uit aan de jury getoond. Het gemiddelde cijfer van beide sprongen telt mee voor de eindscore. Karlijn behaalde zelfs een 6e plek op dit toestel. Bij de brug had Karlijn ook een hele goede dag. Alle onderdelen lukten zonder tussenstops. Ook een 6e plek op dit toestel. Rieke liet op vloer zien hoe hoog zij kan springen door de vering van de vloer heel goed te gebruiken. Een prachtig hoge salto met halve draai wist zij te turnen zonder één enkel pasje na de landing. Het deelnemersveld op dit niveau was goed bezaaid en het was een pittige wedstrijd. Karlijn en Rieke mogen tevreden zijn over hun prestatie.

Al met al was het een leuke wedstrijd en alle turnsters kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Iedereen weet weer even welke toestellen nog extra aandacht nodig hebben op de trainingen. De volgende wedstrijd voor deze turnsters is  tijdens de verenigingskampioenschappen die plaatsvinden op 4 juli in sporthal den Elshof. Vooor meer informatie en foto’s zie www.rapensnel.nl

Reacties zijn gesloten.