Gymnastiekvereniging Rap en Snel Groenlo
Laatst bijgewerkt op 31 december 2014.    

Je bezoekt de oude site van Rap en Snel. De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgewerkt en is mogelijk niet actueel.
Ga hier (terug) naar de nieuwe site.

Wedstrijduitslagen groepsspringen

Vijf medailles voor springers van Rap en Snel! zaterdag 31 mei
Geplaatst op 17 juni 2014

Op zaterdag 31 mei hadden alle jeugd springers hun individuele springwedstrijd in Vroomshoop. Een week later op zaterdag 7 juni mochten de junioren hun sprongen in Dedemsvaart laten zien aan de jury. Bij een individuele wedstrijd springt ieder voor zichzelf en kan er per toestel een medaille behaald worden. In totaal hebben de springers vier bronzen en een zilveren medaille mee naar huis genomen.

C heren jeugd 2
Op dit niveau deden Mike Krabbenborg en Sjoerd Kormelink mee. Op het onderdeel dubbel minitrampoline heeft Mike een bronzen medaille gewonnen. Mike en Sjoerd namen ook deel aan het onderdeel minitrampoline kast. Hier hebben ze beiden erg mooie sprongen laten zien. Na het lange wachten van Sjoerd liet hij even aan de jury zien hoe je perfect moest landen. Mike liet hier onder andere zijn altijd perfecte 'hurksalto' zien.

C dames jeugd 4
Op de tumbling baan hebben Pien Kolkman, Fleur Toebes en Suze Reukers hun kunsten laten zien. Uiteindelijk mocht Pien hier een welverdiende bronzen medaille in ontvangst nemen. Alle drie de dames hebben hun beste beentje voorgezet in een deelnemersveld van tien personen. Op het onderdeel minitrampoline kast deden Linde Krabbenborg, Eline Geurink, Tessa Wiggers en Pien Kolkman mee. Ze hebben allen erg hun best gedaan, waarbij Pien het lastige onderdeel 'tip-salto' heeft laten zien. Hierbij maak je een salto over de kast waarna je jezelf omhoog 'tipt'. Hierna volgde het onderdeel minitrampoline, hier hebben sommigen een mooie streksprong met draaien of een hurksalto getoond. Linde heeft altijd een mooie hurksalto en dat kon ze nu ook weer tonen aan de jury. Eline is net begonnen met springen, maar kon nu al een mooie spreid hoeksprong laten zien. Als laatste was het voor deze vier dames de beurt op het onderdeel dubbel minitrampoline. Omdat ze het onderdeel alleen maar hebben kunnen oefenen tijdens zondag trainingen, was het extra goed wat de dames hier hebben laten zien. Tessa heeft zelfs een mooie barani laten zien.

Fleur en Suze deden sommige onderdelen op 'B-niveau' mee, omdat ze de maximale waardes op het C niveau overschrijden. Suze heeft ondanks haar scheenbeen blessure enorm haar best gedaan en mooie sprongen laten zien op minitrampoline, minitrampoline pegasus en dubbel minitrampoline. Haar altijd mooie barani kon ze nog steeds mooi uitvoeren. Helaas waren er veel landingen waarbij ze soms nog een handje aan de grond moest zetten. Fleur heeft haar altijd mooie hoek en streksalto's aan de jury laten zien. Ook deze zijn goed beoordeeld.

B dames junior 1
Op 7 juni was het de beurt 's ochtends aan Inez Nijhof en Emma te Brake. Omdat Daphne Arink een kalender jaar later was geboren, nam zij 's middags deel in een andere leeftijdscategorie. Inez en Emma begonnen hun wedstrijd op het onderdeel minitrampoline. Waar tijdens het inturnen nog een paar foutjes werden gemaakt, bleken deze tijdens de wedstrijd vrijwel verdwenen. De barani van Emma is als een van de beste scores van hun groepje geteld. Ook Inez' streksalto was heel mooi doorgestrekt. Op het onderdeel trampoline pegasus heeft Inez haar angst overwonnen en de overslag weer gesprongen, heel knap! Emma heeft hier een mooi uitgevoerde 'half-uit' laten zien. Ook op dubbel mini hebben deze dames het beste uit zichzelf gehaald en beiden hebben ze mooie hoeksalto's laten zien. Emma heeft ook nog deelgenomen op tumblingbaan, daar ging vrijwel niets zoals ze had gewild. Ondanks dat heeft ze de wedstrijd wel afgemaakt en alsnog een onverwachte derde plek weten te bemachtigen.

B dames junior 2
's Middags was het de beurt aan Daphne Arink. Met haar krachtige sprongen mocht ze beginnen op minitrampoline. Daar heeft ze alle sprongen mooi uitgevoerd met stevige landingen. Vervolgens was de dubbele minitrampoline aan de beurt. Tijdens zondag trainingen was zij meestal een van de eerste die met moeilijkere sprongen begon en de groep haar daarna volgde. Ook nu was de planning om lastige sprongen aan de jury te tonen. Echter verloor ze tijdens de tweede sprong haar spanning, waardoor ze verkeerd op de trampoline terecht kwam en last van haar knie kreeg. Een doorzetter als ze is, heeft ze toch nog een mooie derde sprong laten zien. Met nog een beetje pijn in haar knie heeft ze toch besloten om deel te nemen aan het laatste onderdeel, tumbling. Dit ging vrijwel perfect en ze mocht hier dan ook een welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.

Iedereen kan terug kijken op mooie dagen. Nu gaat er nog hard getraind worden voor de clubkampioenschappen op zaterdagochtend 28 juni.

CHJ2Dubbel minitrampolineMinitrampolineMinitrampoline springtoestelTumbeling
Mike Krabbenborg19,70 (3e vd 13)10,15 (10e vd 12)9,25 (10e vd 11)-
Sjoerd Kormelink-10,65 (9e vd 12)--
CDJ4Dubbel minitrampolineMinitrampolineMinitrampoline springtoestelTumbeling
Linde Krabbenborg18,45 (5e vd 12)11,00 (10e vd 16)9,0 (14e vd 15)-
Eline Geurink9,40 (9e vd 12)10,60 (12e vd 16)8,95 (15e vd 15)-
Tessa Wiggers18.10 (8e vd 12)10.35 (13e vd 16)9.45 (12e vd 15)-
Pien Kolkman18.40 (6e vd 12)10.35 (13e vd 16)9.55 (11e vd 15)10.90 (3e vd 10)
Suze Reukers28.20 (B) (22e vd 29)11.30 (B) (23e vd 36)24.20 (B) (23e vd 37)10.75 (C) (7e vd 10)
Fleur Toebes28.00 (B) (23e vd 29)12.50 (B) (1e vd 36)23.95 (B) (25e vd 37)10.80 (C) (6e vd 10)
BDJU1Dubbel minitrampolineMinitrampolineMinitrampoline springtoestelTumbeling
Inez Nijhof29.80 (12e vd 16)11.90 (18e vd 36)12.60 (11 vd 25)-
Emma te Brake29.60 (13e vd 16)12.40 (10e vd 36)12.40 (16 vd 25)13.00 (C) (3e vd 15)
BDJU2Dubbel minitrampolineMinitrampolineMinitrampoline springtoestelTumbeling
Daphne Arink26.80 (13e vd 13)12.10 (16e vd 30)-15.70 (C) (2e vd 17)


Springgroep Rap en Snel 2 districtskampioen op tumbling! zaterdag 5 april
Geplaatst op 14 april 2014

Zaterdag 5 april heeft de districtsfinale voor de springgroepen in Haaksbergen plaatsgevonden. Voor de deelnemende teams van Rap en Snel begon de wedstrijd pas 's middags. Na een spannende finale tegen allerlei teams uit Gelderland, Overijssel en Flevoland, heeft team 2 de hoogste podium plaats mogen beklimmen voor het onderdeel lange mat. Ook deed team 1 mee aan de districtsfinale en heeft het uitstekend gedaan. Door de grote concurrentie konden ze helaas niet het podium beklimmen.

Rap en Snel 1, Jeugd E
Tessa Wiggers, Pien Kolkman, Linde Krabbenborg, Sabine Schuurmans, Koenti Kloeg, Milou Voshart, Stach van Wees, Mike Krabbenborg
Minitrampoline kast 5e van de 7 / Plankoline kast 7e van de 7

De wedstrijd begon voor dit team op het onderdeel minitrampoline. Afgelopen tijd is er erg veel geoefend op het onderdeel 'doorhurken' en dat was te zien. Iedereen voerde dit onderdeel goed of bijna goed uit. Daarbij zijn dit keer ook alle onderdelen geteld, wat in de vorige wedstrijd nog niet zo was. De scores lagen tijdens deze wedstrijd ook dicht bij elkaar. Op 0,3 punten hebben ze het podium gemist.

Een half uur later was het tijd voor de plankoline kast. Hierbij was het een eis dat er soms wel of geen stap gezet moest worden op de kast en dat er met twee voeten afgezet moest worden. Dit was soms nog wel lastig, maar de meesten is het volgens het plan gelukt. Ook hier was het onderdeel doorhurken weer bij de meesten gelukt. Waar ze de vorige keer nog een heel slecht cijfer op dit onderdeel hadden gehaald, hebben ze dat cijfer nu verdrievoudigd! Een prima prestatie dus.

Rap en Snel 2, Junior D
Inez Nijhof, Emma te Brake, Daphne Arink, Jill Hogenkamp, Tess Gebbink, Suze Reukers, Fleur Toebes
Tumbling (1e van de 4) / Plank kast (5e van de 5)

Afgelopen wedstrijden had deze groep het heel goed gedaan op het onderdeel 'tumbling'. Tijdens de trainingen hebben ze hier heel erg goed op geoefend. Tijdens het inspringen werd er nog getwijfeld of er een 'salto' of een 'rol voorover' geturnd zou worden. De keuze om 'rol voorover' te turnen is een goede keuze geweest. Alle onderdelen waren goed uitgevoerd en dat werd beloond met een eerste plek. Dat betekent dat deze meiden de beste zijn van heel oost Nederland op dit onderdeel.

Op het onderdeel plank kast is de afgelopen tijd erg veel geoefend en er zijn angsten overwonnen. Ook bij deze dames moest er hard geoefend worden voor het doorhurken. Verder is er veel geoefend op de tip salto's. Dat was te zien, want ze waren veel beter uitgevoerd. Waar, net zoals bij het andere teams sommige elementen vorige wedstrijd niet geteld waren, waren alle elementen nu wel geteld. Super goed gedaan dames.


Zilver en brons voor springgroepen Rap en Snel, zaterdag 15 maart
Geplaatst op 18 maart 2014

Afgelopen zaterdag, 15 maart, was de regiofinale voor de springgroepen van Rap en Snel in Lunteren. De wedstrijd begon 's middags, waardoor de laatste prijsuitreiking pas om acht uur 's avonds plaats vond. Na een lange dag werden er twee prijzen in de wacht gesleept.

Rap en Snel 1 Jeugd E
Tessa Wiggers, Pien Kolkman, Linde Krabbenborg, Sabine Schuurmans, Koenti Kloeg, Milou Voshart, Stach van Wees, Mike Krabbenborg

Op de airtumbling baan liet het team zien dat ze heel goed synchroon kunnen springen, Linde heeft haar angsten overwonnen door het bokspringen perfect uit te voeren. Haar broertje Mike liet een perfecte salto zien. Sabine en Koenti wisten uit te blinken op de minitrampoline, doordat zij zeer strakke landingen lieten zien. Vooraf was het even spannend voor dit team bij de minitrampoline, omdat het verschil tussen een spreidsprong en een spreidhoeksprong soms lastig bleek, maar toch is het helemaal goed gekomen!

Bij de minitrampoline-kast liet Stach zien dat hij het ophurken en in een combinatie eraf goed beheerst. Het hele team heeft goed doorgesprongen, zonder tussenstop. Een heel goede uitvoering bij dit onderdeel en dat leverde zelfs een bronzen medaille en een plaatsing voor de districtsfinale op! Bij de plankoline kast is het afspreiden bij iedereen gelukt. Ook Milou heeft haar angst aan de kant gezet en een gesmokkelde doorhurken laten zien, wat de jury als een perfecte doorhurken heeft geteld, heel goed Milou!

Bij de lange mat liet Rap en Snel 1 veel mooie rollen voorover en radslagen zien. Het lukte iedereen zelfs om de opdracht synchroon perfect uit te voeren. Bij de dubbele minitrampoline heeft dit team in vergelijking met andere teams heel goed gepresteerd, sommige leden van dit team oefenen namelijk vrijwel nooit op dit onderdeel, omdat wij dit toestel niet hebben. Op de zondag training wordt er wel op dit onderdeel geoefend. Na een twijfeling bij het inspringen hebben Tessa en Pien toch de salto gesprongen en is deze gelukt!

Rap en Snel 1 Jeugd E
Airtumbeling (5e van de 5)
Minitrampoline-kast (3e van de 9)
Lange mat (7e van de 10)
Minitrampoline (5e van de 10)
Plankoline-kast (4e van de 7)
Dubbele minitrampoline (4e van de 7)

Rap en Snel 2, Junior D
Inez Nijhof, Emma te Brake, Daphne Arink, Jill Hogenkamp, Tess Gebbink, Suze Reukers, Fleur Toebes

Bij de dubbele minitrampoline lagen alle scores erg dicht bij elkaar, vooral bij de hoogte van de salto's en barani's kon je zien dat iedereen hard getraind had. Fleur en Inez lieten bij hun laatste keuze sprong een perfecte hoeksalto zien waarbij de benen helemaal recht waren! Bij de minitrampoline pegasus was er tijdens de trainingen veel geoefend, maar er gingen helaas wat dingen mis. Ook Daphne heeft haar angst opzij gezet en een super mooie overslag laten zien en Tess was weer van de partij met haar perfecte tip-salto.

Bij de plank kast was er vrij weinig geoefend en tijdens vorige wedstrijd werd hier zelfs niet aan deelgenomen. Na enig overleg, is toch besloten om een gooi te doen naar het ere podium. Waar bij Jill tijdens het inturnen de koprol nog mislukte, stond ze mooi stevig met dit onderdeel tijdens de wedstrijd zelf. De lange mat was het laatste onderdeel na een hele dag in de sporthal aanwezig te zijn geweest. Het team besloot om zo goed- en betjes mogelijk hun best te gaan doen. Op het wedstrijd blad hadden ze dan ook zelf al opgeschreven: TENEN RECHT. Dit heeft het gehele team ook zeker gedaan. De handstand doorrol van Suze en Emma was zoals altijd weer mooi uitgevoerd.

Beide teams kunnen terug kijken op een goede wedstrijd. Komende weken zal nog verder getraind worden op de onderdelen waar ze op door zijn. Op de andere toestellen zal er getraind worden voor de individuele springwedstrijden en de clubkampioenschappen later dit seizoen.

Rap en Snel 2 Junior S
Dubbele minitrampoline (5e van de 5)
Lange mat (2e van de 4)
Plank kast (4e van de 4)
Trampoline pegasus (4e van de 4)


Twee keer goud en twee keer brons voor springgroepen van Rap en Snel! zaterdag 16 november
Geplaatst op 17 november 2013

Op zaterdag 16 november 2013 deden twee teams van Rap en Snel mee aan de groepsspringwedstrijden te Dinxperlo. Een team jeugd bestond uit negen springers waarbij zelfs twee jongens. Voor de meesten van dit team was het de eerste wedstrijd uit hun geschiedenis van springen. Het andere team bestond uit meiden die al eerder aan een springwedstrijd hebben meegedaan. Dit jaar deden beide groepen met vijf of zes onderdelen mee waar ze van allerlei moeilijke elementen hebben laten zien. Tegelijk rol voorover, halve draai, rol achterover op de lange mat, een streksprong op de kast, een overslag over de pegasus en een salto uit de trampoline. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet en veel elementen waren nog beter uitgevoerd dan dat er tijdens de training gebeurde. Per toestel konden maximaal 10 punten behaald worden.

Het jeugd E team moest later aanwezig zijn, maar had vervolgens continu wedstrijd. Ze begonnen op de dubbele minitrampoline. Hier moeten ze twee keer achter elkaar op de trampoline springen om vervolgens te landen. Perfect uitgevoerde streksprongen, maar ook de skatesprongen lukten erg goed. Sabine, Danique, Pien en Tessa lieten zien de combinatie 'hurksprong-hurksalto' al te beheersen, en dat terwijl dit onderdeel alleen op de 'zondag training' geoefend kan worden. Vervolgens hebben ze allemaal hun beste beentje op de kast met minitramp voorgezet. Dat heeft ook zijn vruchten af geworpen, want ze hebben hier een eerste plek behaald waar ze tegen acht andere groepen moesten strijden, erg goed gedaan dus! Mike en Stach toverden een mooie 'doorhurken' uit hun broekzakken. Vervolgens was de lange mat aan de beurt, koprollen en radslagen vlogen voorbij, het was goed te zien dat daar nog wat oefening moet plaatsvinden, want verschillende sprongen gingen volgens de jury niet helemaal perfect. De airtumbling en minitrampoline gingen erg goed, Linde maakte hier namelijk een perfect uitgevoerde 'hoeksalto', met nog een beetje training kan ze zo de 'streksalto'. Milou en Koenti lieten zien dat ze goed het verschil tussen de 'spreidsprong' en de 'spreidhoeksprong' wisten. Ook op de plankoline kast ging het goed. Ondanks sommige fouten hebben ze hier toch een mooie derde plek behaald. Het jeugd E team heeft het zo goed gedaan, dat ze op al de zes onderdelen door zijn naar de regiofinale op 15 maart in Lunteren. Mike, Sabine, Milou, Koenti, Stach, Linde, Pien, Danique en Tessa erg goed gedaan, wees trots op jullie zelf!

Het andere junioren D team, een leeftijdscategorie ouder dan het jeugd team, heeft als eerste van de wedstrijd op de airtumbling hun kunsten laten zien. Iedereen liet een perfecte salto vorm zien, waarbij iedereen op zijn voeten bleef staan. Inez en Tess zelfs een 'spreidhoeksalto' en Jill en Emma een 'arabier-hurksalto' . Helaas waren de andere teams waar ze tegen moesten strijden net iets beter, waardoor ze eerste reserve zijn voor de volgende wedstrijd. Wanneer er een team zich afmeldt, zullen zij alsnog mee mogen doen. Op het onderdeel minitrampoline zijn ze helaas ook niet door, ondanks de mooie hoge sprongen. Vooral Tess is op dit onderdeel erg goed, doordat ze heel veel sprongkracht heeft. Fleur heeft op dit onderdeel een net zo mooi als Linde uitgevoerde 'hoeksalto' laten zien. Op het onderdeel 'lange mat' is dit team junioren wel door naar de regiofinale in Lunteren. Ze hebben hier allemaal een onderdeel perfect synchroon laten zien. Vervolgens was het onderdeel dubbele minitrampoline aan de beurt. Een nieuw toestel, wat we in Groenlo niet hebben, maar wel erg goed uitgevoerd. Iedereen heeft twee mooie saltovormen laten zien. Daphne heeft een mooie barani gesprongen. Ondanks de blessure aan haar arm die ze afgelopen week heeft opgelopen, heeft ze mooi gesprongen op de onderdelen waar ze aan meedeed. Suze heeft hier weer laten zien dat ze altijd perfecte landingen heeft. Ook op de pegasus met minitrampoline werd een prijs behaald, een mooie derde plek. Ondanks de angst van het overhurken en de tipsalto ging dit allemaal erg goed. De lange mat ging het beste van de hele wedstrijd. Mooie strakke elementen waren uiteindelijk goed genoeg voor een mooie eerste plek! Suze, Emma, Fleur, Tess, Jill, Daphne en Inez erg goed gedaan, wees trots op jullie zelf!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 15 maart in Lunteren en zal vanaf 13h00 beginnen.

UitslagLange matMinitrampolineMinitrampoline springtoestelDubbele minitrampolineAirtumblingPlank kast
Jeugd6.768.835.467.528.035.64
Junior7.158.316.778.308.15


Eerdere wedstrijduitslagen
Seizoen 2012/2013

Rap en Snel >> Wedstrijduitslagen groepsspringen