Acro seizoen 2018/2019

Op 26 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor het C/D niveau. Hier deden namens Rap en Snel twee teams aan mee. In wedstrijd twee was het de beurt aan Marjolein, Marlien en Maud. Zij begonnen met hun balans oefening. Helaas had deze oefening een val die de meiden veel punten heeft gekost. Later lieten de dames een strakke dynamische oefening zien die beloond werd met 21.93 punten wat uiteindelijk zorgde voor een 8e plek. In wedstrijd 3 was het de beurt aan Eline, Iris en Liv. Zij lieten een mooie oefening zien maar ook zij hadden pech. Door een verkeerd uitgevoerd onderdeel kregen zij helaas ook veel minpunten. Dit leidde tot een 9e plek.

Een week later, 2 februari, was het de beurt aan de andere D-teams. De ochtend begon met de junioren; Celine, Lieke en Milou. Zij lieten een mooie oefening zien met hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes. De meiden lieten zien dat ze al mooi mee konden draaien en eindigden op een 7e plek. In wedstrijd 2 waren Tessa en Lily aan de beurt. De dames lieten een nette oefening zien met artistiek mooie elementen. Helaas hadden zij een val wat de dames een podiumplek kostte. Zij eindigden uiteindelijk op een 7e plek. De laatste wedstrijd van de dag was voor de groepen. Maxime, Lotte en Eva mochten als eerste laten zien wat ze in hun mars hadden. Helaas ging de oefening niet zoals gehoopt en kregen zij maar 18.93 punten. Dit ongeluk was ook bij het laatste team het geval. De meiden Lisa, Roos en Emma draaiden een stabiele oefening alleen zorgde een fout ook bij hun voor lage punten. De teams eindigden op een 13e en 14e plaats.

Na een week rust begon op 16 februari de tweede plaatsingsronde beginnend met het E-niveau. Sanne en Roos begonnen de dag met hun oefening. De zenuwen sloegen toe maar ondanks dat liet het duo een prachtige oefening zien. Met een puntenaantal van 21.12 eindigden de meiden op een 5e plek. Later op de dag waren Kim en Fem aan de beurt. Zij draaiden een mooie, stabiele oefening en straalden op de vloer. Met een klein verschil op de nummer 3 eindigde het team op de 4e plek. En goed nieuws! Beide teams hebben zich geplaats voor de finale!

Tussen alle officiële plaatsingswedstrijden door vond in het weekend van carnaval het E-Toernooi plaats in Markelo. Isa en Bente hebben zich later aangesloten bij de vereniging waardoor zij niet meer mee konden doen met de reguliere wedstrijden. Voor hun was dit een mooie oplossing om toch nog hun oefening te laten zien aan het publiek. De dames lieten een hartstikke goede oefening zien en dit werd beloond. Met bijna 2 punten verschil op de nummer 2 mochten de meiden een mooie gouden medaille mee naar huis nemen.

Op 9 maart begon de tweede ronde voor het C/D- niveau. Na al het ongeluk in de vorige wedstrijden begonnen we allemaal weer met frisse moed. In de ochtend begonnen we met het junioren team Xenna en Coot. Aangezien zij de eerste wedstrijd niet mee konden doen was dit voor hun de beslissende dag. De dames lieten een hartstikke mooie oefening zien en eindigden hiermee ook op de tweede plek! Als klap op de vuurpijl ook nog eens een verdiende plaats in de finale. Het C-team Marjolein, Marlien en Maud mocht het spits afbijten met hun tempo oefening. De meiden lieten een super mooie oefening zien maar helaas weer met een cruciale fout die de meiden 4 punten kostte. De balans oefening maakte nog veel goed en uiteindelijk eindigden de meiden op een 8e plek. In wedstrijd 3 was het de beurt aan Eline, Iris en Liv. Zij lieten een super oefening zien alleen werd deze helaas niet beloond. Het team eindigde op een 12e plek.

Op 16 maart was de laatste plaatsingswedstrijd van het seizoen. Celine, Lieke en Milou startten de dag met een goede oefening. Helaas werd er een onderdeel afgekeurd wat zorgde voor veel aftrek. De dames eindigden op een 8e plek. Tessa en Lily zaten in het tweede deel van de dag. Zij lieten een mooie oefening zien die artistiek weer een van de hoogste scores behaalde. Helaas weer pech waardoor de overige punten tegen vielen. Zij eindigden op een 5e plek. In wedstrijd 3 waren de trio’s aan de beurt. Lisa, Roos en Emma waren als eerste aan de beurt. Na de vorige wedstrijd zat de spanning er goed in. Maar de meiden maakten alles goed en lieten een super oefening zien. Dit zorgde voor een puntenaantal van 21.93 waarmee zij net een finale plaats mis liepen. Daarna waren Maxime, Lotte en Eva aan de beurt, ook zij maakten hun vorige wedstrijd goed met een nette oefening.

Oost Nederlands Kampioenschappen

Namens Rap en Snel hadden zich 3 teams geplaatst voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Op 23 maart was het E-niveau aan de beurt. Sanne en Roos waren als eerste van de dag aan de beurt. Het voordeel was dat ze hierdoor niet zo veel tijd hadden om zenuwachtig te worden, het nadeel was dat de jury nog een beetje moest inkomen. De meiden lieten de beste oefening van het seizoen zien en kunnen hier met veel trots op terug kijken. Helaas waren de punten niet wat we gehoopt hadden en eindigden de dames op een 18e plek. In de middag was het de beurt aan Kim en Fem. Ook zij lieten een prachtige oefening zien zonder fouten. Dit werd beloond met het mooie puntenaantal van 22.78. Met deze punten eindigden de dames op een 10e plek en staan zij reserve voor het halve NK.

Op 6 april was het laatste team aan de beurt. Het D-junioren koppel Xenna en Coot reisde af naar Hellendoorn voor hun finale. De dames mochten als eerste hun oefening laten zien, aangezien Coot hierna ook nog een finale 4e divisie mocht turnen. Het team liet een mooie stabiele oefening zien en dit werd beloond met 21.87 punten. Helaas was de concurrentie erg sterk en eindigden de dames op een 7e plek. Zij staan ook reserve voor het halve NK.

Nieuwe trainsters Sharon en Daisy kijken vol trots terug op een geslaagd en leerzaam seizoen. Alle teams zijn al weer druk aan het oefenen voor de clubkampioenschappen.

Reacties zijn gesloten.