Gymnastiekvereniging Rap en Snel Groenlo
Laatst bijgewerkt op 31 december 2014.    

Je bezoekt de oude site van Rap en Snel. De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgewerkt en is mogelijk niet actueel.
Ga hier (terug) naar de nieuwe site.

75-jarig jubileum (2003)


Grandioze jubileumuitvoering van jarige gymnastiekvereniging Rap en Snel

Zondagmiddag 16 februari om 14.00 uur was de jubileumuitvoering van Rap en Snel. In grote getale kwam men naar sportpark den Elshof, waar men in een uitverkochte zaal van de uitvoering kon gaan genieten. Het thema van de uitvoering was: Verleden, Heden en Toekomst. Samen met de Burgerharmonie kwamen verschillende leden in de gymkleding van de afgelopen 75 jaar op. Aansluitend vond de openingsact plaats, waarin de oude pakjes van de selectie uitgeleide werden gedaan. De huidige selectieleden kwamen daarna trots op in hun nieuwe outfit. Mooie donkerblauwe velourse pakjes met lichtblauwe vlekken. Alle groepen hadden een eigen optreden op verschillende toestellen of op de mat. Tijdens het wisselen van de groepen en dus het afbreken en opbouwen voor de volgende groep, werden er vele dia's getoond uit de oude doos. Ook waren er verschillende gastoptredens die verzorgd werden door GTV de Badhoeve uit Badhoevedorp en een komisch kast groep uit Ruurlo. De selectiemeisjes uit Badhoevedorp verzorgden een demonstratie van ritmische gymnastiek met linten, ballen, touwen, hoepels en knotsen.
De springgroep beet de spits af op de tumblingbaan. Waarna de meisjes volgden in verschillende leeftijdsgroepen, de jongens met een nummer van Elvis. De groep aangepast sporten verzorgde twee nummers op de muziek van K3. Zij kwamen op in zwarte kleding met rieten rokjes en genoten van hun optreden. Na dit nummer kon men tijdens de pauze even de benen strekken en een drankje nuttigen. Tevens kon men loten kopen met als hoofdprijs een verrassingsweekend. Aan deze loterij zit een actie verbonden met aantrekkelijke kortingsbonnen die te besteden zijn bij de Groenlose ondernemers en op de weekmarkt in Groenlo.
Na de pauze was het de beurt aan de selectie meisjes 10 jaar en ouder, en de meisjes 12/13 jaar. De herengroep uit Ruurlo verzorgde vervolgens een zeer komisch springnummer met de kast. Alle gezichtjes van de leden van Rap en Snel, evenals het publiek, genoten van dit nummer. Hierna nog een aantal meisjesgroepen in verschillende leeftijdsklassen, een 2e optreden van GTV de Badhoeve en de grote finale. Hierbij kwamen alle leden nog een keer op de vloer en kregen zij een herinneringsvaantje uitgereikt. Ook werd de leiding en hulpleiding in de bloemen gezet. Zij hebben deze middag heel hard gewerkt. Iedereen kreeg een groot applaus van de vele trotse ouders, opa's en oma's en genodigden. Het was een grandioze jubileum uitvoering die mogelijk is gemaakt door de leiding van Rap en Snel. Het geheel werd van commentaar voorzien door Ankie Koopmans en EMSEQ verzorgde de special effects, het licht en geluid.


Receptie

Zondag 23 februari 2003 is er bij zalencentrum Meijer een receptie gehouden ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Rap en Snel. Tijdens de receptie kon een foto-expositie bekeken worden die speciaal voor dit jubileum is samengesteld. Deze expositie gaf een overzicht van 75 jaar Rap en Snel.


Loterij

In het kader van het 75-jarig bestaan is er een grote loterij gehouden met als hoofdprijs een weekend naar het buitenland. Donderdag 13 maart 2003 is door notaris Mr. G.J.J. Stevelink de trekking verricht. Het grootste deel van de in totaal 30 prijzen is bij de STERSPONSOR KaaK Party Verhuur afgehaald.


Activiteiten voor de eigen leden

Ter afsluiting van het jubileumjaar hadden we voor alle leden nog een speciale activiteit. Deze activiteiten zijn gehouden in de maand juni en zagen er als volgt uit:

DatumActiviteit
Zondag 15 juniboerengolf voor alle volwassenen
Zaterdag 21 juniballonnenwedstrijd voor alle jeugdleden
Zaterdag 21 junipoppenkastvoorstelling voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar
Zaterdag 21 junispringfestijn voor kinderen van 7 t/m 11 jaar (SAZA Hal, Doetinchem)
Zaterdag 21 junibezoek Frerikshof voor de gehandicapten
Zaterdag 21 juniprijsuitreiking van de kleurwedstrijd
Zondag 22 junisurvival voor leden van 12 jr. en ouder (Eibergen)
Rap en Snel >> 75-jarig jubileum (2003)