3 Prijzen voor junioren team van Rap & Snel bij groepsspringwedstrijd

Zaterdag 19 oktober vond de allereerste wedstrijd van het seizoen plaats voor de springgroep van Rap & Snel. Voor deze wedstrijd zijn Silver, Kim, Lieke, Liz, Julia en Esmee afgereisd naar de sporthal in Nieuwleusen. Na hard trainen konden ze hier als team laten zien wat ze kunnen in hun mooie nieuwe wedstrijd turnpakjes. Het team nam deel aan de volgende toestellen op het D niveau: mini trampoline, mini trampoline springtoestel, plank kast en airtrack. Op deze toestellen hebben ze een aantal verplichte sprongen die iedereen als team moet doen in dit niveau maar bij elk toestel heb je ook nog een aantal keuzesprongen wie de springer zelf mag kiezen.

Het team begon op de mini trampoline. Het team liet zien dat ze hier goed voor hadden getraind want ze voerden alle sprongen mooi hoog uit met mooie landingen. Vooral voor Julia was het knap want dit was voor haar de eerste wedstrijd en ze beheerst sinds een aantal weken zelfstandig de salto en dit heeft ze dan ook mooi laten zien op de wedstrijd. Ook Kim en Lieke lieten hier moeilijke sprongen zien zoals een streksalto halve draai wie ze mooi hebben uitgevoerd en dit werd ook zeker beloond door de jury.

Nadat het eerste onderdeel goed was gegaan en de zenuwen iets minder zijn geworden, was het tijd voor het tweede onderdeel namelijk: mini trampoline springtoestel. Dit blijft voor de groep toch een lastig onderdeel omdat ze over een springtoestel (Pegasus) heen moeten springen op een hoogte van 1.25 meter. Toch hebben ze hier ook mooie sprongen laten zien. Vooral het doorhurken was tijdens de trainingen te merken dat dit nog lastig was maar met de wedstrijd heeft bijna iedereen laten zien dat ze dit onderdeel toch hebben weten te beheersen. Silver heeft op dit onderdeel ook laten zien dat ze het overspreiden netjes kan uitvoeren. En Esmee heeft de jury laten zien dat ze erg lenig is bij het uitvoeren van haar spreidhoeksprong. Op dit onderdeel heeft het team een prachtige 3e plek behaald!

Het derde onderdeel was het onderdeel de airtrack. Het team moest gelijk laten zien dat ze ook echt als team kunnen springen want het eerste onderdeel was namelijk synchroon. Ze hebben laten zien dat ze de handstand doorrol tegelijkertijd netjes kunnen uitvoeren. Bij de keuze sprong lieten Liz en Lieke moeilijke maar nette uitgevoerde series van sprongen zien. Liz liet een mooie hoge arabier salto zien waarbij ze direct stil stond bij de landing. En Lieke maakte een mooie serie namelijk: Salto uitstap radslag arabier. Ook op dit onderdeel stond het team weer op het podium met een mooie 3e plaats!

En het laatste onderdeel was de plank kast. Het hele team heeft laten zien dat ze het ophurken en daarna gelijk door springen van de kast af met een volgende sprong goed beheersen. Kim heeft op alle toestellen laten zien dat ze het netjes en hoog kan uitvoeren maar ook op dit laatste onderdeel waren haar sprongen weer mooi met name haar doorhurken. En op dit onderdeel heeft het team ook een dik verdiende 3e plaats behaald want ze hadden maar liefst 3 punten meer dan het team wat op de 4e plek stond.

Kortom het was een geslaagde en gezellige wedstrijddag met het hele team en trainsters Inez en Sofie. En iedereen is super blij en trots op het behalen van 3x een 3e plaats! Rap & Snel gaat nu weer hard trainen voor de volgende wedstrijd op 18 januari dan is namelijk de microteamgym wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.