Brons voor Noëlle & Maud op Gelders Kampioenschap Acrogym

Op 5 maart 2016 stond voor de Acrogymnasten van RAP & SNEL Groenlo het Gelders Kampioenschap op het programma. Voor deze wedstrijden hadden zich zeven teams weten te plaatsen tijdens de plaatsingswedstrijden. In alle vroegte mochten zes van deze teams afreizen naar Wijchen om in de ochtendwedstrijd op het E-Niveau deel te nemen en één team kwam uit in het D-Niveau. De lange dag werd afgesloten met een mooie bronzen medaille en 4 tickets voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK).

Als eerste waren Eline Nijenhuis, Iris Eulink en Celine Gebbink aan de beurt, ze draaiden een goede oefening en eindigden op een dertiende plaats in een zeer sterk deelnemersveld. In hetzelfde niveau (Damesgroep E-Senior) draaiden ook Maxime Raben, Anouk Kok en Milou Reinders hun oefening. Ook deze dames lieten een goede oefening zien en zijn op deze wedstrijd zestiende geworden. Karlijn Krabbenborg, Marlien Schuurmans en Robin Tilley hadden zich, met een gouden medaille tijdens de plaatsingswedstrijden, glansrijk geplaatst voor het Gelders Kampioenschap. Echter ging het zaterdag niet helemaal volgens plan en eindigden de dames op een vijftiende plaats. Deze teams staan allemaal reserve voor het ONK. Ilja Nijenhuis, Merlijn Reijrink en Indy Wolberink lieten een technisch goede oefening zien en wisten deze wedstrijd te verassen door een rechtstreekse plaatsing voor het ONK te verdienen.

Bij de Damesparen E-Senior deed RAP & SNEL Groenlo mee met twee teams. Lisa Schukkink en Xenna Miggelbrink mochten als eerste op de vloer verschijnen. Zenuwachtig als ze waren lieten ze toch een goede oefening zien. Technisch en artistiek scoorden de dames prima en dat werd beloond met een achtste plaats. Het tweede team bestond uit Marjolein Nijhuis en Emma Hofstra, ook deze dames lieten technisch een sterke oefening zien. Voor Lisa en Xenna was het op de wedstrijd al duidelijk dat ze een ticket voor het ONK hadden verdiend, maar voor Marjolein en Emma kwam ’s avonds het verlossende bericht dat ook zij zich rechtstreeks hebben geplaatst.

Noelle en Maud

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Noëlle en Maud Schuurmans. Tijdens de plaatsingswedstrijden ging de oefening al goed, maar tijdens het Gelders Kampioenschap viel alles op zijn plaats. Na een mooie oefening werden de dames beloond met een bronzen medaille en een ticket voor het ONK.

Op 19 maart mogen Ilja, Merlijn en Indy, Lisa en Xenna, Marjolein en Emma en Noëlle en Maud weer op de wedstrijdvloer verschijnen en dan moeten ze het opnemen tegen de beste teams uit Gelderland en Overijssel. Op het ONK is het mogelijk om tickets voor de Landelijke halve finales te bemachtigen. Het wordt dus weer een zeer spannende wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.